Parkowanie samochodów z instalacją LPG w garażu - Piasta Towers - etap I

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Piasta Towers za którą odpowiada deweloper Inter-Bud. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii.
BPK

Parkowanie samochodów z instalacją LPG w garażu - Piasta Towers - etap I

Postautor: BPK » 09 lip 2017, 21:35

A czy ktoś może pytał czy w garażu podziemnym można parkować samochody z instalacją LPG ?
I czy ktoś kto ma taki samochód ma zamiar go tam parkować

Kuba

Re: Parkowanie samochodów z instalacją LPG w garażu - Piasta Towers - etap I

Postautor: Kuba » 09 lip 2017, 22:12

BPK pisze:A czy ktoś może pytał czy w garażu podziemnym można parkować samochody z instalacją LPG ?
I czy ktoś kto ma taki samochód ma zamiar go tam parkować

Pewnie nikt nie pytał, ale biorąc pod uwagę że nawet w centrach handlowych w podziemnych garażach jest zakaz LPG i tak samo w nowych blokach też są oznaczenia zakazu LPG. Wiec tu raczej będzie tak samo. Po prostu istnieje ryzyko rozszczelnienia i wybuchu butli z gazem, tak że dla tego są te zakazy.
Pewnie ta informacja sąsiada zasmuca
Pozdrawiam

fero

Postautor: fero » 10 lip 2017, 19:41

Niekoniecznie będzie tak źle, jak piszesz. Chodzi o kwestię wentylacji w garażu, gaz LPG jest cięższy od powietrza i zbiera się przy podłodze, więc mniej więcej do jej poziomu muszą sięgać wyciągi, i to się spotyka coraz częściej. Dopytaj najlepiej u dewelopera Inter-Bud, ale myślę, że całkiem możliwe, że będzie można wjeżdżać do garażu podziemnego z instalacją gazową LPG.

kpoeta

Postautor: kpoeta » 13 lip 2017, 16:50

z Tego co wiem to żadne auta z instalacja lpg nie mogą wjeżdżać do garaży.

bil

Postautor: bil » 05 kwie 2018, 22:38

samochody z instalacją lpg mogą wjezdzać do garazy ale uwarunkowane jest to jaka jest instalacja wentylacyjna w garażu wiec trzeba dopytac developera

Misiek

Postautor: Misiek » 06 kwie 2018, 11:57

W garażu jest dobra wentylacja (czuć to jak i przez to jest względnie zimno), brama jest ze sporą ilością zamontowanej siatki. Dodatkowo nie ma znaku zakazu wjazdu dla aut z instalacją jak to przy części parkingów można spotkać. W regulaminie pozyskanym z administracji też nie ma o wzmianki o takim zakazie. Co za tym idzie uważam, że auta z instalacją LPG mogą w naszym garażu spokojnie parkować. Z mojej rozmowy z administracją wynika, że w garażu są zamontowane czujniki wykrywające "różne substancje zawarte w powietrzu", jeśli jakieś auto będzie emitowało nadmiernie dużo jakichś związków to są w stanie zidentyfikować mniej więcej którego miejsca ta kwestia będzie dotyczyć.

NOWY 2018

Postautor: NOWY 2018 » 02 maja 2018, 23:16

z tego co wiem to nie można garażować z lpg chyba ze w miejscu postoju jest zamontowany zestaw czujników i to na koszt wynajmującego.
ja ma auto-casco i ubezpieczyciel pytał mnie o lpg ja nie mam,ale gdybym miał i brak czujników w garażu wspólnym, to nie dostane ani grosza w razie wybuchu.

jack

Postautor: jack » 02 paź 2018, 11:58

Samochody z LPG można parkować w garażu podziemnym :) Pytałem administracji i jest przygotowana dobra wentylacja, tak więc nie będzie problemu.

Sasiedzi_z_5

Postautor: Sasiedzi_z_5 » 27 gru 2018, 4:20

W garazu pod budynkiem nr 1 nie wolno parkowac samochodow z instalacja LPG, jest nawet odpowiednie oznakowanie nad brama informujace o tym.

Kinga

Postautor: Kinga » 27 gru 2018, 7:43

Faktycznie jest oznakowanie. Ale wywieszone dopiero jakiś miesiąc temu w momencie naprawianie bramy w bloku nr 2.

Wróć do „Piasta Towers (Inter-Bud) w Krakowie - forum mieszkańców osiedla”