Cześć,
jak oceniacie jakość robót budowlanych w naszej inwestycji, np. na podstawie zdjęć z poszczególnych etapów?
Czy coś zwróciło Waszą uwagę na plus / na minus? Czy może konsultowaliście te zdjęcia z kimś z branży budowlanej?
Ciekawa jestem Waszej opinii.
Jakość robót budowlanych ATAL Nowy Targówek Warszawa
Re: Jakość robót budowlanych ATAL Nowy Targówek Warszawa
Trudno ocenić na podstawie zdjęć, ale wydaje się dosyć solidnie ale tak naprawdę to wyjdzie w praniu, plus że niskie budynki. Byłem w mieszkaniu przy kondratowicza po 9tyś/m i wg mojej oceny nie zamienił bym się nawet gdyby było w jednakowej cenie.
A co sądzicie o licznych negatywnych opiniach na forach dotyczących innych inwestycji budowanych przez ATAL? I jak myślicie, czy będą trudności z włączeniem się do ruchu do św. Wincentego z bloku?
W planach jest jej rozbudowa, więc myślę, że nie będzie tak źle, poza tym jak się nie mylę będzie też połączenie z drugiej strony od ul. Samarytanki?
To jest kilka nowych działek, obok NT buduje się Amsterdam i zaraz zacznie szkoła. Pomiędzy tymi działkami będą drogi między innymi do Nowotrockiej, co prawda planowanej wciąż, ale myślę że w końcu zrealizowanej. To gadanie na forach to takie polskie marudzenie ludzi którzy mieszkają w mieście a obok chcieliby już tylko puszczę najlepiej. Ten teren jest wręcz otoczony drogami, a jak będzie nowotrocka i metro to już będzie super. Jest też projekt obwodnicy praskiej od ronda Wiatraczna do żaby i świętokrzyska, dolożyć nowotrocką i będzie rewelka
To wszystko to są tylko plany, żadna z tych inwestycji nowych dróg nie ma gwarancji realizacji.
Nawet jeżeli zostaną zrealizowane to minie co najmniej kilka lat, a najpewniejsza i najszybsza ( w ciągu 5 lat ) w mojej opinii jest budowa ulicy Nowotrockiej.
Obwodnica praska do ronda wiatraczna nie sądzę że powstanie w ciągu najbliższych 5 lat, a planowany etap i tak nie sięga do ronda Żaby.
Obecnie powstaje dopiero wizualizacja i to zapewne dlatego że wybory tuż tuż
Podobno od wizualizacji do realizacji przy takich dużych inwestycjach bywa i 10 lat różnicy, zakładając że nie zmienią planów w między czasie.
Co do rozbudowy Św. Wincentego to nie ma jeszcze żadnych oficjalnych planów. Chyba że ktoś ma jakieś info?
Realnie nastawiajcie się że będzie to co jest obecnie + to co deweloperzy zrobią sami, a reszta jak będzie to będzie dobrze
Nawet jeżeli zostaną zrealizowane to minie co najmniej kilka lat, a najpewniejsza i najszybsza ( w ciągu 5 lat ) w mojej opinii jest budowa ulicy Nowotrockiej.
Obwodnica praska do ronda wiatraczna nie sądzę że powstanie w ciągu najbliższych 5 lat, a planowany etap i tak nie sięga do ronda Żaby.
Obecnie powstaje dopiero wizualizacja i to zapewne dlatego że wybory tuż tuż

Co do rozbudowy Św. Wincentego to nie ma jeszcze żadnych oficjalnych planów. Chyba że ktoś ma jakieś info?
Realnie nastawiajcie się że będzie to co jest obecnie + to co deweloperzy zrobią sami, a reszta jak będzie to będzie dobrze

No i bardzo dobrze że obwodnica na razie ma się kończyć przy Radzymińskiej, może ktoś wpadnie na pomysł żeby zbudować Nowotrocką, to też byłaby jakaś alternatywa bo odcinek od Radzymińskiej do Żaby z naszego punktu widzenia nie ma znaczenia.
Wróć do „Nowy Targówek od Atal Warszawa - forum mieszkańców osiedla”