Głośne kaloryfery / szum wydobywający się z kaloryferów - Dąbska Street
Re: Głośne kaloryfery / szum wydobywający się z kaloryferów - Dąbska Street
U nas w mieszakniu tez jest jakis problem (budynek D). Kaloryfer w salonie wydaje się że grzeje na 20% mocy, a reszta jest zimna.
leia pisze:kamil91 pisze:Czy komuś udało się uporać z ów problemem? Jeśli nie to rozumiem ze sprawę zgłaszamy do dewelopera?
Dobre pytanie, czy ktoś z sąsiadów zgłaszał już ten problem i czy udało się uzyskać jakaś odpowiedź ?
Tak, ja zgłosiłem do dewelopera. Będę informować jakie kroki zostały w związku z tym podjęte.
Dodam, że w sumie po kilku tygodniach używania szumią nawet wymienione grzejniki / zawory. Co ciekawe np zwiększenie przepływu w łazience powoduje wyciszenie w pokoju. Może ciśnienie wody jest za duże? Może wystarczy nieco skręcić zawór w skrzynce? 

Poinformuje o tym podczas kontroli 

Był przed chwila u mnie pan fachowiec który pokręcił coś przy jednym z kaloryferów, potem poszedł do skrzynki na korytarzu, coś poregulowal i szumienie ucichło
teraz mam tylko obserwować czy kaloryfery dalej grzeją, jeśli tak to problem rozwiązany 

kamil91 pisze:Był przed chwila u mnie pan fachowiec który pokręcił coś przy jednym z kaloryferów, potem poszedł do skrzynki na korytarzu, coś poregulowal i szumienie ucichłoteraz mam tylko obserwować czy kaloryfery dalej grzeją, jeśli tak to problem rozwiązany
ooo, czyli jest nadzieja. A do kogo Pan zgłaszał ?
Podczas rozmowy telefonicznej z p. Marcinem Kotyza zostałem poproszony o napisanie maila z krótkim opisem problemu. Po kilku dniach skontaktował się ze mna fachowiec który to załatwił „od ręki”. Nie wiem czy każdy musi zgłaszać ten problem indywidualnie w ten sam sposób? Teoretycznie mam numer telefonu to ów fachowca ale nie wiem czy jestem uprawniony do jego publikowania na forum (RODO itd.)
A jak z grzaniem po wizycie tego fachowca? U nas w mieszkaniu (budynek D) kaloryfery działają cicho ale ich grzanie pozostawia wiele do życzenia a nie są zapowietrzone.
Ja dostałem informacje ze w budynku D ogrzewanie jeszcze nie działa pełną mocą.
Z tego co udało nam się dowiedzieć, to deweloper nie może mieć dostarczane pełnej mocy grzania na obiekt. Jesteśmy jako nowi właściciele mieszkań w trakcie odbiorów, zatem po zawiazaniu sie wspólnoty przesył będzie 100 %. U nas w mieszkaniu grzejniki były odpowietrzane i sprawdzane, nic to nie dało. Od połowy w dół - są chłodne.
Wróć do „Dąbska Street Kraków od Dasta Invest - forum mieszkańców osiedla”