Miejsca postojowe / parkowanie samochodów / zajmowanie cudzych miejsc - os. Ozon

Forum mieszkańców inwestycji Osiedle Ozon w Krakowie. Służy omawianiu spraw związanych z osiedlem budowanym przez dewelopera Megapolis oraz dzieleniu się opiniami i informacjamii na jego temat.
Luna86

Re: Miejsca postojowe / parkowanie samochodów / zajmowanie cudzych miejsc - os. Ozon

Postautor: Luna86 » 20 mar 2018, 12:07

Oj to prawda z tymi psami - jeszcze się nie przenieśliśmy, ale już widać, że będzie z tym problem na tym osiedlu. Co nie spojrzeć to ktoś psa lub kilka psów na raz wyprowadza....
Wracając do tematu parkingu, owszem raz zastawiłam jeden taki przyjezdny samochód i co? nikt nie zadzwonił, a ja musiałam rano jechać do pracy. Mega wnerwiające... straż jak mantre powtarza - parking prywatny...

amg

Re: Miejsca postojowe / parkowanie samochodów / zajmowanie cudzych miejsc - os. Ozon

Postautor: amg » 20 mar 2018, 19:42

Jeśli chodzi o mnie to jestem zdecydowana na założenie blokady na moim miejscu postojowym, m.in. po to żeby "mieć święty spokój" i nie prowadzić dochodzeń osiedlowych czy nie tracić czasu na policję/straż. Jeśli ktoś jest podobnego zdania i chętny do założenia blokady to zapraszam do kontaktu. Założenie blokady to wybór nie obowiązek ;-)

vakossa

Postautor: vakossa » 24 mar 2018, 23:29

które miejsca są wykupione? a które ogólnodostępne?

ms32

Postautor: ms32 » 25 mar 2018, 0:17

z takim zapytaniem to działu sprzedaży ;) chociaż po panującym tam zamieszaniu to może być ciężko. PS czy ktos juz otrzymał od nich fvat za zakup mieszania ?? bo miało być do dwóch tygodni od zakupu

NOWY 2018

Postautor: NOWY 2018 » 25 mar 2018, 0:19

w temacie "Ogólnodostępne miejsca postojowe dla gości / dostawców - osiedle Ozon Kraków" ktoś napisał ze nie ma miejsc ogólnodostępnych,ze to wiadomość od dewelopera-za bardzo nie wierzyłem że podarują 10 miejsc wolnych.

ms32

Postautor: ms32 » 25 mar 2018, 0:30

ja słyszałem ze maja szlaban przestawiać na wjazd do 33 bo maja być tam zapewnione miejsca dla przedszkola i sklepu. niestety jest jak jest przepływ informacji miedzy wspólnota , zarządcą i deweloperem jest bardzo słaby....

NOWY 2018

Postautor: NOWY 2018 » 25 mar 2018, 1:00

ms32 pisze:ja słyszałem ze maja szlaban przestawiać na wjazd do 33 bo maja być tam zapewnione miejsca dla przedszkola i sklepu. niestety jest jak jest przepływ informacji miedzy wspólnota , zarządcą i deweloperem jest bardzo słaby....

ale jaki sens miało by przestawienie szlabanu w tej chwili jest przy wjeździe do 37
to ciekawe co jeszcze ,,Megapolis" wymyśli a co nas obchodzi miejsce dla przedszkola czy sklepu,w końcu co od wjazdu to zapłaciliśmy za wykonanie my mieszkańcy niech wykupią sobie miejsca postojowe jeżeli takowe jeszcze wolne są?
W planie i prospekcie szlabany są zgodnie z planem,jestem ciekaw kto,,kręci lody" na przedszkolu i sklepie,gdzie wylądują pieniądze za czynsz z lokali które mieszczą się na terenie wspólnoty,gdzie bedą wysypywać śmieci,daje głowę ze do naszych śmietników a powinny być osobno dla nich,a lokalizacji dla sklepu(zwłaszcza) nie widziałem,cennik dla sklepu i podmiotów jest dużo droższy.Nie mam nic do przedszkola ale w planie zauważyłem, przejście (furtka) do terenów wspólnych do tkz. miejsca rekreacyjnego,my płacimy za sprzątanie i koszenie i są to miejsca dla mieszkańców gdzie matka np. z dzieckiem w wózku może spokojne usiąść.
Sam jestem rodzicem i nie jestem wrogiem przedszkola i sklepu-ale to wszystko musi mieć ręce i nogi.
Myślę ze nie jeden numer wykręci nam jeszcze deweloper.
Czytałem w temacie dotyczącym czynszu o 20.zł na wodę do podlewania,nie mam jeszcze rozpiski ale mnie to zdumiało czy faktycznie taki zapis jest?

Voisine

Postautor: Voisine » 25 mar 2018, 9:56

Ja podczas odbioru zapytałam o ogólnodostępne miejsca i dostałam odpowiedź,że jest to 10 miejsc jak wjeżdża się szlabanem od Banacha, z tym że 4 pierwsze miejsca parkingowe są zarezerwowane dla punktów usługowych, a następne 10 to miejsca ogólnodostępne. Mam nadzieję, że to prawda bo jeśli okazałoby się że któreś z tych miejsc jest wykupione, to nie chciałabym żeby ktoś z moich gości nieświadomie je blokował.
Co do wody, to niestety jest zapis o 20 zł za wodę z ogródka w załączniku, który dostałam od zarządcy.

bass

Postautor: bass » 25 mar 2018, 10:24

ms32 pisze:ja słyszałem ze maja szlaban przestawiać na wjazd do 33 bo maja być tam zapewnione miejsca dla przedszkola i sklepu. niestety jest jak jest przepływ informacji miedzy wspólnota , zarządcą i deweloperem jest bardzo słaby....

Nie rozumie gdzie mialby byc przestawony szlaban ? na glowny wjazd od banacha ? Jezeli tak to jakim cudem wjedzie tam klient sklepu ? nie rozumie zabardzo gdzie, jakbys mogl mi wytlumaczyc

Tamarson

Postautor: Tamarson » 25 mar 2018, 10:53

Sa miejsca ogolnodostepne. Zaczynaja sie na parkingu od bloku nr 35 :)

Wróć do „Osiedle Ozon od Megapolis Deweloper - forum mieszkańców inwestycji”