Odbiory nowych mieszkań od dewelopera Megapolis w inwestycji Osiedle Ozon
Odbiory nowych mieszkań od dewelopera Megapolis w inwestycji Osiedle Ozon
Odbieral juz ktos mieszkanie?? Duzo poprawek?? 

Re: Odbiory nowych mieszkań od dewelopera Megapolis w inwestycji Osiedle Ozon
Cześć,
byłem ostanio, ogólnie pierwsze wrażenie jest ok, wykonanie jest dosyć solidnie (przynajmniej w naszym mieszkaniu). Zdarzają sie jakieś drobne zarysowania/nie dociągnięcia, ale w stosunku do tego co osłuchałem się o mieszkaniach na FI to tutaj jest elegancko
byłem ostanio, ogólnie pierwsze wrażenie jest ok, wykonanie jest dosyć solidnie (przynajmniej w naszym mieszkaniu). Zdarzają sie jakieś drobne zarysowania/nie dociągnięcia, ale w stosunku do tego co osłuchałem się o mieszkaniach na FI to tutaj jest elegancko

-
U mnie podobnie, same drobne usterki, warto zwrócić uwagę na drzwi wejściowe i szyby. 

A co bylo z szybami i drzwiami nie tak??;) wiecie moze czy partery maja te rolety antywlamaniowe??
Na . na profilu: profesjonalne odbiory techniczne mieszkan i domow. Mozna zobaczyć zdjęcia i usterki z odbiorów ;D
vakossa pisze:Na . na profilu: profesjonalne odbiory techniczne mieszkan i domow. Mozna zobaczyć zdjęcia i usterki z odbiorów ;D
Jakoś mało zachęcające są te zdjęcia

-
Jeśli chodzi o to, co u nas było nie tak, to tak jak pisałam wcześniej - drobne rzeczy: zagięta listwa przy drzwiach, ślady kleju na drzwiach, odprysk lakieru na ościeżnicy, brak zaślepek przy zawiasach, a jeśli chodzi o szyby, to na jednej była wada fabryczna - załamanie obrazu, a na drugiej albo ubrudzone klejem, albo odpryski (ciężko było ocenić, czy da się to wyczyścić). Poza tym punktowe ślady rdzy na suficie. Generalnie panowie, którzy pomagali przy odbiorze powiedzieli, że mieszkanie dobrze zrobione i że odbierali wcześniej też jedno na Ozonie i też było ok, ale nie wiadomo, czy to dwie takie perełki, czy wszystko porządnie zrobili.
Ale widać po zdjęciach na ., że chyba nie z wszystkimi mieszkaniami tak dobrze sobie poradzili.

Juz po odbiorze
generalnie zrobione mieszkanie jest b.dobrze, nasz inspektor nie mial wiekszych zastrzezen. Oczywiscie zdarzylo sie np. Brak kata prostego przy tynku, do poprawy listwy, brak pianki przy wylewce czy porysowane parapety. Poza tym wszystko ok 
W lutym daja klucze

W lutym daja klucze

Tamarson pisze:Juz po odbiorzegeneralnie zrobione mieszkanie jest b.dobrze, nasz inspektor nie mial wiekszych zastrzezen. Oczywiscie zdarzylo sie np. Brak kata prostego przy tynku, do poprawy listwy, brak pianki przy wylewce czy porysowane parapety. Poza tym wszystko ok
W lutym daja klucze
Super!

A skoro w lutym dają kluczę to mają już pozwolenie na użytkowanie?

Nie maja. Narazie tylko straz odebrala. Ale jak tylko dostana pozwolenie na uzytkowanie to daja klucze - beda pisac, informowac 

Wróć do „Osiedle Ozon od Megapolis Deweloper - forum mieszkańców inwestycji”