[Bud. C] Czynsz / informacja o wysokości czynszu i płatności - Dąbska Street
Re: [Bud. C] Czynsz / informacja o wysokości czynszu i płatności - Dąbska Street
Zawsze jest tak, że zarządca ustalany przez dewelopera wprowadza zawyżone stawki. Na wielu osiedlach po zawiązaniu wspólnoty mieszkaniowej wybierany jest zazwyczaj inny zarządca, który ma inne (niższe) stawki przynajmniej na takie elementy jak miejsca garażowe.
Re: [Bud. C] Czynsz / informacja o wysokości czynszu i płatności - Dąbska Street
Styrna pisze:Tez mnie ta kwota zastanaiwa. Ciekawe za co doklatnie jest oplata ?
czynsz - miejsca byly sprzedawane dosc drogo (ja za swoje z parkliftem zaplacilem 24k).
To nie tak dużo... ja w 2 etapie zapłaciłem 40k i nie szło nic więcej wynegocjować.
Przesyłam rozpiskę kosztów czynszu, którą dostałam. Przyznam szczerze, że to nieco skandal, że musiałam o nią kilkukrotnie prosić, myślę, że każdy z nas powinien mieć do niej dostęp bez problemu.
https://drive.google.com/file/d/1_Bnlxe ... sp=sharing
kasiajns pisze:Przesyłam rozpiskę kosztów czynszu, którą dostałam. Przyznam szczerze, że to nieco skandal, że musiałam o nią kilkukrotnie prosić, myślę, że każdy z nas powinien mieć do niej dostęp bez problemu.
Dzięki! to jest super dokument to analizy, zwłaszcza w kontekście opłat za park-lift. Wynika z tego, że oplata miesieczna za miejsce z Park-liftem to 50zł?
Rozumiem, że te kwoty ustalił zarządca czyli Nawigator?
No i ciekawe jak to się ma to informacji przekazanych kiedyś przez Daste
"Czynsz za miejsce postojowe wynosi ok. 30 zł/msc. Jeśli chodzi o opłaty związane z platformą parkingową to raz do roku uiszcza się opłatę związaną z odbiorem przez UDT - 50 zł, po dwóch latach dochodzi opłata związana z przeglądami i serwisem urządzenia - 10 zł/msc."
"Czynsz za miejsce postojowe wynosi ok. 30 zł/msc. Jeśli chodzi o opłaty związane z platformą parkingową to raz do roku uiszcza się opłatę związaną z odbiorem przez UDT - 50 zł, po dwóch latach dochodzi opłata związana z przeglądami i serwisem urządzenia - 10 zł/msc."
OSFP pisze:Wynika z tego, że oplata miesieczna za miejsce z Park-liftem to 50zł?
Obawiam się, że 50 zł to opłata za jedno miejsce, przy park lifcie mamy dwa miejsca. Ta kwota naprawdę jest absurdalna

Jak szybko mozna zmienic zarzadce budynku? Przeciez to jest jakis absurd, zeby placic kupe hajsu za miejsce postojowe po to, zeby pozniej dalej placic kupe hajsu tylko w miesiecznych ratach 

TO jest po prostu jedno wielkie oszustwo ....tyle kosztów w nowym budynku....to jest po prostu śmieszne .....czy nikt nie interweniował też w sprawie śmieci ? przecież to jest absurd ,ze w dalszym ciągu płacimy takie kwoty za wywóz odpadów ! normalnie ma być to koszt 30 zł od mieszkania , na chwilę obecna przy wielości mojego mieszkania to około 100 zł licząc ilość mieszkań myślę ze spokojnie płacimy około 8000 miesięcznie za wywóz smieci kiedy koszt jednego kontenera odpadów budowanych to około 500 zł !!! mam wrażenie ,że chyba śmieci z 2 budynku tam lądują a my za to płacimy!!!
Nie chcę was martwić, ale te stawki są raczej rynkowe w nowym budownictwie:)
~2,83zł / m^2 koszty ekspolatacyjne - 4,30 zł to zaliczki na media
miejsce parkingowe 30zł (mało), 50zł (rynkowa) - można się zastanowić np. dlaczego w MP jest kolejna oplata za windę
składowe do powyższych też wyglądają raczej normalnie
Ekstra macie:
- kontener
~2,83zł / m^2 koszty ekspolatacyjne - 4,30 zł to zaliczki na media
miejsce parkingowe 30zł (mało), 50zł (rynkowa) - można się zastanowić np. dlaczego w MP jest kolejna oplata za windę
składowe do powyższych też wyglądają raczej normalnie
Ekstra macie:
- kontener
Wróć do „Dąbska Street Kraków od Dasta Invest - forum mieszkańców osiedla”