Osiedle Banacha Kraków od Activ Investment - zdjęcia, opinie, wygląad

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Banacha za którą odpowiada deweloper Activ Investment. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii
b0recki

Re: Osiedle Banacha Kraków od Activ Investment - zdjęcia, opinie, wygląad

Postautor: b0recki » 09 cze 2017, 19:28

Własnie odbyłem spacer budowę. W zasadzie wszystko gotowe...Ochroniarz powiedział, że od poniedziałku zaprzestają ochrony obiektu i przechodzą na budowę etapu 2, a to oznacza że budynek został odebrany i nie jest już placem budowy. Wewnątrz ciekawostką jest - deweloper wyłożył płytki na stopniu przy wyjściach na balkony. Także wielce prawdopodobne staję rozpoczęcie odbiorów. Z doświadczenia radzę wybrać się do swoich mieszkań przed odbiorem tak, aby na spokojnie nie pod presją i okiem Dewelopera oglądnąć dokładnie mieszkanie. Kilka zdjęć ode mnie:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

michal

Postautor: michal » 09 cze 2017, 21:30

b0recki pisze:Własnie odbyłem spacer budowę. W zasadzie wszystko gotowe...Ochroniarz powiedział, że od poniedziałku zaprzestają ochrony obiektu i przechodzą na budowę etapu 2, a to oznacza że budynek został odebrany i nie jest już placem budowy. Wewnątrz ciekawostką jest - deweloper wyłożył płytki na stopniu przy wyjściach na balkony. Także wielce prawdopodobne staję rozpoczęcie odbiorów. Z doświadczenia radzę wybrać się do swoich mieszkań przed odbiorem tak, aby na spokojnie nie pod presją i okiem Dewelopera oglądnąć dokładnie mieszkanie.

Rozmawiałeś coś z kierownikiem o odbiorach??

b0recki

Postautor: b0recki » 09 cze 2017, 21:33

michal pisze:
b0recki pisze:Własnie odbyłem spacer budowę. W zasadzie wszystko gotowe...Ochroniarz powiedział, że od poniedziałku zaprzestają ochrony obiektu i przechodzą na budowę etapu 2, a to oznacza że budynek został odebrany i nie jest już placem budowy. Wewnątrz ciekawostką jest - deweloper wyłożył płytki na stopniu przy wyjściach na balkony. Także wielce prawdopodobne staję rozpoczęcie odbiorów. Z doświadczenia radzę wybrać się do swoich mieszkań przed odbiorem tak, aby na spokojnie nie pod presją i okiem Dewelopera oglądnąć dokładnie mieszkanie.

Rozmawiałeś coś z kierownikiem o odbiorach??

Nie, rozmawiałem z ochroniarzem tylko...Kierownika budowy o takowej godzinie to nie uświadczysz w piątek ;) Poza tym dla mnie stroną nie jest Kierownik Budowy i Wykonawca, a Przedstawiciel firmy Activ bo to z nimi mam umowę deweloperską- wiec zakładam że to oni będą podczas odbiorów.

b0recki

Postautor: b0recki » 20 cze 2017, 20:08

z dedykacją dla osób które zakupiły zewnętrzne miejsca postojowe.

Obrazek

mmacaj

Postautor: mmacaj » 21 cze 2017, 8:39

Niezbyt wygodne takie parkingi pod kątem.

ala

Postautor: ala » 04 lip 2017, 19:24

Witajcie,
Zwolnilo sie mieszkanie nr 2 w budynku z etapu 1, ktorym bylabym zainteresowana. Niestety mieszkam w Gdansku i ciezko jest mi odwiedzic krakow tylko po to. Czy macie jakies informacje, na przyklad dlaczego moglo sie zwolnic? Posiadacie moze jakies zdjecia? Jestescie w stanie mi okreslic, czy okna bardzo uwidaczniaja dla przechodniow wnetrze (parter) ? Bede bardzo wdzieczna za jakiekolwiek info.
Pozdrawiam, Ala

b0recki

Postautor: b0recki » 04 lip 2017, 19:40

ala pisze:Witajcie,
Zwolnilo sie mieszkanie nr 2 w budynku z etapu 1, ktorym bylabym zainteresowana. Niestety mieszkam w Gdansku i ciezko jest mi odwiedzic krakow tylko po to. Czy macie jakies informacje, na przyklad dlaczego moglo sie zwolnic? Posiadacie moze jakies zdjecia? Jestescie w stanie mi okreslic, czy okna bardzo uwidaczniaja dla przechodniow wnetrze (parter) ? Bede bardzo wdzieczna za jakiekolwiek info.
Pozdrawiam, Ala

Pokaż na rzucie które to mieszkanie dokładnie albo opisz:)

ala

Postautor: ala » 04 lip 2017, 20:28

Poniżej rzut.
dzięki za szybką odpowiedz :-)

Obrazek

b0recki

Postautor: b0recki » 04 lip 2017, 20:39

ala pisze:Poniżej rzut.
dzięki za szybką odpowiedz :-)

OK...no wiec mieszkanie ma fajny rozkład...ale minus podstawowy...wszyscy wchodzacy do bloku beda zerkac Ci przez okna, dopoki nie ogrodzisz ogrodka ( sa jakies plany aby wszyscy na parterze zrobili to razem jako jeden projekt zeby ogrodzenie było takie samo dla wszystkich) Deweloper nie przewidział grodzenia. Od strony okien sypialni jest skarpa - i tam spływa woda. Bardzo ważne jest sprawdzić co sie tam dzieje po deszczach na tej scianie, bo na chwile obecna w piwnicach mamy problem od tej strony z wodą. Jedna z sypialni sasiaduje z szybem windowym...trzeba sprawdzic czy nie emituje to jakis niedogodnosci hałasowych czy wibracji. Bez ogladniecia mieszkania to raczej nie obejdzie sie, chyba ze masz totalnie luzne 300 000 ;) No i mysle ze pole do negocjacji cenowych z Activ. Ciekawi mnie dlaczego mieszkanie sie zwolniło...albo ktos nie odebrał mieszkania z uwagi na jakies wady, albo znaczne odstepstwo od umowy....Badz czujna moze byc poprost sytuacja losowa albo cos jest nie tak. Jak zalezy Ci to bym przyjechał i z fachowcem porzadnie ogladnał mieszkanie.

ala

Postautor: ala » 04 lip 2017, 20:52

Wow, ślicznie dziękuję. Aż tak wolnych środków nie mam :-) .
Jeżeli jest taka możliwość aby to zweryfikować to BARDZO chętnie bym z tego skorzystała bo będąc szczerą sama nie będę wiedziała na co zwrócić uwagę. W jaki sposób możemy się skontaktować ? Niestety nie widzę możliwości wysłania wiadomości prywatnej.

Wróć do „Osiedle Banacha Kraków od Activ - forum mieszkańców”