GosGuster pisze:Według mojej wiedzy, jest możliwość montażu klimatyzacji we własnym zakresie - deweloper nie będzie robić problemu. Warto jednak uwzględnić osobny obwód elektryczny na balkonie pod montaż klimatyzatora...
A można dopytać, skąd ta Twoja "wiedza"? : ) Nie żebym coś insunuował, po prostu nie chcę skończyć w lecie w mieszkaniu bez klimy. Ktoś już dostał zgodę na montaż klimy na P64? Na innych inwestycjach słyszałem, że Atal nie robił problemów, ale co budowa to inne zasady.
Nowy pisze:Tylko nie wieszajcie jednostek na elewacji, w widocznych miejscach, bo to szpeci budynek. Raczej na balkonie, poniżej barierek

Jak zamierzacie rozwiązać kwestę odprowadzania skroplin? Tego całkiem sporo się zbiera w upalne dni.
Specjalnie mocno się nie napinam na ogólny wygląd bloków "oszpeconych" klimą ; ) ani mnie to ziębi ani grzeje szczerze mówiąc, ale skoro nie można wieszeć, to będzie stała gdzieś pod ścianą. Szkoda, że na dach nie można wywalić albo do garażu. Co do skroplin, to czy klima będzie montowana na własną rękę, czy przez Atal, to skropliny pójdą zapewne tam, gdzie odprowadzenie wody z balkonu.