AnnAGA pisze:Przyznam że kupując mieszkanie wadziłam miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego a tam naniesione są budynki usługowe (mikroapartamenty)...
Jestem prawie pewien, że mowa była o budynkach usługowych (do 2 pięter) a nie mieszkalnych. Widać ATAL zmienił plany
Cały czas mnie ciekawi, ile tą drogą osiedlową będzie się samochodem wyjeżdżać/wjeżdżać w szczycie - przecież nie można "nawalić" bloków, bez refleksji, jeżeli nie ma odpowiedniej infrastruktury komunikacyjnej. Chyba się jutro przejdę do Gminy Targówek jak oni to widzą i czy plany te były ostatnio zmieniane.
Co mnie jeszcze nurtuje to brak na stronie ATAL'u informacji o garażu podziemnym w tym mikro-apartamentowcu (MA). Może jeszcze nie ma wizualizacji, ale ... gdyby to nie był przypadek to ... miejsc parkingowych przy MA jest niedużo, więc mieszkańcy tego przybytku pozajmują wszystkie miejsca zewnętrzne (pomiędzy blokami), które jak mi tłumaczono miały być dla gości. To samo może się stać z miejscami parkingowymi (dla gości) pod Naszymi budynkami - taki fajny myk ATALU Naszym kosztem.
Chyba, że się mylę i garaż pod MA jednak będzie.