Kameralny Prokocim 2 Kraków od Matexi Polska - informacje i opinie forum
Re: Kameralny Prokocim 2 Kraków od Matexi Polska - informacje i opinie forum
Nie chce w to wierzyć ale może tak być że na Bochenka będzie metr za 13 tys zł
a są tam planowane już 3 następne bloki

Mały update bo dzisiaj akurat byłem tam spacerze więc zamieszczam zdjęcia. Rozumiem, że to będzie przy tym rondzie? Bo na tablicy informacyjnej jako inwestor i wykonawca figuruje Express Konkurent a nie Matexi. No i jeszcze na potwierdzenie moich tez wyżej jaka klasa społeczna jest głównie zainteresowana zakupem w tutejszej okolicy widoczek z 1 etapu na parkujące tam akurat samochody. Dwa za minimum 250, Hilux trochę tańszy
Swoją drogą 2 etap jeżeli przy rondzie będzie mimo wszystko lepiej położony od pierwszego, na którym na pewno bardzo słychać Wielicką.

teqnix pisze:Mały update bo dzisiaj akurat byłem tam spacerze więc zamieszczam zdjęcia. Rozumiem, że to będzie przy tym rondzie? Bo na tablicy informacyjnej jako inwestor i wykonawca figuruje Express Konkurent a nie Matexi. No i jeszcze na potwierdzenie moich tez wyżej jaka klasa społeczna jest głównie zainteresowana zakupem w tutejszej okolicy widoczek z 1 etapu na parkujące tam akurat samochody. Dwa za minimum 250, Hilux trochę tańszySwoją drogą 2 etap jeżeli przy rondzie będzie mimo wszystko lepiej położony od pierwszego, na którym na pewno bardzo słychać Wielicką.
Tak to jest inwestycja przy tym małym rondzie. Wcześniej tam był dom i garaże, które zostały wyburzone.
brainer pisze:Tak to jest inwestycja przy tym małym rondzie. Wcześniej tam był dom i garaże, które zostały wyburzone.
Duży ruch na tej drodze? Będzie uciążliwy dla mieszkańców czy to raczej sprawa pomijalna?
iti pisze:brainer pisze:Tak to jest inwestycja przy tym małym rondzie. Wcześniej tam był dom i garaże, które zostały wyburzone.
Duży ruch na tej drodze? Będzie uciążliwy dla mieszkańców czy to raczej sprawa pomijalna?
Nie byłem tam co prawda nigdy w godzinach szczytu, wyjazdów czy powrotów z pracy ale ile razy tam akurat byłem to moim zdaniem ruch umiarkowany i chyba go jakoś nie słychać bo tam jeżdżą samochody wolno. Ale i tak gdybym był zainteresowany zakupem mieszkania w tych rejonach to bym chyba wolał czekać na 2 etap Badurskiego z tym, że nie wiadomo jakie tam będą metraże itp. Jedyna wada to do tramwaju na nogach sporo dalej ale tak to same plusy, w tym zerowy ruch samochodowy. Nie wypowiadam się tutaj o standardzie budynku czy jakości dewelopera bo nie mam porównania a o samej lokalizacji. A w ogóle to 2 minuty na piechotę od tego ronda jest takie coś:
- Załączniki
-
- rzeczka.jpg (96.82 KiB) Przejrzano 3054 razy
Da ktoś znać, jak aktualnie wyglądają postępy na tej budowie? Dzieje się tam coś, budowa ruszyła, na jakim etapie jest ten projekt?
Widać, że budowa ruszyła. Przejeżdżałem tam kilka razy, ale zawsze w niedziele, w przeciągu 3 tyg. Chyba 2-3 piętro jest w budowie, ale jakoś postępu wyraźnie w tym okresie nie widać. Subiektywnie wydaje się, że nie jest to jakoś imponujące tempo, ale może taki harmonogram. Jak na to, że budowa trwa ponad rok, a blok ma dużo pięter, a podstawę powierzchni małą, to mam wrażenie, że dość powoli, chyba że garaże były tam np -2. Ktoś coś więcej wie?
W drugiej części Krk gdzie obecnie mieszkam i dużo się buduje, to bloki 7 piętrowe z garażem, które deweloper zaczął budować na przełomie 3-4 kw 2023 już kończą robić elewacje i cała bryła i okna są - a powierzchnia bloku nieporównywalnie większa
W drugiej części Krk gdzie obecnie mieszkam i dużo się buduje, to bloki 7 piętrowe z garażem, które deweloper zaczął budować na przełomie 3-4 kw 2023 już kończą robić elewacje i cała bryła i okna są - a powierzchnia bloku nieporównywalnie większa
-
Kamil_kam pisze:Widać, że budowa ruszyła. Przejeżdżałem tam kilka razy, ale zawsze w niedziele, w przeciągu 3 tyg. Chyba 2-3 piętro jest w budowie, ale jakoś postępu wyraźnie w tym okresie nie widać. Subiektywnie wydaje się, że nie jest to jakoś imponujące tempo, ale może taki harmonogram. Jak na to, że budowa trwa ponad rok, a blok ma dużo pięter, a podstawę powierzchni małą, to mam wrażenie, że dość powoli, chyba że garaże były tam np -2. Ktoś coś więcej wie?
Generalnie podobno zeszło im trochę w ziemi, tam są dwa poziomy garażu podziemnego ściana szczelinowa więc pewnie woda dała znaki. Teraz generalnie lecą po 2 piętra miesięcznie więc budynek rośnie w fajnym tempie a że budynek ma małą powierzchnie teraz pewnie będzie widać znaczące postępy... sam się zastanawiam czy się nie zakręcić przy tej inwestycji.
Czy kupował ktoś mieszkanie w tej inwestycji, bądź rozmawiał z deweloperem na ten temat? Na jakie rabaty można tam liczyć?
Ceny na stronie niezmienne od przynajmniej kilku miesięcy.
Ceny na stronie niezmienne od przynajmniej kilku miesięcy.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”