Jedna wspólnota mieszkaniowa czy wspólnota mieszkaniowa na każdy blok - os. Przybyszewskiego 64
Jedna wspólnota mieszkaniowa czy wspólnota mieszkaniowa na każdy blok - os. Przybyszewskiego 64
Jak będzie na osiedlu zorganizowana sprawa wspólnot mieszkaniowych, będzie jednak wspólnota na całe osiedle, czy każdy blok będzie miał osobną wspólnotę mieszkaniową? Jedno i drugie wydaje się być zasadne, bo jedna duża wspólnota, to prosta sprawa, jeśli chodzi np. o utrzymanie bramy do osiedla i innych rzeczy wspólnych. Ale nie bardzo widzę podejmowanie uchwał w tak dużym gronie. Z kolei małe wspólnoty na każdy blok mogłyby chyba sprawniej zająć się sprawami budynku.
Re: Jedna wspólnota mieszkaniowa czy wspólnota mieszkaniowa na każdy blok - os. Przybyszewskiego 64
przybysz pisze:Jak będzie na osiedlu zorganizowana sprawa wspólnot mieszkaniowych, będzie jednak wspólnota na całe osiedle, czy każdy blok będzie miał osobną wspólnotę mieszkaniową? Jedno i drugie wydaje się być zasadne, bo jedna duża wspólnota, to prosta sprawa, jeśli chodzi np. o utrzymanie bramy do osiedla i innych rzeczy wspólnych. Ale nie bardzo widzę podejmowanie uchwał w tak dużym gronie. Z kolei małe wspólnoty na każdy blok mogłyby chyba sprawniej zająć się sprawami budynku.
każdy etap do oddzielna Wspólnota otrzymałem informację podczas zakupu
Re: Jedna wspólnota mieszkaniowa czy wspólnota mieszkaniowa na każdy blok - os. Przybyszewskiego 64
Mar G pisze:przybysz pisze:Jak będzie na osiedlu zorganizowana sprawa wspólnot mieszkaniowych, będzie jednak wspólnota na całe osiedle, czy każdy blok będzie miał osobną wspólnotę mieszkaniową? Jedno i drugie wydaje się być zasadne, bo jedna duża wspólnota, to prosta sprawa, jeśli chodzi np. o utrzymanie bramy do osiedla i innych rzeczy wspólnych. Ale nie bardzo widzę podejmowanie uchwał w tak dużym gronie. Z kolei małe wspólnoty na każdy blok mogłyby chyba sprawniej zająć się sprawami budynku.
Zgadza się, ale zastanawia mnie w takim razie, jak będą zarządzane części wspólne osiedla, chodzi mi przede wszystkim o drogi między blokami... Chyba, że każdy blok będzie dbał tylko o swój kawałek?
przybysz pisze:Mar G pisze:przybysz pisze:Jak będzie na osiedlu zorganizowana sprawa wspólnot mieszkaniowych, będzie jednak wspólnota na całe osiedle, czy każdy blok będzie miał osobną wspólnotę mieszkaniową? Jedno i drugie wydaje się być zasadne, bo jedna duża wspólnota, to prosta sprawa, jeśli chodzi np. o utrzymanie bramy do osiedla i innych rzeczy wspólnych. Ale nie bardzo widzę podejmowanie uchwał w tak dużym gronie. Z kolei małe wspólnoty na każdy blok mogłyby chyba sprawniej zająć się sprawami budynku.
Zgadza się, ale zastanawia mnie w takim razie, jak będą zarządzane części wspólne osiedla, chodzi mi przede wszystkim o drogi między blokami... Chyba, że każdy blok będzie dbał tylko o swój kawałek?
nie każdy blok to etap
etapy są 4
bloków więcej
Ok. czyli konkretne drogi na osiedlu są przypisane do konkretnych etapów. To już jasna sprawa.
Ciekawe, czy uda się dogadać wspólnotom, jak już każda zacznie wybierać swojego zarządcę, żeby jakaś jedna firma odpowiadała za utrzymanie zieleni. Czy będzie tak, to co blok, to w inny dzień będzie pod nim koszona trawa.
Wróć do „Przybyszewskiego 64 Kraków od Atal - forum mieszkańców osiedla”