Osiedle Banacha Kraków od Activ Investment - zdjęcia, opinie, wygląad

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Banacha za którą odpowiada deweloper Activ Investment. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii
b0recki

Re: Osiedle Banacha Kraków od Activ Investment - zdjęcia, opinie, wygląad

Postautor: b0recki » 12 maja 2017, 12:51

MagdaEm pisze:Witam
Na stronie dewelopera pojawiły się nowe zdjęcia i rzuca mi się w oczy ten próg nie pasujący do całości,ktoś może widział co to jest czy tak to już ma wyglądać?

Próg jest pasujący do całości, tylko dopóki nie odbierzesz mieszkania jest w wartswie/tekturze ochronnej którą należy później ściągnąć:)

MagdaEm

Postautor: MagdaEm » 12 maja 2017, 13:29

A to fajnie dzięki za szybką odpowiedz:)

Gosha

Postautor: Gosha » 12 maja 2017, 19:18

Dostaliśmy dzisiaj odpowiedz od dewelopera dotycząca terminu oddawania mieszkań: będzie to dopiero druga połowa czerwca. :(

sphinx

Postautor: sphinx » 13 maja 2017, 10:48

Nam też już jakiś czas temu kierownik budowy powiedział, że w drugiej połowie czerwca można się spodziewać odbioru kluczy. Biorąc pod uwagę, że budowa została ukończona niedawno, a uzyskanie pozwoleń jednak chwilę trwa to podany termin jest realny. Po za tym pogoda nie dopisywała, więc niech zrobi się ciepło i wszystko dobrze wyschnie w mieszkaniach, a i teren wokoło doprowadzą do porządku. Pozdrawiam.

szum

Postautor: szum » 13 maja 2017, 11:55

Czy na forum są właściciele mieszkań 29,35 z pierwszej klatki od strony budowanej ulicy? Będąc dzisiaj obejrzeć swoje mieszkanie zauważyłem bardzo dużą zmianę w zakresie ścian działowych pokazanych na planach projektu wykonawczego oraz planach zawartych w umowie deweloperskiej i moje pytanie czy taka zmiana była z Wami uzgadniana. Czy w przypadku innych mieszkań spotkaliście się z poważnymi zmianami aranżacji pomieszczeń?

b0recki

Postautor: b0recki » 15 maja 2017, 10:55

szum pisze:Czy na forum są właściciele mieszkań 29,35 z pierwszej klatki od strony budowanej ulicy? Będąc dzisiaj obejrzeć swoje mieszkanie zauważyłem bardzo dużą zmianę w zakresie ścian działowych pokazanych na planach projektu wykonawczego oraz planach zawartych w umowie deweloperskiej i moje pytanie czy taka zmiana była z Wami uzgadniana. Czy w przypadku innych mieszkań spotkaliście się z poważnymi zmianami aranżacji pomieszczeń?

U mnie w mieszkaniu też zauwazyłem małą co prawda zmianę...ściana jest przełamana lekko zamiast być płaska...co trochę mnie martwi bo występuje to w okolicy otworu drzwiowego i nie wiem czy to umożliwi drzwi z wywiniętymi osłonami ościeżnic...Ktoś był na budowie? Jakieś zdjęcia ze środka, sucho na korytarzach?

b0recki

Postautor: b0recki » 15 maja 2017, 21:03

Światła rozświetliły blok...;)

Obrazek

szum

Postautor: szum » 15 maja 2017, 21:51

b0recki pisze:U mnie w mieszkaniu też zauwazyłem małą co prawda zmianę...ściana jest przełamana lekko zamiast być płaska...co trochę mnie martwi bo występuje to w okolicy otworu drzwiowego i nie wiem czy to umożliwi drzwi z wywiniętymi osłonami ościeżnic...Ktoś był na budowie? Jakieś zdjęcia ze środka, sucho na korytarzach?

Ja dzisiaj byłem ponownie. Przy wejściu do klatki 1 fugowali płytki. Klatka schodowa wygląda, że przesycha, lecz nadal na ścianach są ślady wilgoci. W mieszkaniu tynki też wizualnie wyglądają na bardziej wysuszone w stosunku do soboty. Niestety szkoda, że przy takiej pogodzie jak dzisiaj wszystkie okna i drzwi nie zostały otwarte na całą ich szerokość, za to ogrzewanie delikatnie grzeje w pomieszczeniach.

sphinx

Postautor: sphinx » 17 maja 2017, 12:21

Witam. Jeśli chodzi o operatorów, którzy będą dostarczać sygnał w naszym bloku mamy: upc, ists, orange i jeszcze jakiś dwóch lokalnych, których nazw nie zapamiętałem.
Czy ktoś z właścicieli mieszkań z tarasem orientował się jak będzie on wyglądał (czy będzie to tylko ta część wykostkowana czy jeszcze część zielona i czy będzie wiadomo jaka część należy do danego mieszkania, czy będzie wygrodzony/ogrodzony)?

michal

Postautor: michal » 17 maja 2017, 13:29

sphinx pisze:Witam. Jeśli chodzi o operatorów, którzy będą dostarczać sygnał w naszym bloku mamy: upc, ists, orange i jeszcze jakiś dwóch lokalnych, których nazw nie zapamiętałem.
Czy ktoś z właścicieli mieszkań z tarasem orientował się jak będzie on wyglądał (czy będzie to tylko ta część wykostkowana czy jeszcze część zielona i czy będzie wiadomo jaka część należy do danego mieszkania, czy będzie wygrodzony/ogrodzony)?

Jak dla mnie najlepszy jest ists ;) niska cena zero problemów. A co do ogrodzeń ogródków mi deweloper mówił że na własny koszt (ogródek przed wejściem do klatki nr 1)

Wróć do „Osiedle Banacha Kraków od Activ - forum mieszkańców”