Witajcie.
Chciałbym poruszyć temat umów deweloperskich. Czy waszym zdaniem deweloper jest skłonny zmienić umowę?
Jakie macie doświadczenia? Nasz radca prawny ma bardzo dużo uwag, szczególnie jeśli chodzi o hipotekę.
Pytanie czy Deweloper wam przedstawił rachunek powierniczy i zgodę banku na przeniesienie nieruchomości na kupującego BEZ obciążenia hipoteki. (Hipoteka 68 mln zł)
Pozdrawiam
Umowa deweloperska i jej zanaliza oraz możliwość zmian - Osiedle Ozon
Re: Umowa deweloperska i jej zanaliza oraz możliwość zmian - Osiedle Ozon
Hej, jest w umowie zapis o tym ze bank wyrazi zgode na bezobciazeniowe przeniesienie spokojnie 

bass pisze:Hej, jest w umowie zapis o tym ze bank wyrazi zgode na bezobciazeniowe przeniesienie spokojnie
Idę czytać

Bede w domu to zerkne i odpisze 

Już mam. Strona 5.
Mam nadzieję, że deweloper jest w stanie przestawić dokument potwierdzający przed podpisaniem umowy jako dowód. Żeby się nie okazało że to będzie „tylko” zapis...
Mam nadzieję, że deweloper jest w stanie przestawić dokument potwierdzający przed podpisaniem umowy jako dowód. Żeby się nie okazało że to będzie „tylko” zapis...
Dzień dobry, ja na pierwszym spotkaniu otrzymałam od dewelopera promese banku dotyczącą zwolnienia lokalu spod hipoteki
chyba z tym nie bedzie problemu, warunkiem jest dostarczenie umowy oraz zapłata ceny.
Pozdrawiam i Wesołych Świąt

Pozdrawiam i Wesołych Świąt

A sprawa ksiag wieczytych juz jest wyjasniona do konca?? Bo podczas podpisywania umowy deweloperskiej, toczylo sie jeszcze pare spraw sadowych odnosnie ksiag.
Ostateczny wzór jest z 22.12
Działki już się chyba nie będą zmieniać. Z 524/10 powstała 524/11. Przepraszam jeśli coś przekręciłem
Działki już się chyba nie będą zmieniać. Z 524/10 powstała 524/11. Przepraszam jeśli coś przekręciłem

Wróć do „Osiedle Ozon od Megapolis Deweloper - forum mieszkańców inwestycji”