Tertio Zapolskiej Kraków / deweloper Gama-M (ul. Gabrieli Zapolskiej) - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Nowy

Re: Tertio Zapolskiej Kraków / deweloper Gama-M (ul. Gabrieli Zapolskiej) - opinie na forum

Postautor: Nowy » 07 wrz 2024, 22:01

Ciekawe dokąd będzie sięgała kondygnacja podziemna docelowo.

Obrazek

No i widać, że Tertio Zapolskiej sąsiaduje z szeregówkami z jednej strony, a z blokiem z drugiej.

Obrazek

Jeśli o mnie chodzi, to mam wrażenie, że okolica jest nieco chaotyczna.

Nowy

Re: Tertio Zapolskiej Kraków / deweloper Gama-M (ul. Gabrieli Zapolskiej) - opinie na forum

Postautor: Nowy » 07 wrz 2024, 22:05

Postaram się znaleźć jeszcze jakieś zdjęcia, ale po jednej stronie tej inwestycji jest parking - można by sobie wymarzyć lepszy widok z mieszkania.

Obrazek

Przed nią stoi jakiś obskurny pojemnik na używaną odzież i stoi stary słup z jakimiś kablami - postaram się znaleźć jeszcze zdjęcia z tym. Jeśli spokjrzeć na ceny, to nie jest tu to sąsiedztwo jakieś porywające, chyba, że deweloper Gama-M jakoś przebuduje chodniki przy budynku i trochę tego poczyści, ale znając życie, to jakoś bardzo bym się nie nastawiał na to. Jakie macie opinie? Może jest tu coś, czego nie dostrzegam? I wiem, że elewacja ma być jakaś dosyć ładna, do tramwaju niedaleko, podobnie jak do Młynówki, jest też jednak niemało "ale".

realista

Postautor: realista » 07 wrz 2024, 22:24

Kaczka pisze:
realista pisze:
Kaczka pisze:A niby po ile by miały być?

W tym miejscu bez względu na standard budynku 16k to max więc deweloper zbyt beztrosko podszedł do tematu i zakładam że to jedna z niewielu inwestycji która się szybko lub w ogóle nie sprzeda, no chyba że za 3 lata gdy średnie ceny dogonią ten poziom

A wiesz, że ulice obok 16k za 100 metrowe to było 2 lata temu ?! I szybko zeszły.
Najwyraźniej nie wiesz..

dlaczego te mieszkania nadal nie chcą schodzić?

czyżby więcej takich nieuświadomionych ludzi jak ja było?

:lol:

syforce

Postautor: syforce » 07 wrz 2024, 23:58

realista pisze:
Kaczka pisze:
realista pisze:W tym miejscu bez względu na standard budynku 16k to max więc deweloper zbyt beztrosko podszedł do tematu i zakładam że to jedna z niewielu inwestycji która się szybko lub w ogóle nie sprzeda, no chyba że za 3 lata gdy średnie ceny dogonią ten poziom

A wiesz, że ulice obok 16k za 100 metrowe to było 2 lata temu ?! I szybko zeszły.
Najwyraźniej nie wiesz..

dlaczego te mieszkania nadal nie chcą schodzić?

czyżby więcej takich nieuświadomionych ludzi jak ja było?

:lol:

Ja mam mocno mieszane uczucia względem tej inwestycji. Z jednej strony: dobra lokalizacja i tramwaj, ładny projekt. Z drugiej mocno średnie układy mieszkań, blok do okolicznych pasuje jak pięść do nosa, ulica Zapolskiej jest tam wąska, a jak spadnie śnieg - bardzo wąska, no i deweloper z chyba srednią reputacją.

Cena się chyba nie zmieniła i z wysokiej w zeszłym roku, przeszła na całkiem zwykłą w tym

luc

Postautor: luc » 03 paź 2024, 14:11

Niby inwestycję przy Zapolskiej próbują pozycjonować jako premium, ale jak patrzy się na sąsiedztwo, to ja mam poważne wątpliwości, czy chciałbym w takim mieszkać.

Obrazek

Z jednej strony jakiś słup ze starymi kablami wiszącymi z niego, chyba z jakąś latarnią. Wygląda to, jakby się miało zawalić. Wprost wymarzone sąsiedztwo za oknem dla mieszkań w tej cenie. Całości dopełnia pojemnik na szmaty z rozrzuconymi obok starymi ubraniami. Ja nie wiem czy to taki brak szacunku dla klienta, który i tak wszystko kupi, ale dla mnie, wpadając tam, taki widok byłby raczej odstraszający. Na potrzeby sprzedaży, to mogliby to jednak uporządkować. W ogóle po zbudowaniu budynku oni mają coś z tym zrobić, czy to otoczenie zostaje w takim stanie, jak na zdjęciu?

latarnik

Postautor: latarnik » 03 paź 2024, 14:17

Pozdro odlatujesz. Popyt jest rekordowo niski. Każdy wzrost cen będzie go jeszcze bardziej obniżał.

luc

Postautor: luc » 03 paź 2024, 15:37

Od drugiej strony, chyba zachodniej też nie jest wiele lepiej, bo jest tam parking i to dosyć blisko terenu na którym trwa budowa Tertio Zapolska. To też nie jest jakieś wymarzone sąsiedztwo.

Obrazek

Ciekawe czy deweloper coś z tym zrobi, pytał ktoś może, jak ma wyglądać otoczenie tego budynku. Na wizualizacjach nigdzie tego słupa nie widzę, a na eleganckim parkingu stoi jeden samochód. Ciekawe czy podpisali jakieś umowy z miastem na chodniki, z Tauronem na ten słup, o ile to do nich należy, czy z inną firmą, która za to odpowiada.

Nowy

Postautor: Nowy » 01 kwie 2025, 9:25

Na jakim etapie jest teraz budowa tej inwestycji? Są jakieś widoki na budowę na niej elewacji? Widzę sporo reklam tego w internecie.

sqhizo

Postautor: sqhizo » 08 kwie 2025, 21:40

Zdjęcia z 29 marca. Elewacji jeszcze nie zaczeli robić ale wygląda na to, że kończą SSZ.
Obrazek
Obrazek

Nowy

Postautor: Nowy » 09 kwie 2025, 9:19

sqhizo pisze:Zdjęcia z 29 marca. Elewacji jeszcze nie zaczeli robić ale wygląda na to, że kończą SSZ.

Dzięki za zdjęcia, nawet całkiem dobrze to wygląda, w sensie sama bryła budynku, nawet w takim stanie. Nie wiesz czy w ramach realizacji inwestycji deweloper przebuduje tam przynajmniej chodnik? Choć chyba przydałoby się cały kawałek ulicy, to nie ma sensu wymieniać krawężników, jak jednia jest do remontu.

Widzę też, że jakaś ciekawa dosyć technologia budowy, tzn. spoko, bo żelbet i silikat, ale dobrze widzę, że to jakieś takie podłużne bloki silikatowe, znacznie dłuższe niż standardowe? Widziałem, że są też takie o kwadratowe dosyć duże, pewnie z 60x60, ale z takimi się jeszcze nie spotkałem.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”