Ogólnodostępne miejsca postojowe dla gości / dostawców - osiedle Ozon Kraków

Forum mieszkańców inwestycji Osiedle Ozon w Krakowie. Służy omawianiu spraw związanych z osiedlem budowanym przez dewelopera Megapolis oraz dzieleniu się opiniami i informacjamii na jego temat.
bass

Ogólnodostępne miejsca postojowe dla gości / dostawców - osiedle Ozon Kraków

Postautor: bass » 27 sty 2018, 18:18

Tamarson pisze:A mam pytanie co do miejsc postojowych, gdzie tam mozna parkowac?? Nastawiali slupkow na calej ulicy, wiec jak ktokolwiek przyjedzie do nas to nie zaparkuje?? Czy sa przewidziane jakies miejsca dla przyjezdnych?? Bo az dziwnie...

Hej,

Pierwsze 10 miejsc od wjazdu na parking naziemny są dla gości :)

Tamarson

Re: Ogólnodostępne miejsca postojowe dla gości / dostawców - osiedle Ozon Kraków

Postautor: Tamarson » 27 sty 2018, 19:01

Czyli te miejsca kolo blokow 35/37??

Ufff.. pocieszajace. Dzieki za info :)

bass

Re: Ogólnodostępne miejsca postojowe dla gości / dostawców - osiedle Ozon Kraków

Postautor: bass » 27 sty 2018, 19:27

tak, od strony banacha jak wjezdzasz za szlaban na parking to odrazu te 10 pierwszych jest dla gosci :)

pozdrawiam

oxygen

Postautor: oxygen » 28 sty 2018, 18:20

A mnie ciekawi czy kiedykolwiek któryś z gości na osiedlu będzie miał szansę zaparkować na jednym z tych miejsc postojowych ogólnodostępnych. Zobaczymy, czy nie okaże się, że będą je non stop zajmować sąsiedzi, którzy nie będą mieć miejsca postojowego dla swojego samochodu. Fakt, że jest to dobra informacja, że nasze osiedle jest jednym z niewielu, na którym przewidziano miejsca postojowe ogólnodostępne. Mam jednak nadzieję, że nie zostaną one "sprywatyzowane" przez kilka osób nieposiadających miejsca postojowego dla swojego auta.

Tamarson

Postautor: Tamarson » 28 sty 2018, 18:42

I tak te 10 miejsc to jest kropla w morzu (a mieszkan jest 183) biorac pod uwage, ze na ul. Banacha nie bedzie mozliwosci zaparkowania w ogole.
Poza tym, zdaje mi sie, ze kluczyk do szlabanu dostana tylko osoby, ktore wykupily miejsce parkingowe (niezaleznie od tego czy naziemne czy podziemne) nie myle sie??

agnieszka1992

Postautor: agnieszka1992 » 28 sty 2018, 19:05

A skoro w jednym z budynków ma być sklep i przedszkole, to gdzie klienci będą parkować?

Tamarson

Postautor: Tamarson » 28 sty 2018, 19:12

Tez mnie to ciekawi :)
Slabo troche, ze postawili te slupki...
A w ogole zauwazyliscie, ze chodnik i ulica wzdluz Banacha jest zrobiona do polowy budynku nr 35?? :lol: :lol:

oxygen

Postautor: oxygen » 28 sty 2018, 22:01

Tamarson pisze:Poza tym, zdaje mi sie, ze kluczyk do szlabanu dostana tylko osoby, ktore wykupily miejsce parkingowe (niezaleznie od tego czy naziemne czy podziemne) nie myle sie??

Ale to byłoby chyba trochę bez sensu. Jak ktoś przywiezie meble do mieszkania, albo materiały budowlane, to miałby je nosić sprzed szlabanu? Przecież to zupełnie bez sensu. Chyba każdy powinien mieć możliwość podjechanie w pobliże wejścia do bloku, nie mówię oczywiście o parkowaniu na chodniku, bo mam nadzieję, że osiedle nie będzie zawalone samochodami.

vakossa

Postautor: vakossa » 29 sty 2018, 9:35

Mysle ze pilot do szlabanu powinni miec wszyscy mieszkańcy. My nie kupowalismy miejsca bo puki co nie mamy samochodu.. Mam nadzieje ze za jakiś czas bedzie jeszcze możliwość wykupu miejsca parkingowego albo chociaz wynajęcia od kogoś;)

Tamarson

Postautor: Tamarson » 29 sty 2018, 10:02

Ja podobnie uwazam, niestety niektorzy deweloperzy nie daja kluczy :( mam nadzieje, ze u nas bedzie inaczej...

Wróć do „Osiedle Ozon od Megapolis Deweloper - forum mieszkańców inwestycji”