Zagrożenie powodziowe dla osiedla Apartamenty Bajeczna Atal w Krakowie
Zagrożenie powodziowe dla osiedla Apartamenty Bajeczna Atal w Krakowie
Zastanawialiście się nad bezpieczeństwem inwestycji względem powodzi? Z tego co wyczytałem w 2010 r. te tereny nie wyglądały najlepiej?
Re: Zagrożenie powodziowe dla osiedla Apartamenty Bajeczna Atal w Krakowie
nie pamietam gdzie ale gdzies wyczytalem, ze waly 'stopien dabie' oraz 'port plaszow' byly najgorzej przygotowane na powodz i po niej zostaly wzmocnione... ?
jednakowoz, to ciagle teren zalewowy i nikt tego nie podwazy
jednakowoz, to ciagle teren zalewowy i nikt tego nie podwazy
W 2010 mieszkałam na Dąbia. I przy Widok była woda w piwnicy to tyle.
Sama Bajeczna nie była zalana. Nie wiem jaka woda musiałaby być żeby przy Bajecznej zalało.
Pisanie te tereny nie wyglądały wesoło? Nie było powodzi na tym terenie.
Sama Bajeczna nie była zalana. Nie wiem jaka woda musiałaby być żeby przy Bajecznej zalało.

Pisanie te tereny nie wyglądały wesoło? Nie było powodzi na tym terenie.
Akurat dzisiaj zapytałem o to sprzedawcy.
Powiedziano mi że mają wybudowany zbiornik na tę okoliczność, natomiast w przypadku powodzi stulecia zaleje garaże, w przypadku powodzi tysiąclecia 1 piętro. Ciekawe co by powiedzieli gdybym oglądał mieszkanie na 1 piętrze
.

Bardziej zastanawiałbym się nad jeziorem, które tworzy się na środku skweru jak bardziej popada.
Czyżby jakieś problemy z odprowadzaniem wody w tym miejscu?
Czyżby jakieś problemy z odprowadzaniem wody w tym miejscu?
Mieszkałam na Dąbiu jak była powódz i tylko piwnice były zalane- więc nie ma co się martwić
Po uruchomieniu Świnnej poręby powinno być bezpieczniej powodziowo w KRK
agatellka pisze:Mieszkałam na Dąbiu jak była powódz i tylko piwnice były zalane- więc nie ma co się martwić
hmmm no ale jak zaleje piwnice to z wszystkim co jest w środku, do tego także garaże, które są na tym samym poziomie, i niedajboże auta. Popowodziowe auto to jest duży problem. Czy ta woda aż tak wysoko nie sięgała?
shahp pisze:agatellka pisze:Mieszkałam na Dąbiu jak była powódz i tylko piwnice były zalane- więc nie ma co się martwić
hmmm no ale jak zaleje piwnice to z wszystkim co jest w środku, do tego także garaże, które są na tym samym poziomie, i niedajboże auta. Popowodziowe auto to jest duży problem. Czy ta woda aż tak wysoko nie sięgała?
Piwnice na Dąbiu są pod poziomem parkingu w inwestycji Atal. Parking jest na poziomie 0. Piwnic w tej inwestycji nie ma.
Woda nigdy przy powodzi nie była tu wysoka, co najwyżej w piwnicach można było sobie zmoczyć kostki.
Problem był tylko po drugiej stronie Wisły, tam wylewało.
Wróć do „Bajeczna Apartamenty Kraków od Atal - forum mieszkańców osiedla”