Osiedle Banacha Kraków od Activ Investment - zdjęcia, opinie, wygląad

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Banacha za którą odpowiada deweloper Activ Investment. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii
sphinx

Re: Osiedle Banacha Kraków od Activ Investment - zdjęcia, opinie, wygląad

Postautor: sphinx » 08 maja 2017, 9:11

To, że taras jest ścięty to widziałem - pisał o tym ktoś a ja jak byłem w marcu to zrobiłem zdjęcia i tutaj wrzuciłem. Taras nie należy do naszego mieszkania, my mamy w środkowej klatce. Będziesz próbował się kontaktować z Activem?

b0recki

Postautor: b0recki » 08 maja 2017, 9:21

sphinx pisze:To, że taras jest ścięty to widziałem - pisał o tym ktoś a ja jak byłem w marcu to zrobiłem zdjęcia i tutaj wrzuciłem. Taras nie należy do naszego mieszkania, my mamy w środkowej klatce. Będziesz próbował się kontaktować z Activem?

Tak napiszę do nich i wyśle te zdjecia żeby coś zrobili bo potem sami beda mieli problemy z przekazaniem nam mieszkań i zakładam że nie powinni odbierać czegoś takiego od Wykonawcy. Poza tym ja bym osobiście zorganizował jako deweloper tzw odbiory wstępne mieszkań tak, aby Deweloper mogł wymusić od Wykonawcy poprawki, które ludzie zgłaszają przed odbiorem właściwym. Jest to częsta praktyka obecnie z tego co rozmawiałem.

sphinx

Postautor: sphinx » 08 maja 2017, 9:26

Dobrze, że mieszkasz na miejscu i masz możliwość częściej tam bywać. Zgłoś, zobaczymy jaki będzie odzew; miejmy nadzieję, że uda się szybko usunąć usterki i nie będą one miały wpływu na termin oddania budynku.
A tak z ciekawości da się na tym forum pisać wiadomości bezpośrednio do użytkownika :) bo szczerze mówiąc nie mogłem dojść do tego.
Ostatnio zmieniony 09 maja 2017, 10:15 przez slwk, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Można pisać wiadomości, ta opcja odblokowuje się automatycznie dla aktywnych użytkowników - to standardowe zabezpieczenie przed spamem - sprawdź teraz.

b0recki

Postautor: b0recki » 09 maja 2017, 12:11

sphinx pisze:Dobrze, że mieszkasz na miejscu i masz możliwość częściej tam bywać. Zgłoś, zobaczymy jaki będzie odzew; miejmy nadzieję, że uda się szybko usunąć usterki i nie będą one miały wpływu na termin oddania budynku.
A tak z ciekawości da się na tym forum pisać wiadomości bezpośrednio do użytkownika :) bo szczerze mówiąc nie mogłem dojść do tego.

Shinx dzięki za wiadomość, ale ja mam zablokowanę te funkcję...i nie mogę Ci odpisaćpoki Admin tego nie odblokuje:)

sphinx

Postautor: sphinx » 09 maja 2017, 12:55

Mi taka możliwość została odblokowana dzisiaj. Zresztą nad poprzednim moim wpisem jest wiadomość od admina. Pozdrawiam.

b0recki

Postautor: b0recki » 09 maja 2017, 13:14

sphinx pisze:Mi taka możliwość została odblokowana dzisiaj. Zresztą nad poprzednim moim wpisem jest wiadomość od admina. Pozdrawiam.

Tak widziałem...informacyjnie dla wszystkich swoje uwagi przekazałem Deweloperowi...i przesłał je do biura projektowego oraz koordynatorów budowy co z tym się stanie dalej zobaczymy...

michal

Postautor: michal » 11 maja 2017, 14:07

Byłem dziś na budowie, obecnie plantują ziemie dookoła bloku a co do usterek to już prawie je usunęli, na moje oko to na ścianie mieszkania nr 2 poszła jakaś rura bo było tam kute, a co do ozdobników drewnopodobnych nad drzwiami wejściowymi gdzie pojawiła się woda to je zerwali.

b0recki

Postautor: b0recki » 11 maja 2017, 14:15

michal pisze:Byłem dziś na budowie, obecnie plantują ziemie dookoła bloku a co do usterek to już prawie je usunęli, na moje oko to na ścianie mieszkania nr 2 poszła jakaś rura bo było tam kute, a co do ozdobników drewnopodobnych nad drzwiami wejściowymi gdzie pojawiła się woda to je zerwali.

Przy mieszkaniu numer 2 były przenoszone drzwi stat je wykuwali...tak samo jak okno na klatce schodowe przy parterze gdzie montowali okno z automatem otwierajacym od systemu oddyymiania. A byłeś na wyższych kondygnacjach? Czy drzwi wejściowe do korytarzy z mieszkaniami od klatek schodowych są otwarte? Nie zalega woda na nich?

michal

Postautor: michal » 11 maja 2017, 14:29

Drzwi do klatek i mieszkań były otwarte bo jakaś ekipa wykańczała barierki w środku, w mieszkaniu nr 3 nawet płytki mają ułożone ;) byłem tylko w garażu.

MagdaEm

Postautor: MagdaEm » 12 maja 2017, 12:04

Witam
Na stronie dewelopera pojawiły się nowe zdjęcia i rzuca mi się w oczy ten próg nie pasujący do całości,ktoś może widział co to jest czy tak to już ma wyglądać?

Wróć do „Osiedle Banacha Kraków od Activ - forum mieszkańców”