Witam,
czy ktoś może się orientuje jaka będzie ochrona przed hałasem od ruchu tramwajowego? Na razie jestem mile zaskoczony, że jest tak cicho, ale jak powstaną linie tramwajowe może być ciężko. Jestem ciekaw jak skuteczna będzie ochrona przed hałasem i czy w ogóle będzie?
Hałas od tramwajów a cisza w mieszkaniu - osiedle Ozon Kraków
Re: Hałas od tramwajów a cisza w mieszkaniu - osiedle Ozon Kraków
pożyjemy zobaczymy, ewentualnie zadać pytanie do zikitu.....niby budynki 35 i 37 są pokryte watą szklana z racji lepszego tłumienia odgłosów i względów ppoż - lol ale na pewno tramwaje nie będą głośniejsze od samolotów
Mieszkam obecnie obok tramwaju i nie przedzkadza az tak bardzo, gorszy jest ruch uliczny:)
Zanim tu powstanie tramwaj to minie jeszcze dobrych pare lat.
Nic nie zaczeli robic w tym kierunku.
Tamarson pisze:Zanim tu powstanie tramwaj to minie jeszcze dobrych pare lat.
Oj mylisz się

Juz wszystko jest uzgodnione włącznie z kasą tak samo jak z północną obwodnicą
Północna obwodnica to bedzie sztos no ale dopiero w 2023 chyba jakos:P natomiast tramwaj i 29 listopada ma startowac w te lato 

A propo komunikacji.. nie wiecie co to za przystanek jest u nas na Banacha?? Ma tu jezdzic jakis autobus??
okaże się jak 2020 skończą budowę KST aktualnie prezydent nasz miłościwe panujący Jacek M zapowiada ze w tym roku rusza budowa tramwaju na górkę N i przebudowa 29 listopada, a i władze centralne z ministrem obiecali kasę na północną obwodnice grodu kraka
Ja osobiście obawiam się momentu, gdy dziś ślepa ulica Banacha stanie się łącznikiem między Witkowicami a 29 listopada, wtedy ta spokojna uliczka zamieni się w nieznośną trasę.
nie ma co gdybać
jak szuka się ciszy to trzeba kupować mieszkania na wsiach.....dreamlinery robią większy hałas niż samochody nie mówiąc o lądujących na Balicach od czasu do czasu f16, mig29 czy innych wojskowych wynalazkach, A uwież mi ze nasze leciwe f16 od wuja Sama jak leci to wydaje się jakby grom z jasnego nieba....

Wróć do „Osiedle Ozon od Megapolis Deweloper - forum mieszkańców inwestycji”