Dbanie o zieleń / zagospodarowanie osiedla a pilnowanie dzieci - Ozon Kraków

Forum mieszkańców inwestycji Osiedle Ozon w Krakowie. Służy omawianiu spraw związanych z osiedlem budowanym przez dewelopera Megapolis oraz dzieleniu się opiniami i informacjamii na jego temat.
Agnieszkaaaa

Re: Dbanie o zieleń / zagospodarowanie osiedla a pilnowanie dzieci - Ozon Kraków

Postautor: Agnieszkaaaa » 23 kwie 2018, 20:57

vakossa pisze:Na moim ogródku ktos wczoraj urządził sobie ognisko... I nawrzucał cegieł...

Nie wiem jak wy, ale ja będę walczyc o wyzsze ogrodzenie i ochronę!!

Ja również pisałam do Sz.P z problemem dotyczącym wysokości ogrodzenia - że nie spełnia żadnej funkcji ochronnej - jakiś "bezczelny" sąsiad skakał do naszego ogródka po ścierkę która mu upadła - ale na pewno nie odpuszczę tego tematu - przy przedszkolu mogli zrobić normalnej wysokości !

NOWY 2018

Re: Dbanie o zieleń / zagospodarowanie osiedla a pilnowanie dzieci - Ozon Kraków

Postautor: NOWY 2018 » 26 kwie 2018, 20:29

Agnieszkaaaa pisze:
vakossa pisze:Na moim ogródku ktos wczoraj urządził sobie ognisko... I nawrzucał cegieł...

Nie wiem jak wy, ale ja będę walczyc o wyzsze ogrodzenie i ochronę!!

Ja również pisałam do Sz.P z problemem dotyczącym wysokości ogrodzenia - że nie spełnia żadnej funkcji ochronnej - jakiś "bezczelny" sąsiad skakał do naszego ogródka po ścierkę która mu upadła - ale na pewno nie odpuszczę tego tematu - przy przedszkolu mogli zrobić normalnej wysokości !

No tak, ale zauważ ze ogrodzenie ogródka to inna bajka, tu mowa o ogrodzeniu osiedla bo raczej ogródki to jak taras,balkon ,loggia to teren prywatny i wątpię czy ktoś wyłoży kasę, a na pewno nie wspólnota.Jeżeli ktoś wchodzi na twój teren, to "pozdrów" go odpowiednio-wiem ze nie każdy jest w domu ale tutaj jak w przypadku rozpalenia ogniska i wrzucaniu cegieł to naruszenie terenu prywatnego.
Moja wypowiedz to nie ,,złośliwość" ale zdrowe podejście do tematu i wątpię aby 183 lokali dobrowolnie się ,,opodatkowało" na prywatne ogródki.
A może dobrej jakości kamerka internetowa przykleić do szyby przez wifi na laptopa i masz przegląd co się działo w ogródku i kto to był.
( naprawdę nie drogie)

Wróć do „Osiedle Ozon od Megapolis Deweloper - forum mieszkańców inwestycji”