Dbanie o zieleń / zagospodarowanie osiedla a pilnowanie dzieci - Ozon Kraków

Forum mieszkańców inwestycji Osiedle Ozon w Krakowie. Służy omawianiu spraw związanych z osiedlem budowanym przez dewelopera Megapolis oraz dzieleniu się opiniami i informacjamii na jego temat.
Drugi2

Dbanie o zieleń / zagospodarowanie osiedla a pilnowanie dzieci - Ozon Kraków

Postautor: Drugi2 » 04 kwie 2018, 21:10

Może nie temat o świetlicy!!! Ale...
Będąc dziś na osiedlu zauważyłem grupkę małolatów z których jeden miał może 3 lata (bez opieki), przeskakujących przez ogrodzenie na plac zabaw i biegających po terenach zielonych, krzewach wrecz je niszcząc. Czy dorośli nie mogą pilnować swoich dzieci jesli oczywiście są z naszego osiedla, a jeśli nie to gdzie to zgłaszać? Jak tak dalej bedzie to za rok będziemy mieli wszystko zniszczone, a za naprawy będziemy musieli płacić my.

NOWY 2018

Re: Dbanie o zieleń / zagospodarowanie osiedla a pilnowanie dzieci - Ozon Kraków

Postautor: NOWY 2018 » 04 kwie 2018, 22:26

Nie dziwi nic,dzisiaj niszczą zieleń,jutro jak zwrócisz uwagę to ci porysują samochód,przecież widać ze to dzieci z getta z ul.Marczyńskiego.
Pod wieczór pod 35 ,,Tatuś" wyznawał miłość,,córce " różnica wieku 30 parę lat na ławce i wokół pełno butelek po piwie to tez mieszkańcy z Marczyńskiego,jak zgnoją otoczenie tak jak pod swoimi blokami to przerzucą się na OZON II.
Wczoraj grupa obserwowała blok 33 jak dostać się do środka, dwa razy próbowała, ale coś ich wypłoszyło bo wybiegli i uciekli , niestety ktoś zostawił drzwi wejściowe otwarte.

Agnieszkaaaa

Re: Dbanie o zieleń / zagospodarowanie osiedla a pilnowanie dzieci - Ozon Kraków

Postautor: Agnieszkaaaa » 04 kwie 2018, 22:36

Niestety dostać się do bloku 33 jest bardzo łatwo.....bo notorycznie są otwarte drzwi!
Rozumiem, że wiele osób wnosi meble itd....ale dzisiaj to rano były otwarte, po 17 były otwarte...jak ktoś otwiera to niech też potem zamyka!!!!!
A co do przeskakiwania przez płot na plac zabaw...to sama byłam świadkiem jak miesiąc temu 2 panów spacerujących z pieskami przeskakiwało z placu zabaw dużego. A co do mieszkańców innych bloków nie ozonu - to tutaj właśnie przydałaby się wersja forum prywatnego....nie każdy postronny musi widzieć co piszemy na ten temat i inne tematy "drażliwe" bezpieczeństwa.

ozoz3030

Postautor: ozoz3030 » 04 kwie 2018, 23:03

witam zgadzam sie ostatnio jak jednej pani zwrucilem uwage zeby jej dziecko nie biegalo po roslinach to mi powiedziala ze to nie moja sprawa co jej dziecko robi a co najlepsze byla z bloku obok ..... powiedziala ze tu nie ma zadnej tabliczki nie deptac czy teren prywatny wiec co tu sie kucic z debilna baba :lol: jak zarzadca sie za to nie zabierze to za rok bedziemy siac trawe tam gdzie byly roslinki :) a my bedziemy mieli formule 3.0
co do zarzadcy to niech moze zacznie rosylac wysokosc czynszu bo jak do tej pory to nie mam pojecia ile mam placic no chyba ze nie placi sie czynszu na ozon :lol:

bass

Postautor: bass » 04 kwie 2018, 23:10

Hej, mysle ze bedzie nam latwiej zalatwiac te sprawy jak juz sie ludzie wprowadza bo narazie to wiekszosc wykancza mieszkania

Agnieszkaaaa

Postautor: Agnieszkaaaa » 04 kwie 2018, 23:13

Podobno jak księgowość ogarnie to mają rozsyłać...ale póki co im się nie spieszy z ogarnięciem jak widać...za to dreptać do każdego mieszkania i rozdawać progi osobiście mają czas.....

NOWY 2018

Postautor: NOWY 2018 » 04 kwie 2018, 23:21

Na plac zabaw nie wolno wprowadzać psów,ale to na pewno z getta,niestety nie darmo pisałem o wysokim ogrodzeniu,ale brama z dolnym szlabanem nie wiem po co ona, i czemu służy(droga przeciwpożarowa ?) to będą chodzić pd szlabanem, tego elementu nie zwalczysz tabliczkami.
Niestety Formuła 3R zamieni się w 3Z-zwątpienie,złość,zmartwienie.
Co do drzwi 33 to niestety ekipy roboli,tak im wygodnie przecież to nie ich , a co tam ściany w korytarzach poobijane i brudne .
Tak ciężko zwrócić uwagę swoim ekipom żeby zamykały drzwi.Wystarczy kartkę A-4 wydrukować i nakleić na drzwi o bezwarunkowym zamykaniu drzwi.
A trzeba być osłem,,kontener pusty a wokół kontenera śmieci" tak ciężko wrzucić,zgnieść karton.
Sporo jeszcze mieszkań nie zamieszkanych,pewnie też trafią się,,rodzynki" ale jak będzie więcej ,, rdzennych mieszkańców" to będzie spokojniej .
Zostanie wybrany zarząd wspólnoty i wtedy będzie można działać.
Nie schodziłbym z forum do,,podziemi" bo to oznaczało ze się boimy.
"Si vis pacem, para bellum,,-chcesz mieć pokój szykuj się do wojny

vakossa

Postautor: vakossa » 05 kwie 2018, 6:36

Ostatnio będąc w mieszkaniu zwrocilam uwagę trójce dzieci ktore przeskoczyly przez ogrodzenie a widzialam jak idą od strony marczyńskiego i przez 20min wrzucaly butelkę słodkiego napoju do zjeżdżalni. Na szczęście trochę się sploszyly i przestały, uważam ze powinniśmy spróbować coś z tym zrobić, wyższa bramka albo ochrona bo kamery nic nie dają .

Agnieszkaaaa

Postautor: Agnieszkaaaa » 05 kwie 2018, 10:26

NOWY 2018 pisze:Na plac zabaw nie wolno wprowadzać psów,ale to na pewno z getta,niestety nie darmo pisałem o wysokim ogrodzeniu,ale brama z dolnym szlabanem nie wiem po co ona, i czemu służy(droga przeciwpożarowa ?) to będą chodzić pd szlabanem, tego elementu nie zwalczysz tabliczkami.
Niestety Formuła 3R zamieni się w 3Z-zwątpienie,złość,zmartwienie.
Co do drzwi 33 to niestety ekipy roboli,tak im wygodnie przecież to nie ich , a co tam ściany w korytarzach poobijane i brudne .
Tak ciężko zwrócić uwagę swoim ekipom żeby zamykały drzwi.Wystarczy kartkę A-4 wydrukować i nakleić na drzwi o bezwarunkowym zamykaniu drzwi.
A trzeba być osłem,,kontener pusty a wokół kontenera śmieci" tak ciężko wrzucić,zgnieść karton.
Sporo jeszcze mieszkań nie zamieszkanych,pewnie też trafią się,,rodzynki" ale jak będzie więcej ,, rdzennych mieszkańców" to będzie spokojniej .
Zostanie wybrany zarząd wspólnoty i wtedy będzie można działać.
Nie schodziłbym z forum do,,podziemi" bo to oznaczało ze się boimy.
"Si vis pacem, para bellum,,-chcesz mieć pokój szykuj się do wojny

Ściany na korytażach po zakończeniu remontów mają być popoprawiane przez wykonawcę - tak mówi zarządca.

Tamarson

Postautor: Tamarson » 06 kwie 2018, 7:46

Wiecie co, ogarodzenie to by sie przydalo, szczegolnie strony od bloku 37 i 35. Ludzie normalnie wchodza na osiedle, psy sie zalatwiaja u nas na ogrodkach przed blokami :O

Wróć do „Osiedle Ozon od Megapolis Deweloper - forum mieszkańców inwestycji”