Na zebraniu wspólnoty zrozumiałam, że będzie więcej miejsc zewnętrznych na rowery ponieważ dostawione będą wiaty rowerowe za wyrzutnią powietrza.
Moim zdaniem ta informacja mija się z aktualnym zamiarem zarządcy o wymontowaniu obecnych stojaków rowerowych by umiejscowić je w wiacie.
Pierwotne stojaki rowerowe dobrze spełniały swoją funkcję w swoim miejscu blisko wejścia -wnioskuję po ilości użytkowników. Proszę o wspólną interwencje mieszkańców.
Dodatkowo przykre jest jak bardzo estetycznie nasze osiedle idzie w kierunku kiczu sądząc po foliach które naklejono na te "przystanki" . To naprawde się komuś podoba?
Wiaty rowerowe / miejsce na rowery na osiedlu Dąbska Street w Krakowie
Wiaty rowerowe / miejsce na rowery na osiedlu Dąbska Street w Krakowie
- Załączniki
-
- mini.jpg (49.27 KiB) Przejrzano 7603 razy
Re: Wiaty rowerowe / miejsce na rowery na osiedlu Dąbska Street w Krakowie
Zgadzam się. Obecnie to pełniło bardzo dobrze swoją funkcję. Jedynie miejsca było często za mało przez co ludzie przypinali rowery do skrzynek pocztowych. Te wiaty powinny być dodatkowo a nie zamiast.

Jak najbardziej popieram przedmówców. Miejsca pod wiatami powinny być dodatkowe, bo obecna ilość jest niestety niewystarczająca 

-
Sytuacja dość dziwna. Myślę (mam nadzieję) że może to wynik pomyłki. Napisałem do zarządcy wiadomość z prośbą o ustosunkowanie. Dam znać jak odpisze.
Co do przypinania rowerów do skrzynek, opowiadał bym się o ich zabudowanie aby uniemożliwić przypinanie czegokolwiek do nich. Niektórzy tak przypinają rower, że trzeba się przeciskać lub obchodzić dookoła aby dostać się do skrzynki.
Co do przypinania rowerów do skrzynek, opowiadał bym się o ich zabudowanie aby uniemożliwić przypinanie czegokolwiek do nich. Niektórzy tak przypinają rower, że trzeba się przeciskać lub obchodzić dookoła aby dostać się do skrzynki.
-
Dostałem odpowiedź od administratora budynku, że odpowiedzialny za zmianę jest developer. Według ich opinii wejścia do klatek powinny być bardziej reprezentatywne a obecnie zamieniły się w rowerownie.
A te małe dziury na tych ogromnych pustych ścianach są reprezentatywne? 

Naszym zdaniem:
- Wiata jest paskudna, najgorsze są te grafiki po bokach, ale sama bryła tego "przystanku" również nie pasuje do estetyki osiedla
- Im więcej stojaków rowerowych tym lepiej, powinny być zarówno przy wejściu do klatki jak i pod wiatą
Macie może jakiś pomysł co można z tym zrobić? Blok D niestety nie ma jeszcze wspólnoty... :/
- Wiata jest paskudna, najgorsze są te grafiki po bokach, ale sama bryła tego "przystanku" również nie pasuje do estetyki osiedla
- Im więcej stojaków rowerowych tym lepiej, powinny być zarówno przy wejściu do klatki jak i pod wiatą
Macie może jakiś pomysł co można z tym zrobić? Blok D niestety nie ma jeszcze wspólnoty... :/
-
Napisać do Dasta Invest. Nie potrzeba do tego zawiązanej wspólnoty.
Wróć do „Dąbska Street Kraków od Dasta Invest - forum mieszkańców osiedla”