[Etap I] Regulacja okien / wymiana szyb w mieszkaniu - os. Piasta Towers

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Piasta Towers za którą odpowiada deweloper Inter-Bud. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii.
Kuba

Re: [Etap I] Regulacja okien / wymiana szyb w mieszkaniu - os. Piasta Towers

Postautor: Kuba » 19 sie 2018, 10:11

Ale przynajmniej od kwietnia ktoś był do okien i zobaczył o co chodzi. Bo wieksza masakra jest z gośćmi od ogrzewania, 5 MC i nikogo nie było do grzejnika... :-/

fero

Postautor: fero » 19 sie 2018, 23:08

Dzwonić i przypominać się, żeby nie olewali sprawy, dobrze byłoby to załatwić przed sezonem grzewczym :)

Misiek

Postautor: Misiek » 20 sie 2018, 7:15

Do działu PCV odpowiedzialnego za okna dodzwonić się nie da, próbuje od 3 tygodni po kilka do 10 razy dziennie. Dzwoniąc do administracji otrzymuje info, że nie ma ona nic do tego, że moje maile i skargi przekazują do działu pcv. Nie podają też żadnego namiaru na kierownika tego działu.

Do oględzin okien miałem kogoś na przełomie maja i czerwca. Zakwalifikowano mi 4 szyby do wymiany a 5 do polerowania. Tylko w jednym pokoju dwie szyby nie wymagają interwencji. Wg mnie to dość duży poziom niechlujstwa skoro 81 % szyb w mieszkaniu wymaga poprawek.

Generalnie jakość obsługi klienta w Inter-bud pozostawia wiele do życzenia. Skoro firma miała ludzi w dupie co pokazała przy odbiorach to jak pracownicy mają nadganiać. Jest kilka płaszczyzn na których śmiało można wysmarować niezłe reklamacje.

Usterki dotyczące drzwi także nadal są niezrealizowane.

Kuba

Postautor: Kuba » 20 sie 2018, 11:52

fero pisze:Dzwonić i przypominać się, żeby nie olewali sprawy, dobrze byłoby to załatwić przed sezonem grzewczym :)

Akurat to jest kwestia porysowanego grzejnika w łazience. Ale mogli by przyjść i to pomalować.

Ale czego można się spodziewać po oknach. Zobaczmy na 3 blok, mury nie skończone, odpryski z cięcia cegieł i innych rzeczy pewnie latają, a okna juz od kilku tygodni zamontowane. To.tam dopiero mogą być one w masakrycznym stanie.

jkmb

Postautor: jkmb » 15 paź 2018, 22:32

U mnie porysowana szyba została wymieniona we wrześniu :) A jak u Was?

Z drugiej strony mazak, którym zamalowali rysę na drzwiach puścił i jest gorzej niż było... :twisted:

Wróć do „Piasta Towers (Inter-Bud) w Krakowie - forum mieszkańców osiedla”