Kiedy akty notarialne i przeniesienie własności mieszkań w blokach na os. Przybyszewskiego 264

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Przybyszewskiego 64 za którą odpowiada deweloper Atal. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii
przybysz

Kiedy akty notarialne i przeniesienie własności mieszkań w blokach na os. Przybyszewskiego 264

Postautor: przybysz » 22 gru 2021, 11:37

Dionizos pisze:
Mar G pisze:do czasu podpisania AN nie jesteś właścicielem.
czynności po podpisaniu AN, podobnie jak wykup wieczysty za 1 zamachem.

wiadomo kiedy przeniesienie własności (AN)? max termin to chyba wrzesień 2022?

No właśnie, ma ktoś jakieś informacje o tym, kiedy jest planowane przeniesienie własności mieszkań na osiedlu? Kiedy będzie podpisywanie aktów notarialnych na mieszkania, które zostały zakupione na osiedlu?

Anaa

Re: Kiedy akty notarialne i przeniesienie własności mieszkań w blokach na os. Przybyszewskiego 264

Postautor: Anaa » 07 maja 2022, 8:11

Ponawiam pytanie, czy ktoś ma informacje, kiedy będzie przeniesienie praw własności? Pozdrawiam

fakir151

Re: Kiedy akty notarialne i przeniesienie własności mieszkań w blokach na os. Przybyszewskiego 264

Postautor: fakir151 » 10 maja 2022, 17:18

Ja mam w przyszłym tygodniu, etap III.

Mar G

Postautor: Mar G » 11 maja 2022, 18:21

Anaa pisze:Ponawiam pytanie, czy ktoś ma informacje, kiedy będzie przeniesienie praw własności? Pozdrawiam

dziś :

Działając w imieniu Spółki ATAL S.A. z siedzibą w Cieszynie, jest mi niezmiernie miło poinformować Państwa o zbliżającym się terminie czynności notarialnej tj. zawarciu Umowy Przenoszącej Własność (tzw. aktu końcowego) w ramach Inwestycji „Apartamenty Przybyszewskiego 64 etap II” .

Uprzejmie informuję, że Zaproszenie na ww. czynność notarialną wraz z terminarzem zostanie przesłane do Państwa wiadomości w najbliższym czasie, w osobnej korespondencji e-mail.

przybysz

Postautor: przybysz » 07 lis 2022, 9:28

Jak jest z notariuszami przy przeniesieniu własności? Atal rekomenduje lub narzuca jakiegoś swojego rejenta, czy można sobie wybrać jakiegoś własnego? Co jest lepsze z Waszej perspektywy? Jak wyglądają koszty?

Mar G

Postautor: Mar G » 07 lis 2022, 10:17

przybysz pisze:Jak jest z notariuszami przy przeniesieniu własności? Atal rekomenduje lub narzuca jakiegoś swojego rejenta, czy można sobie wybrać jakiegoś własnego? Co jest lepsze z Waszej perspektywy? Jak wyglądają koszty?

mają swojego rejenta na Karmelickiej i koszty wg mnie bardzo OK.
mniej niż oczekiwałem na bazie cennika ogólnego

Wróć do „Przybyszewskiego 64 Kraków od Atal - forum mieszkańców osiedla”