Nowy etap Piasta Towers od Inter-Bud - Mistrzejowice osiedle Bohaterów Września

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Piasta Towers za którą odpowiada deweloper Inter-Bud. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii.
fero

Re: Nowy etap Piasta Towers od Inter-Bud - Mistrzejowice osiedle Bohaterów Września

Postautor: fero » 01 paź 2023, 22:53

homgrown pisze:
michok pisze:Już pomijając cenę, co myślicie o układach? Przejrzałem ofertę i jedynie może kilka mieszkań ma akceptowalny układ...

W tych blokach z faktu na rozmiar osiedla to patrzylbym bardziej gdzie okna wychodza i jak najwyzsze pietro, raz bylem zobaczyc te bloki i moloch jest ogromy z tego osiedla. Natomiast te mieszkania na gorze zwlaszcza z malmi tarasami fajniutkie

Ale są też duże mieszkania, w których masz jakieś małe loggie czy balkony poniżej 4 m2, co z tego, że dwie. Albo podłużny wąski balkon, co z tego, że metrażowo nienajgorszy, jak pewnie normalnego stolika na nim nie ustawisz. Plus za sypialnie rozsądnej wielkości.

Ale jakoś te ceny w tej lokalizacji, to nie do końca mnie przekonują, choć może świat się już tak bardzo zmienił.

Boox

Re: Nowy etap Piasta Towers od Inter-Bud - Mistrzejowice osiedle Bohaterów Września

Postautor: Boox » 08 paź 2023, 12:53

Warszawa i Kraków to dwa najdroższe obecnie miasta z cenami mieszkań.

Średnia około 15tyś/m

Zastanawia mnie co tu przyciąga ludzi ? Praca...chyba tylko to bo w tym turystycznym mieście nie można spokojnie pospacerować bez tłumów ludzi i napić się lanego piwa taniej niż za 12zł i zjeść zapiekankę za 15zł.

Codzienne korki - wjazd i wyjazd z tej okolicy to dramat....w drodze jeszcze kolejnych kilka bloków z różnych osiedli, kolejne kilka tysięcy ludzi i kilkaset samochodów. Obwodnica tego nie uratuje bo wjazd i wyjazd z niej zajmie 30min.

Praca zdalna jeszcze ratowała sytuację ale to już też się kończy, firmy płacą potężne pieniądze za najem powierzchni i chcą mieć pracowników tam na miejscu.

Osiedla tylko ładne z nazwy i mieszkania 40m za 500tyś.

Kolejny blok, który jest budowany vis bloku 1 oraz 8 a narożnie do 7....to jakiś PatoDewelopment. Między blokiem 7 a nowym w pewnym miejscu jest około 5m odstępu, piszę tutaj o narożniku za śmietnikiem.

Najlepsze mieszkania już zostały sprzedane, czyli te wysoko z widokiem na plac zabaw oraz te na pola uprawne czyli Południowa strona.

Pozostałe są z widokami na beton i na parkingi a dodatkową atrakcją dla mieszkańców bloków 1,2 czyli pierwszych na osiedlu....codzienne dudnienie i praca maszyn budowlanych.

Ale cóż oni byli pierwsi...I mieszkania kupowali po 5tyś/m teraz muszą przecierpieć.

Ktoś się zastanawia jak jest tak źle to czemu tu mieszkam ?

Jestem Krakusem od urodzenia i wyprowadziłem się z Centrum gdzieś dalej bo tam to dopiero nie ma życia....tutaj jeszcze można wyjść z psem nad zalew Zesławice lub na tereny zielone obok bloków lub na forty są dwa blisko Nas, realnie jest szansa na park.

Witamy na osiedlowych sypialniach Piasta Towers.

fero

Postautor: fero » 02 kwie 2024, 11:47

Boox pisze:Witamy na osiedlowych sypialniach Piasta Towers.

Jest tak teraz niestety, że z roku na rok standardy budowy mieszkań i osiedli się obniżają, przynajmniej takie mam wrażenie, zresztą nie tylko ja chyba, bo coś takiego przewijało się na forum już wcześniej. Mieszkania są coraz mniejsze, osiedla w coraz gorszych lokalizacjach, a budynki coraz bliżej siebie, a dodatkowo wykończenie bloków coraz gorsze, a do tego ceny coraz wyższe.

Albo chcesz brać udział w tej grze, albo uciekasz za miasto, przez co masz jeszcze wszędzie daleko.

ister

Postautor: ister » 27 wrz 2024, 8:20

Spojrzałem teraz i widziałem, że mniejsze mieszkania, to np. Ceny w okolicach nawet 16 500 zł za metr kwadratowy. Niezły absurd na osiedlu, które ani nie ma dobrej lokalizacji, ani dobrej architektury, ani nie jest jakoś wybitnie rozplanowane. Ale każdy bierze co mu pasuje :)

Wróć do „Piasta Towers (Inter-Bud) w Krakowie - forum mieszkańców osiedla”