Sterowanie szlabanem wjazdowym na osiedle - Dąbska Street Kraków

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Dąbska Street za którą odpowiada deweloper Dasta Invest. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii.
OSFP

Re: Sterowanie szlabanem wjazdowym na osiedle - Dąbska Street Kraków

Postautor: OSFP » 08 mar 2019, 11:10

karoloko pisze:Ok, potwierdzone info. Szlaban jest i musiałem w deszcz wychodzić bramę otwierać. Średnia opcja. Co z kurierami którzy mają wjeżdżać? Za każdym razem wychodzić?

Kurierzy, dostawcy jedzenia itp itd, nie ogarniam dlaczego w tak wielkiej inwestycji nikt nie pomyslal o tym ze mamy 21 wiek, i pilot to nie jest jedyne mozliwe rozwiazanie.

Do czasu przyjscia stroza bedzie dramat.

OSFP

Postautor: OSFP » 12 mar 2019, 23:05

Szlaban jest zaraz przy stacji trafo, wiec ja nie wiem jak budka stroza bedzie ustawiona, zeby bylo widac kto wchodzi szpara pomiedzy szlabanem a trafo

karoloko

Postautor: karoloko » 17 mar 2019, 12:02

Powtórzę się - ten pilot do szlabanu to jest DRAMAT. Za każdym razem gdy ktoś ma do Ciebie przyjechać trzeba ubierać się i schodzić pod sam szlaban aby gościowi otworzyć.

czyzy

Postautor: czyzy » 18 mar 2019, 1:22

Zgadzam się z tym, że to całkiem zabawne, szkoda tylko, że na dłuższą metę pewnie będzie mocno uciążliwe. Zastanawiam się czasem czy ten szlaban jest na pewno aż taki potrzebny.

karoloko

Postautor: karoloko » 18 mar 2019, 9:34

Oczywiście, że nie potrzebne. Skoro większość osób ma miejsce postojowe. A te kilka miejsc przed blokiem? Serio po to ten szlaban? Skoro osiedle ma być w ten sposób zamknięte, że każdy może wejść to po co je w ogóle zamykać?

OSFP

Postautor: OSFP » 18 mar 2019, 10:25

Moim zdaniem szlaban być powinien, tych miejsc wew nie ma jakoś wiele, ale bez szlabanu będzie na osiedlu niezły meksyk bo ludzie będą jeździć w te i wewte szukając miejsca.

Nie rozumiem, dlaczego Dasta nie zdecydowała się na jakiekolwiek otwieranie szlabanu z poziomu innego niż pilot. Czy ktoś z was podnośił tą kwestię u dewelopera?

Wydaje mi się, że idea jest taka by stróż otwierał szlaban przyjezdnym, tylko że stróż pojawi się najwcześniej za pół roku...

NKA

Postautor: NKA » 18 mar 2019, 13:49

Dramat jest rzeczywiście. Bo jak ktoś chce wjechać to wjedzie - czeka parę minut aż ktoś wyjeżdza lub wjeżdza. Spokojnie ludzie zdążają wjechać.
Wiec żadna to ochrona - dla zwolenników szlabanu...
Dodam, że czasem robi się kolejka aut czekających na "prześlizgnięcie się"

A jak chcemy szybko kogoś wpuścić- kuriera itp - trzeba iść z pilotem. Zamawiamy usługę z dostawą czegoś pod drzwi po to żeby iść z pilotem kliknąć w bramę?
bez sensu.
Cały szlaban jest moim zdaniem bez sensu. Nie wart zachodu i frustracji :(

adeto

Postautor: adeto » 18 mar 2019, 20:50

witam,
Myślę, że trzeba będzie deweloperowi zasugerować docelową zmianę sterowania szlabanem wjazdowym na osiedle. Są inne rozwiązania techniczne i nie powinny stanowić duże koszty

Gosc123

Postautor: Gosc123 » 18 mar 2019, 21:45

Próbowaliście podnosić szlaban z balkonów (mowa oczywiście o osobach mieszkań narożnych i północno-zachodnich)? Mam nadzieję, że sięgnie? Na moim obecnym osiedlu działa na kilkadziesiąt metrów...

NKA

Postautor: NKA » 18 mar 2019, 22:16

Gosc123 pisze:Próbowaliście podnosić szlaban z balkonów (mowa oczywiście o osobach mieszkań narożnych i północno-zachodnich)? Mam nadzieję, że sięgnie? Na moim obecnym osiedlu działa na kilkadziesiąt metrów...

bez szans, sądzę, że nawet z budynku D większości balkonów nie sięgnie- trzeba być na prawde blisko autem na drodze dojazdowej (kilka/kilkanaście metrów) aby załapał. :?

Wróć do „Dąbska Street Kraków od Dasta Invest - forum mieszkańców osiedla”