Postautor: Marianoitaliano » 18 kwie 2017, 11:51
Moim zdaniem, wcale tak słabo nie jest. modernizacja 29. Listopada jest juz przesądzona- do końca roku ma byc projekt, a podobno od 2018 rusza przebudowa. Ja aktualnie rownież wynajmuje, tyle, ze na Siewnej i moim zdaniem lokalizacja Meiera jest wbrew pozorom bardzo korzystna (przynajmniej za te pieniądze nic lepszego, a nawet podobnego nie znalazłem), w perspektywie poza przebudową 29. Listopada, jest przeciez jeszcze droga na Kielce, oraz zamknięcie obwodnicy, moim skromnym zdaniem ten największy problem, jakim w tej chwili sa korki w ciągu kilku lat sie rozwiąże.
odległość do centrum jest znacznie krótsza niż z huty (z której jest 3 razy dalej), tutaj mamy do rynku ponad 4 km(rowerem w 15 minut) i to jest moim zdaniem duży atut.
Ja sie zdecydowałem i póki co większych minusów tej inwestycji nie widzę, ale chętnie podyskutuje na forum.
Robiłem tez obchód po okolicy i w niedalekiej odległości sa płace zabaw, boisko, a jakies 7 minut piechota juz zaczynaja sie pola i łąki - do spacerów z psem super.
Zastanawiam sie jedynie, czy za budynkiem nie powstanie kolejny- od strony 29 listopada, bo wtedy bede mógł sie pożegnać z ładnym widokiem z balkonu, ale niestety taka juz specyfika tego miasta, ze zabudowują każdy centymetr.
Ogólnie często to miejsce odwiedzam i aktualnie juz prawie stoi cały budynek (budują 10 piętro), okna sa mniej więcej do 4 piętra, wiem, ze rownież tynkują juz w środku i zastanawiam sie kiedy skończą - gdyby szli takim tempem jak teraz to pewnie sporo przed czasem. Pozdrawiam przyszłych sąsiadów!