DISCOSUCKS-
za mną natomiast nie przemawia walka o pozorne bezpieczeństwo i pozorny luksus zwykłego blokowiska...
pomijając bezsensowność koniecznośći wychodzenia z bloku i otwierania bramy każdemu z gości/kurierowi itp, nie życzę Państwu sytuacji, w której szłużby ratownicze nie zdąrzą na czas ze względu na bramę wjazdowa
TO PO CO KUPIŁEŚ MIESZKANIE W BLOKOWISKU TRZEBA BYŁO SOBIE DOM NA WSI WYBUDOWAĆ JAK WIDAĆ WIĘKSZOŚĆ PRZYSZŁYCH MIESZKAŃCÓW JEDNAK JEST ZA TYM ABY OSIEDLE BYŁO OGRODZONE -POZA TYM BĘDZIE STÓŻ WŁAŚNIE OD TEGO ABY OTWIERAĆ BRAMĘ ,KURIERĄ , GOŚĆIĄ, KARETKĄ ( A TAK NA MARGINESIE TO BIORĄC POD UWAGĘ CZĘSTOTLIWOŚĆ IMPREZ W ARENIE -KILKA W TYGODNIU , A CZĘSTOTLIWOŚĆ WZYWANIA AMBULANSU NA OSIEDLE TO CHYBA PROPORCJĘ SĄ NIEPORÓWNYWALNE ) WIADOMO ,ZE WSZYSTKIM NIE DA SIĘ DOGODZIĆ ALE WYPRACOWANIE KOMPROMISU JEST TU CHYBA KLUCZOWE...MAM WRAŻENIE ,ZE OSOBY KTÓRE KUPIŁY MIESZKANIA NIE NA WYNAJEM ALE DLA CIEBIE PODCHODZĄ TROCHĘ LOGICZNIEJ TO TEMATU.
Brak ogrodzenia wokół osiedla / czy osiedle będzie ogrodzone - Dąbska Street Kraków
-
Re: Brak ogrodzenia wokół osiedla - Dąbska Street Kraków
Kris123 pisze:DISCOSUCKS-
za mną natomiast nie przemawia walka o pozorne bezpieczeństwo i pozorny luksus zwykłego blokowiska...
pomijając bezsensowność koniecznośći wychodzenia z bloku i otwierania bramy każdemu z gości/kurierowi itp, nie życzę Państwu sytuacji, w której szłużby ratownicze nie zdąrzą na czas ze względu na bramę wjazdowa
TO PO CO KUPIŁEŚ MIESZKANIE W BLOKOWISKU TRZEBA BYŁO SOBIE DOM NA WSI WYBUDOWAĆ JAK WIDAĆ WIĘKSZOŚĆ PRZYSZŁYCH MIESZKAŃCÓW JEDNAK JEST ZA TYM ABY OSIEDLE BYŁO OGRODZONE -POZA TYM BĘDZIE STÓŻ WŁAŚNIE OD TEGO ABY OTWIERAĆ BRAMĘ ,KURIERĄ , GOŚĆIĄ, KARETKĄ ( A TAK NA MARGINESIE TO BIORĄC POD UWAGĘ CZĘSTOTLIWOŚĆ IMPREZ W ARENIE -KILKA W TYGODNIU , A CZĘSTOTLIWOŚĆ WZYWANIA AMBULANSU NA OSIEDLE TO CHYBA PROPORCJĘ SĄ NIEPORÓWNYWALNE ) WIADOMO ,ZE WSZYSTKIM NIE DA SIĘ DOGODZIĆ ALE WYPRACOWANIE KOMPROMISU JEST TU CHYBA KLUCZOWE...MAM WRAŻENIE ,ZE OSOBY KTÓRE KUPIŁY MIESZKANIA NIE NA WYNAJEM ALE DLA CIEBIE PODCHODZĄ TROCHĘ LOGICZNIEJ TO TEMATU.
mam wrażenie, że trochę pomylileś logikę, postaram się wytłumaczyć pismem obrazkowym Twój własny komentarz:
imgur.com/a/YaLBEeV
imgur.com/a/MtCi6sS
Troche sie z tego zrobila akademick dyskusja
Ogrodzenie bylo w koncepcji osiedla od poczatku, i mimo roznych zawirowac finalnie ma powstac. Mysle, ze mozna smialo skupic sie na innych aspektach osiedla (szlaban, piloty, itp)

Ogrodzenie bylo w koncepcji osiedla od poczatku, i mimo roznych zawirowac finalnie ma powstac. Mysle, ze mozna smialo skupic sie na innych aspektach osiedla (szlaban, piloty, itp)
Drogi sąsiedzie ( DISOSUCKS) jeszcze kiedyś docenisz nasze starania ,o to że inwestycja mimo wszystko zostanie ogrodzona 

Wizytowalem dzisiaj osiedle, i w oczy rzucily mi sie malpki porzucone kolo wentylacji garazowej, to jest najlepszy przyklad tego z czym zmagaloby sie osiedle bez ogrodzeia
Koncerty imprezy = chlanie w krzakach pod oknami

Myślę, że wątpliwości odnośnie potrzeby ogrodzenia zostały już rozwiane 
Ja się obawiam 2 rzeczy:
- "kosmetyki" wjazdu na osiedle przy budzie Tauronu, szlabanie i ogrodzeniu.. jak to źle zrobią to będzie pośmiewisko
- jednej bramki wejściowej. Przy takim osiedlu MUSI być drugie wejście. Najlepiej niech wypowiedzą się osoby mieszkające na osiedlach zamkniętych jak wygląda stosunek ilości bramek do ilości mieszkań. 1/400 to trochę słabo

Ja się obawiam 2 rzeczy:
- "kosmetyki" wjazdu na osiedle przy budzie Tauronu, szlabanie i ogrodzeniu.. jak to źle zrobią to będzie pośmiewisko
- jednej bramki wejściowej. Przy takim osiedlu MUSI być drugie wejście. Najlepiej niech wypowiedzą się osoby mieszkające na osiedlach zamkniętych jak wygląda stosunek ilości bramek do ilości mieszkań. 1/400 to trochę słabo

Również uważam, że większa ilość bramek jest KONIECZNA. Jest to niewyobrażalnie większy komfort.
Witam, ogrodzenie ma powstać, ale czy osiedle będzię "zamknięte" to już nie wiem. Pytalismy ostatnio o kwestie ogrodzenia od strony ulicy Dabskiej, i na razie wiadomo jedynie ze bedzie szlaban (nie bedzie bramy), i strozowka. Nie wiadomo czy w ogole bedzie jakas furtka.
Niestety z informacji od dewelopera wynika, że nie będzie dodatkowych bramek, nawet od strony Lema.
Tylko to 1 wejście od strony wjazdu.
Tylko to 1 wejście od strony wjazdu.
bez sensu. Zwłaszcza ze w inwestycji GL Dewvelopment na parterze powstają usługi. Mielibyśmy do nich 30 metrów plus dużo lepsze dojście do parku etc.
Wróć do „Dąbska Street Kraków od Dasta Invest - forum mieszkańców osiedla”