[Bud. C] Różnie pomiędzy prospektem informacyjnym bloku a wykonaniem Dąbska Street Kraków
Re: [Bud. C] Różnie pomiędzy prospektem informacyjnym bloku a wykonaniem Dąbska Street Kraków
Drodzy państwo, moim skromnym zdaniem pisanie na forum nic nie da, proponuję wystosować oficjalne pisma do dewelopera tak jak było to w przypadku grodzenia osiedla. Do momentu gdy deweloper nie dostanie co najmniej kilkunastu maili, że coś nam się nie podoba - z pewnością uzna, że nikomu to nie przeszkadza i tak może zostać.
Re: [Bud. C] Różnie pomiędzy prospektem informacyjnym bloku a wykonaniem Dąbska Street Kraków
Odpowiedź od Dasty odnośnie komórek lokatorskich:
komórki wykonane są zgodnie ze standardem. Ściany wydzielające komórki wykonane są z ceramiki, natomiast drzwi - metalowe ocynkowane (ze względu na przepisy pożarowe nie mogą być inne);
Nie da się nie zauważyć ,ze Dąbska Street nie jest inwestycją o podwyższonym standardzie ...wszystko jest zrobione po najniższej lini oporu , garaż wygląda tragicznie nie mówiąc już o komórkach lokatorskich .... za każdym razem wszyscy zasłaniają się przepisami ... ale to nie przepisy są tu winne a chciwość i cięcie kosztów są inwestycje koło nas które mają indywidualne zamykane garaże na pilota jest ich kilka ale są - następnie cała inwestycja w Parku Lotników to hala garażowa z indywidualnie zamykanymi garażami na pilota - więc niech nie mydlą oczu przepisami
Denerwują mnie również opinie osób które twierdzą , że budynek C może mieć gorszy standard gdyż mieszkania były tańsze ,
Tyle tylko ze 2 lata temu te 7200- 7600 za metr to też była wysoka cena - drodzy Państwo
Denerwują mnie również opinie osób które twierdzą , że budynek C może mieć gorszy standard gdyż mieszkania były tańsze ,
Tyle tylko ze 2 lata temu te 7200- 7600 za metr to też była wysoka cena - drodzy Państwo
Tak z ciekawosci, czy oprocz okien cos faktycznie jest wykonane w nizszym standardzie w bud C w porownaniu do D czy tez AB ?
Moim zdaniem biorąc pod uwagę fakt, że kolejne budynki (głównie A i B) były planowane już jak wiadomo było, że rynek oszalał i ceny materiałów wzrosły nawet o 30%, całkiem możliwe jest, że budynek C ma LEPSZE materiały niż kolejne. Poza oknami. To tylko moje przypuszczenia, oczywiście nie jestem w stanie tego potwierdzić
Gdzieś na forum przewinął się tekst, że nowe etapy mają mieć gorsze cegły...
-
Czytam Was drodzy sąsiedzi i po ludzki jest mi Was żal ze za tak ciężkie pieniądze tak deweloper Was wyrolował. Te skrzynki na listy wyglądają jak karmnik dla gołębi. Budki z licznikami okropne. Stacja trafo tez piękna. Komórki lokatorskie to już śmiech na sali. W garażach jak w piwnicy. Klatki schodowe bez okien to chyba ewenement na skale przynajmniej Krakowa.
Mieszkam w bloku Caby w etapie pierwszym. Garaże mamy pomalowane na biało i żółty odblask, komórki lokatorskie to osobne pomieszczenia a nie klatki na kury, kostka brukowa na całym osiedlu, trafo pod ziemia i urządzenie odsypiający i odprowadzające spaliny z garażu. Ponadto oprócz miejsc postojowych podziemnych mamy również podziemne indywidualne garaże. O wielkich oknach na klatce schodowej nie wspomnę. Coś czuje ze właśnie nasze mieszkania znów podskoczyły na wartości wobec tak luksusowego sąsiedztwa Dasty.
Mojego posta proszę nie traktować jako przechwałek tylko jako porównanie ponieważ Dasta chwialila się wszem i wobec jak to będzie luksusowo przy tak chorej cenie.
Mieszkam w bloku Caby w etapie pierwszym. Garaże mamy pomalowane na biało i żółty odblask, komórki lokatorskie to osobne pomieszczenia a nie klatki na kury, kostka brukowa na całym osiedlu, trafo pod ziemia i urządzenie odsypiający i odprowadzające spaliny z garażu. Ponadto oprócz miejsc postojowych podziemnych mamy również podziemne indywidualne garaże. O wielkich oknach na klatce schodowej nie wspomnę. Coś czuje ze właśnie nasze mieszkania znów podskoczyły na wartości wobec tak luksusowego sąsiedztwa Dasty.
Mojego posta proszę nie traktować jako przechwałek tylko jako porównanie ponieważ Dasta chwialila się wszem i wobec jak to będzie luksusowo przy tak chorej cenie.
I specjalnie tworzyła Pani konto, żeby to napisać? Pozdrawiamy
-
Proszę sobie wyobrazić ze sa turaj również fora innych osiedli
AgnieszkaKrk pisze:Proszę sobie wyobrazić ze sa turaj również fora innych osiedli
Na żadnym innym się Pani nie wypowiedziała.
Wróć do „Dąbska Street Kraków od Dasta Invest - forum mieszkańców osiedla”