rezerwację tak, ale sprzedaż nastąpiła na pewno przy prawomocnym Pozwoleniu na Budowę .
Aczkolwiek do umowy dołączona była karta mieszkania (z brakiem oznaczenia), co daje podstawę do wprowadzenia w błąd.
Mylące rzuty - okna zamiast drzwi balkonowych - Dąbska Street
-
Re: Mylące rzuty - okna zamiast drzwi balkonowych - Dąbska Street
alek91 pisze:Chyba mamy to samo mieszkaniena rzucie architektury jest oznaczone, że okno z jednego pokoju nie jest balkonowe.
Również posiadam to mieszkanie w budynku C. W początkowych projektach, gdy sprzedaż ruszyła były tam drzwi balkonowe, zostało to zmienione w projekcie budowlanym. Niestety nie zostałem poinformowany o zmianie w projekcie. Taką zmianę trudno zauważyć.
Udało mi się znalezc rzut mieszkania, który został dołączony do naszej umowy rezerwacyjnej. Jak widać, okno jest pełnowymiarowe. Będę składać w związku z tym faktem oficjalne pismo do dewelopera.
- Załączniki
-
- F4D7C421-9C88-4668-BA56-C8EB8C8B1ECC.jpeg (55.2 KiB) Przejrzano 6865 razy
Izupa pisze:Udało mi się znalezc rzut mieszkania, który został dołączony do naszej umowy rezerwacyjnej. Jak widać, okno jest pełnowymiarowe. Będę składać w związku z tym faktem oficjalne pismo do dewelopera.
U nas jest identyczna sytuacja. Też rozważam złożenie pisma. Może jeśli więcej osób w tej sytuacji złoży to łatwiej będzie coś osiągnąć
Izupa pisze:Udało mi się znalezc rzut mieszkania, który został dołączony do naszej umowy rezerwacyjnej. Jak widać, okno jest pełnowymiarowe. Będę składać w związku z tym faktem oficjalne pismo do dewelopera.
Czy udało się coś wskórać? Proszę o wiadomość prywatna
Witam, walczę z identyczną sytuacją, czy udało się komuś coś wywalczyć?
Mój radca prawny pisał w tej sprawie dwa pisma do dewelopera, który za każdym razem
odrzuca roszczenia. Mam propozycje dla zainteresowanych, aby wspólnie udać się do biura miejskiego rzecznika praw konsumenta i spróbować za jego pomocą coś wyegzekwować. Kilku konsumentów ma większa szanse coś wywalczyć niż każdy w pojedynkę.
odrzuca roszczenia. Mam propozycje dla zainteresowanych, aby wspólnie udać się do biura miejskiego rzecznika praw konsumenta i spróbować za jego pomocą coś wyegzekwować. Kilku konsumentów ma większa szanse coś wywalczyć niż każdy w pojedynkę.
Witam,
Proszę o kontakt osób poszkodowanych ze mną pod numerem telefonu 726-197-771.
Również zamierzam w tej sprawie walczyć, im więcej osób tym większa szansa.
Proszę o kontakt osób poszkodowanych ze mną pod numerem telefonu 726-197-771.
Również zamierzam w tej sprawie walczyć, im więcej osób tym większa szansa.
Wróć do „Dąbska Street Kraków od Dasta Invest - forum mieszkańców osiedla”