Zasuwana brama czy szlaban na drodze wjazdowej - Apartamenty Bajeczna
Zasuwana brama czy szlaban na drodze wjazdowej - Apartamenty Bajeczna
Czy ja dobrze rozumiem, że nie będzie bramy zamykanej (zasuwanej) tylko szlabanik, który zatrzyma auto, ale nie koniecznie jakiś lujów ?! Czyli że towarzystwo będzie mogło sobie spokojnie pomyszkować, tu i ówdzie ??? Bo np. do Semaco z boku nikt przypadkowy nie wejdzie ...
Re: Zasuwana brama czy szlaban na drodze wjazdowej - Apartamenty Bajeczna
Dzisiaj rozmawialem z Atalem i rowniez uslyszalem, ze bedzie tam szlaban i nie wiadomo co z furtka... Kurde...co raz wiecej irytujących faktow wychodzi..
Nie podoba mi się to! I jeśli teraz my nie zareagujemy to nie wymusimy tego potem na ATALU.
-
A mi to odpowiada, wolałbym monitoring na osiedlu niż szczelne odgrodzenie się od świata i tego samego życze reszcie inwestycji w okolicy, bo skutkiem grodzenia się mamy np. irytującą drogę na wały wiślane, które de fakto są na wyciągnięcie ręki... Swoją drogą, w umowie są jakieś szczegóły ogrodzenia i bram?
zdecydowanie sie z Toba zgadzam. Mi bardziej przeszkadza fakt, iz prawdopodobnie nie bedzie chodnika od budynku C do wjazdu od ofiar dabia. Wczoraj bylem na inwestycji i zeby wejsc do biura sprzedazy ATAL znajdujacego sie w bud C musialem isc tak jak prowadzi droga czyli na okolo terenu przygotowanego pod drugi etap... Niby nic ale to 300m zamiast 30m...
Za "szczelne ogrodzenie się od świata" to ja płacę licząc na to, że w przeciwieństwie do blokowisk nie bedą się tu pałętać różne menele, a teren będzie zadbany i bezpieczny, czyli tak jak jest obok, na Bajecznej i w Semaco.
Szlaban jest na Confiso i jak na razie nie działa. Plac przed budynkiem jest więc zastawiony autami wzdłuż, w poprzek i na krzyż. W sumie we wnętrzu apartament, na zewnątrz jak zawsze.
Że nie można wejść bezpośrednio na wały i trzeba obchodzić na około? Przecież to wał przeciwpowodziowy... mają tam zrobić schodki ? Wał idzie od strony płd, a od Ofiar Dąbia jest nasyp, dość stromy. Wejście jest więc możliwe od strony obecnego wjazdu i od Bajecznej. Przejścia przez Confiso nie ma, i nie będzie. Im zresztą zagrodzili przejście od ul. Widok.
Ciągi piesze powstają na końcu. Wizualizacja od strony II etapu jest raczej lakoniczna, ale muszą być przewidziane chodniki albo między mającymi powstać segmentami, albo, i z tyłu wzdłuż Ofiar. Teraz jak to na budowie, albo na około, albo przez błotko, które zaraz zamarznie
Szlaban jest na Confiso i jak na razie nie działa. Plac przed budynkiem jest więc zastawiony autami wzdłuż, w poprzek i na krzyż. W sumie we wnętrzu apartament, na zewnątrz jak zawsze.
Że nie można wejść bezpośrednio na wały i trzeba obchodzić na około? Przecież to wał przeciwpowodziowy... mają tam zrobić schodki ? Wał idzie od strony płd, a od Ofiar Dąbia jest nasyp, dość stromy. Wejście jest więc możliwe od strony obecnego wjazdu i od Bajecznej. Przejścia przez Confiso nie ma, i nie będzie. Im zresztą zagrodzili przejście od ul. Widok.
Ciągi piesze powstają na końcu. Wizualizacja od strony II etapu jest raczej lakoniczna, ale muszą być przewidziane chodniki albo między mającymi powstać segmentami, albo, i z tyłu wzdłuż Ofiar. Teraz jak to na budowie, albo na około, albo przez błotko, które zaraz zamarznie

Zgadzam się z Darkiem
płacę właśnie za bramę a nie szlabanik
To jest bezpieczeństwo.

-
A ja płacę za zieleń i sąsiedztwo parku - chciałbym mieć do niego normalniejszy dostęp.
W Confisio nawet ogródki dało się zrobić na wale przeciwpowodziowym, więc podejrzewam, że schodki nie były by problemem. Ale mówię tu akurat o sytuacji braku przejścia przez Confisio (tak, zabunkrowali się, my możemy tak samo i nikt na niczym nie zyska). Aby wejść na wał w kierunku placu zabaw trzeba się wrócić aż do bajecznej, obejść Spara i prosta na wały. A można by sobie tak życia nie komplikować
Dodam, że chodzenie przez Ofiar Dąbia też nie należy do przyjemnych doznań.

Jeżeli jest brama, to tak jak napisano wcześniej jest dużo bezpieczniej! Gdy ja kupowałam mieszkanie była mowa o bramie... i o wjeździe od Bajecznej...
Toć brama będzie. Wystarczy zobaczyć, że rury na kable są pociągnięte z obu stron jezdni. Tylko nie rozumiem tego upodobania do mieszkania w ogrodzeniu, niczym w kojcu. Gdzie po Ofiar Dąbia chodzą menele, bo jeszcze takich tam nie widziałem. Czy każdy, kto idzie tą ulicą to potencjalny menel, który miałby ochotę postawić stopę na terenie, za który przecież zapłaciliśmy?
Osoby z problemami alkoholowymi i lokalowymi są, ale w okolicy skrzyżowania z Aleją Niepodległości. bo tam są ławki i sklep. I myślę, że osoby te nie mają potrzeby pojawiania się w okolicy gdzie nie ma tego typu infrastruktury.
A większym problemem niż szlaban a brama będzie z pewnością parkowanie na "osiedlu" osób, które nie mają miejsc postojowych.
Osoby z problemami alkoholowymi i lokalowymi są, ale w okolicy skrzyżowania z Aleją Niepodległości. bo tam są ławki i sklep. I myślę, że osoby te nie mają potrzeby pojawiania się w okolicy gdzie nie ma tego typu infrastruktury.
A większym problemem niż szlaban a brama będzie z pewnością parkowanie na "osiedlu" osób, które nie mają miejsc postojowych.
Wróć do „Bajeczna Apartamenty Kraków od Atal - forum mieszkańców osiedla”