Stan surowy łazienki i WC - rury instalacyjne na wierzchu - Przybyszewskiego 64

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Przybyszewskiego 64 za którą odpowiada deweloper Atal. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii
jacke

Re: Stan surowy łazienki i WC - rury instalacyjne na wierzchu - Przybyszewskiego 64

Postautor: jacke » 14 cze 2022, 23:29

kunegunda szybka pisze:Daj se spokój, bo jak będziesz zadzierać nosa, to później pół roku będą naprawiać ci klamkę z rękojmi :mrgreen: Najlepiej olej temat, nic nie wkuwaj, ileż razy dziennie zaglądasz do łazienki :?: Rano na kupę i wieczorem umyć zęby.

uwielbiam te złote rady w stylu "po co ci auto skoro i tak tylko raz w tygodniu sie jedzie do kosciola ktory jest wies obok" :lol:

przybysz

Re: Stan surowy łazienki i WC - rury instalacyjne na wierzchu - Przybyszewskiego 64

Postautor: przybysz » 11 gru 2022, 18:53

Tak z perspektywy czasu, to jak w praktyce poradziliście sobie z tymi rurami poprowadzonymi po ścianie, a nie w ścianie? Wszędzie się Wam udało zabudować? Jak dla mnie, to problematyczne są te do umywalki, jeśli chce się zrobić podwieszaną szafkę. A może były takie przypadki, że jednak możliwe było ich wkucie?

Pulpet_ka

Postautor: Pulpet_ka » 11 gru 2022, 19:35

Ja przenioslem sobie umywalke i grzejnik na druga sciane (zmiana deweloperska), ktora nie jest na scianie nosnej :-) na scianie drugiej mam szafki (takie na cala sciane) a w nich pralke, wiec podejscie do pralki nie jest wkute, ale go nie widac.

Mar G

Postautor: Mar G » 11 gru 2022, 22:33

Pulpet_ka pisze:Ja przenioslem sobie umywalke i grzejnik na druga sciane (zmiana deweloperska), ktora nie jest na scianie nosnej :-) na scianie drugiej mam szafki (takie na cala sciane) a w nich pralke, wiec podejscie do pralki nie jest wkute, ale go nie widac.

dokładnie tak - należy tak zaaranżować sobie, aby wkuwane elementy były możliwe do wkucia w danej ścianie - a ściany wewnętrzne są na tyle grube (z tynkiem 13-14 cm ) że nawet podtynkowe boxy się wkuwa z rurami.
nie wszędzie tak jest - np. w MwM ścianki mają 8 cm i już wkuć się nie da - pogrubiają ludzie ściany tracąc na metrażu zapłaconym.

wszystko można ukryć - tylko pomyśleć trzeba koncepcyjnie.

Wróć do „Przybyszewskiego 64 Kraków od Atal - forum mieszkańców osiedla”