Przewóz A B C Kraków / deweloper Proins - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Flymolo2

Re: Przewóz A B C Kraków / deweloper Proins - opinie na forum

Postautor: Flymolo2 » 13 sie 2024, 23:24

Tuzinek pisze:Podpisuje się, deweloper jest bardzo problematyczny i niegodny polecenia. Budowa przy centralnej miała się skończyć w lutym tymczasem na dzień dzisiejszy nadal nie dobiegła końca. Mimo to deweloper w styczniu twierdził że wszystko idzie zgodnie z planem i zaraz koniec :D Ściemniają na każdym kroku. Oprócz tego garaże zalane i spleśniałe, części wspólne wykończone bez dbałości o detale (pobrudzone windy, niedomalowane ściany w niektórych miejscach, podtynkowy domofon zamontowany natynkowo).

Kupno w gotowej inwestycji od nich ok - widzisz co i jak i albo ci pasuje albo nie. Kupno dziury w ziemi zdecydowanie odradzam bo pewnie będzie opóźnienie a do tego ciągle ściemnianie i potencjalnie również inne problemy.

Hej, masz tam mieszkanie? Skąd info??

Tuzinek

Postautor: Tuzinek » 14 sie 2024, 1:00

Tak, mam tutaj kupione mieszkanie. Inwestycja jest już prawie gotowa, możesz iść i zobaczyć jak to wygląda. Generalnie na tę chwilę deweloper działa aby usterki usunąć, garaże wyglądają lepiej niż jakiś czas temu. Trzeba poczekać na mocniejszy deszcz żeby się dowiedzieć na ile skuteczne są kroki które poczynili. A no i problem dotyczy poziomu -2 na -1 jest wmiare ok

Flymolo2

Postautor: Flymolo2 » 14 sie 2024, 10:15

Tuzinek pisze:Tak, mam tutaj kupione mieszkanie. Inwestycja jest już prawie gotowa, możesz iść i zobaczyć jak to wygląda. Generalnie na tę chwilę deweloper działa aby usterki usunąć, garaże wyglądają lepiej niż jakiś czas temu. Trzeba poczekać na mocniejszy deszcz żeby się dowiedzieć na ile skuteczne są kroki które poczynili. A no i problem dotyczy poziomu -2 na -1 jest wmiare ok

Ok, dzięki za informacje. Z tego co pamiętam mają do 14 dni na ustosunkowanie się do problemów i koło 30 dni na naprawę. Daj znać jak sytuacja się rozwiązała. Pamiętam, że sprawdzałem opinie po odbiorach po sąsiedzku z ABC, tj. Przewóz 6 tutaj pewnylokal.pl/sprawdz-dewelopera/deweloper/proins-opinie/przewoz-6/2849 i wyglądało to całkiem dobrze.

Tuzinek

Postautor: Tuzinek » 14 sie 2024, 11:24

Flymolo2 pisze:
Tuzinek pisze:Tak, mam tutaj kupione mieszkanie. Inwestycja jest już prawie gotowa, możesz iść i zobaczyć jak to wygląda. Generalnie na tę chwilę deweloper działa aby usterki usunąć, garaże wyglądają lepiej niż jakiś czas temu. Trzeba poczekać na mocniejszy deszcz żeby się dowiedzieć na ile skuteczne są kroki które poczynili. A no i problem dotyczy poziomu -2 na -1 jest wmiare ok

Ok, dzięki za informacje. Z tego co pamiętam mają do 14 dni na ustosunkowanie się do problemów i koło 30 dni na naprawę. Daj znać jak sytuacja się rozwiązała. Pamiętam, że sprawdzałem opinie po odbiorach po sąsiedzku z ABC, tj. Przewóz 6 tutaj pewnylokal.pl/sprawdz-dewelopera/deweloper/proins-opinie/przewoz-6/2849 i wyglądało to całkiem dobrze.

Miałem na myśli usterki w garażach tj zalanie, usuwanie pleśni itd.

Same mieszkania w znacznej większości (o dziwo) są wykonane naprawdę dobrze. Ja przykładowo nie miałem ani jednej poważnej usterki a jedynie niedoróbki. Brak dzwonka, niezamontowany próg, lekko porysowany parapet i inne takie pierdoły.

bambik

Postautor: bambik » 17 sie 2024, 7:45

zywiec15 pisze:
Tuzinek pisze:
Flymolo2 pisze:Nie mam tego jak zaznaczyć, ale mieszkania 1-3 piętro, powyżej tego z linku mają balkony po 9,81m2
tabelaofert.pl/mieszkanie-czteropokojowe-na-sprzedaz-przewoz-4-krakow-podgorze-plaszow,9763489#makieta3d

Z rozmowy deweloperem wynikło, że nie spinają się ze sprzedażą tych mieszkań bo "i tak one pójdą a na dalszym etapie będą mogli więcej za nie liczyć". Nie wiem na ile to standardowa gadka pod kupujących a ile prawda.... Ja bym jednak próbował na Twoim miejscu, nic nie tracisz. W razie czego pisz na PW.

Ciekawe czy nadal takie chojraki bo widzę że sprzedaż im stanęła całkowicie. Od 2 msc sprzedali może 3-4 mieszkania a od dwóch tygodni żadne im nie zeszło wg otodom cały czas 52 dostępne.

Myślę, że ludzie poczytali sobie jakie problemy mają z inwestycją na Centralnej ... radzę dokładnie poszperać przed zakupem mieszkania u tego dewelopera, ponieważ później można się nieźle zdziwić :)

Dokładnie, podzielam zdanie innych. Inwestycja na Centralnej ciągnie się niemiłosiernie, obsuwa z zakonczeniem budowy już pol roku.w tym czasie żadnej komunikacji do nabywców mieszkań, do ostatniego dnia terminu z umowy mowili ze mieszkania need przekazane, mimo że nie było jeszcze zakonczonej budowy xDTrzeba samemu dzwonić i się prosić o jakokolwiek informację, a tam albo nikt nic nie wie, albo mówią że przesunięcie o 5 mcy to wina Tauronu :D każdy petent dostaje inna informacje, dobrze że ludzie się nimi wymieniają więc mają tego świadomość. Podejscie do klienta jak do komara latającego w nocy koło ucha - byle się go pozbyć. W ogóle kontakty z osobami z tej firmy są mało przyjazne, brak zrozumienia dla faktu że ktoś kto robi inwestycje życia i bierze kredyt na 30 lat po prostu chce się wielu rzeczy dowiedzieć. Najlepiej o nic nie pytaj i się ciesz ze mogles u nich coś kupić. Patrzac na caly ptoces zakupu i komunikacje - polecam zakupy u dużych deweloperow, mahacych dedykowany dzial sprzedazy i osoby do kontaktu (a nie 1 człowieka, zmęczonego praca i traktujacego cie z gory), które odpisują na maile i przekazują rzetelne info o stanie inwestycji, dają na odbiorze więcej niż 1h i nie limitują liczby odbierających :)

blue

Postautor: blue » 20 sie 2024, 9:04

bambik pisze:
zywiec15 pisze:
Tuzinek pisze:
Ciekawe czy nadal takie chojraki bo widzę że sprzedaż im stanęła całkowicie. Od 2 msc sprzedali może 3-4 mieszkania a od dwóch tygodni żadne im nie zeszło wg otodom cały czas 52 dostępne.

Myślę, że ludzie poczytali sobie jakie problemy mają z inwestycją na Centralnej ... radzę dokładnie poszperać przed zakupem mieszkania u tego dewelopera, ponieważ później można się nieźle zdziwić :)

Dokładnie, podzielam zdanie innych. Inwestycja na Centralnej ciągnie się niemiłosiernie, obsuwa z zakonczeniem budowy już pol roku.w tym czasie żadnej komunikacji do nabywców mieszkań, do ostatniego dnia terminu z umowy mowili ze mieszkania need przekazane, mimo że nie było jeszcze zakonczonej budowy xDTrzeba samemu dzwonić i się prosić o jakokolwiek informację, a tam albo nikt nic nie wie, albo mówią że przesunięcie o 5 mcy to wina Tauronu :D każdy petent dostaje inna informacje, dobrze że ludzie się nimi wymieniają więc mają tego świadomość. Podejscie do klienta jak do komara latającego w nocy koło ucha - byle się go pozbyć. W ogóle kontakty z osobami z tej firmy są mało przyjazne, brak zrozumienia dla faktu że ktoś kto robi inwestycje życia i bierze kredyt na 30 lat po prostu chce się wielu rzeczy dowiedzieć. Najlepiej o nic nie pytaj i się ciesz ze mogles u nich coś kupić. Patrzac na caly ptoces zakupu i komunikacje - polecam zakupy u dużych deweloperow, mahacych dedykowany dzial sprzedazy i osoby do kontaktu (a nie 1 człowieka, zmęczonego praca i traktujacego cie z gory), które odpisują na maile i przekazują rzetelne info o stanie inwestycji, dają na odbiorze więcej niż 1h i nie limitują liczby odbierających :)

A na kiedy macie przeniesienie własności? Może chociaż dostaniecie kase z odsetek za te opóźnienia. Za tyle czasu już niezła sumka się uzbiera, ale nie wiem czy to nie zależy od tego co jest w umowie. Co do dewelopera to także nie polecam jeśli chodzi o kontakt.

bambik

Postautor: bambik » 20 sie 2024, 13:58

Miały być do końca sierpnia ale deweloper przedłuża terminy na koniec roku. Koniec budowy miał być w lutym, a tymczasem miało to miejsce dopiero niedawno, w sierpniu. Do czerwca miały być oddane mieszkania, a nadal nie są. Są nieslowni i to wiedza,bo nie zgadzali się na zmiane zapisow dot kar umownych za opoznienia.

plaszak

Postautor: plaszak » 10 wrz 2024, 23:39

No i już prawie są gotowe, przynajmniej jeśli chodzi o pierwszy etap.

Obrazek

Choć jeszcze na przykład brak barierek na balkonie budynku zbudowanego przez Proins przy ul. Przewóz.

plaszak

Postautor: plaszak » 10 wrz 2024, 23:42

A tu jeszcze zdjęcie z innej perspektywy. Nie jest to jakaś wybitna architektura, ale w zasadzie zgodnie z projektem.

Obrazek

Na kiedy planowane są tam odbiory mieszkań od dewelopera i kiedy mieszkańcy ruszą z urządzaniem?

Tuzinek

Postautor: Tuzinek » 11 wrz 2024, 0:26

Szału nie ma ale na pewno wygląda dużo lepiej niż na wizualizacjach. Powinni zdecydowanie zmienić grafika/projektanta

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”