Mazowiecka 115 Kraków (róg Mazowieckiej i Racławickiej) - deweloper Des - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
syforce

Re: Mazowiecka 115 Kraków (róg Mazowieckiej i Racławickiej) - deweloper Des - opinie na forum

Postautor: syforce » 17 cze 2024, 23:29

kaczydziobek pisze:Tam się nic nie buduje.
Stare budynki stoją.

Prawda, mam wrażenie że w starym budynku na rogu nadal ktoś mieszka. Jak na budynek powstający od ..4 lat(?), to trzeba być bardzo odważnym, żeby robić rezerwacje, jeżeli są prawdziwe.

Lokalizacja się broni bez problemu. Po wizualizacji widać jednak jak deweloper za wszelką cenę nie chciał zachować charakteru kamienicy. Zero gzymsów, nadbudówka się nawet nie stara pasować stylem i oczywiście pełno wystających, małych balkonów od ulicy, bo przecież balkon musi być.

kaczydziobek

Re: Mazowiecka 115 Kraków (róg Mazowieckiej i Racławickiej) - deweloper Des - opinie na forum

Postautor: kaczydziobek » 04 sie 2024, 20:12

Pytanie czy się wybudują?

W obecniej sytuacji to wydaje mi się, że kupienie puszek z Tuńczykami do 2030 (sa w Biedronce) i przecierów pomidorowych BIO (sa w Carrefurze Market), do 2027, suchej soczewicy do 2027 jest sensowniejsze.

Phil Konieczny zrobił ciekawy film. Krach na giełdzie w 2024.
youtube.com/watch?v=Nca8PQMifrg

Komentarze do filmu the best :)

marcin1489

Postautor: marcin1489 » 31 sie 2024, 20:59

Doradźcie, mam dylemat, pod wynajem długoterminowy lepsza mazowiecka 115 czy monument od noho? Mazowiecka wydaje mi się lepsza lokalizacja znów martwi mnie deweloper

traker

Postautor: traker » 01 wrz 2024, 14:34

marcin1489 pisze:Doradźcie, mam dylemat, pod wynajem długoterminowy lepsza mazowiecka 115 czy monument od noho? Mazowiecka wydaje mi się lepsza lokalizacja znów martwi mnie deweloper

Co do Mazowieckiej był bym bardzo ostrożny...
Noho na Wybickiego sam bym kupił X2 , pozdrawiam ;)

syforce

Postautor: syforce » 01 wrz 2024, 23:12

marcin1489 pisze:Doradźcie, mam dylemat, pod wynajem długoterminowy lepsza mazowiecka 115 czy monument od noho? Mazowiecka wydaje mi się lepsza lokalizacja znów martwi mnie deweloper

Zawsze można kupić w monumencie, poczekać na wybudowanie i zastanowić się jeszcze raz, biorąc pod uwagę tempo prac na Mazowieckiej

Marco12

Postautor: Marco12 » 02 wrz 2024, 10:58

traker pisze:

Co do Mazowieckiej był bym bardzo ostrożny...
Noho na Wybickiego sam bym kupił X2 , pozdrawiam ;)

Jeśli chodzi o samych deweloperów, to DES wybudował już sporo inwestycji w swojej karierze i wszystkie zostały oddane. Dodatkowo, zajmują się rewitalizacją zabytków, więc można wnioskować, że wiedzą co robią.

NOHO nie wybudowało jeszcze ŻADNEJ inwestycji. Nie oddało ŻADNEGO mieszkania klientowi. Jedyne co mają, jak na razie, to dobry marketing i hajp za którym stoi Pan Kulczyk. Nie twierdzę, że budują słabo i nie dowiozą, ale wnioskowanie, że NOHO jest takie super tylko po tym co mają na stronie, jest moim zdaniem zbyt na wyrost.
Poczekałbym najpierw do odbiorów i finalnie zakończonych inwestycji przed wyrażeniem opinii ;)

traker

Postautor: traker » 02 wrz 2024, 11:24

syforce pisze:

Zawsze można kupić w monumencie, poczekać na wybudowanie i zastanowić się jeszcze raz, biorąc pod uwagę tempo prac na Mazowieckiej

ha ha śmiechu warte :D

marcin1489

Postautor: marcin1489 » 02 wrz 2024, 11:52

a jeśli chodzi o lokalizacje ? to chyba mazowiecka? czy sie myle

imqant

Postautor: imqant » 06 wrz 2024, 8:48

Podobno inwestycja ma opóźnienia bo jeden z udziałowców się wycofał z interesu.

bartekrk

Postautor: bartekrk » 06 wrz 2024, 20:55

imqant pisze:Podobno inwestycja ma opóźnienia bo jeden z udziałowców się wycofał z interesu.

To fajnie świadczy o wiarygodności i stabilności finansowej tego dewelopera.
Swoją drogą, czy to najwięksi nieudacznicy w Krakowie pośród wszystkich deweloperów, że nie mają kasy na budowę w czasach największego prosperity w całej historii rynku nieruchomości w Polsce, tym bardziej w sytuacji działania na najbardziej przeszacowanym* rynku w Polsce jakim jest Kraków?

* jakby ktoś miał wątpliwości, to niech odpowie sobie o ile wzrosły ceny w Krakowie w ciągu 12 miesięcy i o ile wzrosły w tym czasie wynagrodzenia w tym mieście, a następnie niech zestawi sobie to z dowolnym dużym miastem w Polsce.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”