Mieszkańcy inwestycji Banacha Kraków (od Activ Investment) - poznajmy się!
Mieszkańcy inwestycji Banacha Kraków (od Activ Investment) - poznajmy się!
Witam wszystkich, ciekawe ile osób odwiedza to forum, ale zdaje się, że jest nas tu już sporo. Jak myślicie, kiedy uda się Wam wprowadzić do nowego mieszkania na os. Banacha w Krakowie, zakładając optymistyczną wersję 

Re: Mieszkańcy inwestycji Banacha Kraków (od Activ Investment) - poznajmy się!
Ja obstawiam osobiście Lipiec/Sierpień
Witajcie sąsiedzi
my mamy mieszkanko na parterze w środkowej klatce. Czekamy tak naprawdę, aż zaczną robić tarasy bo pogoda od dawna na to pozwala, a chcemy wiedzieć jak będą ostatecznie wyglądać. Wykończenie w środku mamy już od dawna zaplanowane - tylko robić (zresztą w mieszkaniu dokonaliśmy niezbędnych zmian tak aby później nie było zbędnego kucia czy przenoszenia instalacji). Ktoś pisał, że w którymś mieszkaniu robią już płytki (być może będzie to mieszkanie z opcją pod klucz), w innym przypadku jest to chyba niemożliwe.
Co do kuchni to my wybierzemy opcję na wymiar (Ikea ma meble ładne, nawet bardzo ładne; cena też nie jest dramatyczna ale to niestety masówka - problem jest u nich taki, że korpusy mają już gotowe i albo wymiary się zgrają albo nie), mamy znajomego, który od lat robi meble.
Chciałbym też zapytać, bo być może ktoś z parteru czyta
może nawet z naszej klatki czy tarasy będą od siebie pooddzielane, a jeśli nie to może wspólnie coś wymyślimy.
Czy ktoś się dopytywał ostatnio u developera czy będzie możliwość odbioru telewizji satelitarnej, my kiedyś pytaliśmy (dawno) to wtedy nie było jeszcze wiadomo - natomiast było pewne, że będą trzy telewizje kablowe (na pewno UPC).
Pozdrawiam

Co do kuchni to my wybierzemy opcję na wymiar (Ikea ma meble ładne, nawet bardzo ładne; cena też nie jest dramatyczna ale to niestety masówka - problem jest u nich taki, że korpusy mają już gotowe i albo wymiary się zgrają albo nie), mamy znajomego, który od lat robi meble.
Chciałbym też zapytać, bo być może ktoś z parteru czyta

Czy ktoś się dopytywał ostatnio u developera czy będzie możliwość odbioru telewizji satelitarnej, my kiedyś pytaliśmy (dawno) to wtedy nie było jeszcze wiadomo - natomiast było pewne, że będą trzy telewizje kablowe (na pewno UPC).
Pozdrawiam
basmati82 pisze:Witam wszystkich, ciekawe ile osób odwiedza to forum, ale zdaje się, że jest nas tu już sporo. Jak myślicie, kiedy uda się Wam wprowadzić do nowego mieszkania na os. Banacha w Krakowie, zakładając optymistyczną wersję
My liczymy na to ze w maju juz beda oddawać mieszkania,bardzo liczymy:) a wprowadzenie sie zależy chyba od długości remontu u każdego z nas i na jakim etapie tegoż remontu sie wprowadzi:)
Witam. Zgodnie z ustawą powinien być dostęp do TV satelitarnej i internetu i miejmy nadzieję, że nasz blok takowy otrzyma. 30 marca będę na budowie to porozmawiam z kierownikiem o terminie oddania (my również mamy nadzieję, że oddadzą do użytku jak najwcześniej - oby w maju), a także zrobię kilka zdjęć i wrzucę tutaj. Pozdrawiam
Tak jak pisałem już w poszczególnych działach byliśmy z żoną na kolejnych oględzinach 30 marca. Na parkingu przed budynkiem układana jest kostka na miejscach parkingowych, zrobiłem też kilka zdjęć tych tarasów, które będą po stronie parkingu. Od naszej ostatniej wizyty w styczniu w naszym przynajmniej mieszkaniu wykonane zostały gniazdka i kontakty a także tablica z bezpiecznikami, na klatce pojawiły się skrzynki pocztowe
(w środkowej klatce są wewnątrz), domofon a także skrzynki elektryczne, mpec i inne. Po rozmowie z kierownikiem/inspektorem dowiedzieliśmy się, że przynajmniej na razie nasz blok nie będzie ogrodzony (po stronie wschodniej tak jak jest teraz z płyt będzie dojazd na budowy kolejnych etapów), pozostanie to ogrodzenie, które zostanie przysłonięte. Co do tarasów to one również nie będą wygradzane - jedynie tam gdzie są wspólne będzie przegroda pomiędzy nimi (szczerze mówiąc nie na to liczyliśmy, a poza tym jak będą funkcjonować mieszkańcy, którzy mają te tarasy od strony parkingu?). Jeśli chodzi o zakończenie budowy to będzie zgodnie z planem czyli na koniec kwietnia, natomiast odbiór budowy w maju - według kierownika na czerwiec można planować pierwsze prace w mieszkaniach oznacza to więc, że do tego czasu będziemy mieć klucze. Pozdrawiam.
Wrzucam jeszcze kilka zdjęć z naszego mieszkania.

(w środkowej klatce są wewnątrz), domofon a także skrzynki elektryczne, mpec i inne. Po rozmowie z kierownikiem/inspektorem dowiedzieliśmy się, że przynajmniej na razie nasz blok nie będzie ogrodzony (po stronie wschodniej tak jak jest teraz z płyt będzie dojazd na budowy kolejnych etapów), pozostanie to ogrodzenie, które zostanie przysłonięte. Co do tarasów to one również nie będą wygradzane - jedynie tam gdzie są wspólne będzie przegroda pomiędzy nimi (szczerze mówiąc nie na to liczyliśmy, a poza tym jak będą funkcjonować mieszkańcy, którzy mają te tarasy od strony parkingu?). Jeśli chodzi o zakończenie budowy to będzie zgodnie z planem czyli na koniec kwietnia, natomiast odbiór budowy w maju - według kierownika na czerwiec można planować pierwsze prace w mieszkaniach oznacza to więc, że do tego czasu będziemy mieć klucze. Pozdrawiam.
Wrzucam jeszcze kilka zdjęć z naszego mieszkania.

Witam,mam pytanie do mieszkancow etapu 1 jak sytuacja wyglada z ich mieszkaniami czy wiadomo cos juz o odbiorach kiedy by mogly sie zaczynac,kiedy sie spodziewacie kluczykow?Ja mam zakupione mieszkanie w etapie drugim ale bardzo mnie interesuja Wasze wrazenia co do wykonania budynku czy macie jakies zastrzezenia?
MagdaEm pisze:Witam,mam pytanie do mieszkancow etapu 1 jak sytuacja wyglada z ich mieszkaniami czy wiadomo cos juz o odbiorach kiedy by mogly sie zaczynac,kiedy sie spodziewacie kluczykow?Ja mam zakupione mieszkanie w etapie drugim ale bardzo mnie interesuja Wasze wrazenia co do wykonania budynku czy macie jakies zastrzezenia?
Cześć, koniec budowy to koniec kwietnia - maj jest zaplanowany na uzyskanie pozwolenia na użytkowanie - odbiory mieszkań rozpoczną się w czerwcu:) Na budowie narazie jakby przestój...coś tam układają kostkę na chodnikach...drogi dojazdowej wciąż nie ruszyli poza wysypaniem kruszywa i krawężników.
Dzięki za odp Borecki bede czekac na pierwsze wrazenia po odbiorach osobiscie liczylam ze szybciej to beda oddawac ze cos przyspiesza ale widze ze trzymaja sie terminow.U nas dwa miesiace wyporzedzaja harmonogram budowy ale to pewnie pozniej moga zwolnic .
Wróć do „Osiedle Banacha Kraków od Activ - forum mieszkańców”