Strefa zamieszkania na osiedlu - Przybyszewskiego 64 Kraków

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Przybyszewskiego 64 za którą odpowiada deweloper Atal. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii
avagen

Re: Strefa zamieszkania na osiedlu - Przybyszewskiego 64 Kraków

Postautor: avagen » 10 wrz 2022, 18:53

Mar G pisze:
avagen pisze:Też bardzo mi się to nie podoba.

to piszcie w ramach odpowiedzi na maila z wczoraj własny pogląd na to rozwiązanie - ja wyraziłem autorowi swoją opinię.

otwieranie osiedla przy niewdrożeniu strefy zamieszkania jest niemal sabotażem - zapraszamy cała okolicę do parkowania u nas .
nie mówiąc o wygodzie dla szajek złodziei które grasują po krakowskich osiedlach ostatnio - dajemy im nieskrępowane okienko 7-19 do buszowania.

E-mail wysłany już wczoraj. Oby nasze apele coś zdziałały.

Edi

Postautor: Edi » 11 wrz 2022, 13:21

Zeszłej nocy o 1 nad ranem brama była otwarta… więc „zegar” chyba jednak nie jest ustawiony na 7-19.

avagen

Postautor: avagen » 23 wrz 2022, 12:21

Strefa ma być aktywna od wtorku. Od środy ponownie będzie zamknięta brama. Wracamy do normalności ;)

Adam01

Postautor: Adam01 » 27 wrz 2022, 8:50

avagen pisze:Strefa ma być aktywna od wtorku. Od środy ponownie będzie zamknięta brama. Wracamy do normalności ;)

Cwaniaczki dalej okupują chodniki i drogę :!:
Dzwonić po straż miejska ile wlezie :!: :!:
I naklejać karne kut*sy :!:

Na chamstwo i zachowanie wprost spod budki z piwem nie ma innej rady :idea: Co za swołocz :roll:

Golaselo

Postautor: Golaselo » 27 wrz 2022, 10:04

Ja myślę, że nie ma co przesadnie robić sobie wrogów na osiedlu i od razu dzwonić na straż miejską. Można zostawić karteczki przy szybach. Ale jeżeli nawet po wprowadzeniu strefy dalej będzie tak jak jest teraz no to niestety... I nie mówię tu o samochodach ekip wykończeniowych a o już znanych nam autach sąsiadów.

Mar G

Postautor: Mar G » 27 wrz 2022, 10:25

Golaselo pisze:Ja myślę, że nie ma co przesadnie robić sobie wrogów na osiedlu i od razu dzwonić na straż miejską. Można zostawić karteczki przy szybach. Ale jeżeli nawet po wprowadzeniu strefy dalej będzie tak jak jest teraz no to niestety... I nie mówię tu o samochodach ekip wykończeniowych a o już znanych nam autach sąsiadów.

każdy otrzymał zawiadomienie. co karteczki zmienią.
można odczekać dzień /dwa z uprzejmości

MarcinJ

Postautor: MarcinJ » 27 wrz 2022, 12:42

Niestety, bycie uprzejmym w tym przypadku niewiele daje, z własnego doświadczenia, dopiero jak pod blok zaczęła regularnie przyjeżdżać SM i wystawiać bilety, nagle okazało się, że jednak można znaleźć miejsce do zaparkowania samochodu inne, niż chodnik.

Przy czym czas wykańczania mieszkań ma jednak swoją specyfikę, są ekipy remontowe, ktoś wpada coś przywieść. Wiem, że powinno się ekipie zapewnić miejsce postojowe, ale różnie z tym jest w praktyce. W każdym razie bałagan jeszcze trwa chwilę po wprowadzeniu strefy zamieszkania, jedni uczą się szybciej, inni wolniej i innymi metodami :)

Adam01

Postautor: Adam01 » 27 wrz 2022, 15:26

Bez reakcji tylko dostaną potwierdzenie i nauczą się, że mogą bezkarnie zachowywać się jak świnie :oops:

Mar G

Postautor: Mar G » 27 wrz 2022, 18:40

MarcinJ pisze:Niestety, bycie uprzejmym w tym przypadku niewiele daje, z własnego doświadczenia, dopiero jak pod blok zaczęła regularnie przyjeżdżać SM i wystawiać bilety, nagle okazało się, że jednak można znaleźć miejsce do zaparkowania samochodu inne, niż chodnik.
)

faktycznie - w przypadku wielkich SUVów na blachach UA zastawiających dzisiaj cały chodnik jedyną metodą będzie SM.

snerol

Postautor: snerol » 29 wrz 2022, 8:30

Jak oceniacie skuteczność strefy po pierwszych dniach? Nie ma mnie aktualnie na osiedlu i zastanawiam się czy realnie coś to zmieniło.

Wróć do „Przybyszewskiego 64 Kraków od Atal - forum mieszkańców osiedla”