Apartamenty Gdyńska Kraków - RE-Bau deweloper - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
koni

Re: Apartamenty Gdyńska Kraków - RE-Bau deweloper - opinie na forum

Postautor: koni » 27 paź 2024, 18:45

Bloki niby w porządku, ale to nie jest jakiś szczyt designu, takie po prostu zwykłe, ani lepsze, ani gorsze. W porządku prezentują się te mieszkania z tarasami na ostatnich piętrach, ale z ich cenami to zdrowo odjechali, za nieco ponad 81 m2 chcieli ponad 1,463 mln zł czyli cena metra kwadratowego tam to było 18 000 zł. W tej okolicy i w tym standardzie to brzmi raczej jak żart. Chyba sami tak stwierdzili, bo zrobili promocje (na stronie pokazują, że taniej o 7%), w promocji to samo mieszkanie 4-pokojowe kosztuje 1 361 129,40 zł, co przekłada się na cenę metra kwadratowego na poziomie jakieś 16 740 zł - w mojej opinii to nadal brzmi jak żart. I chyba też jakoś specjalnie dobrze im te mieszkania nie schodzą, a inwestycja Apartamenty Gdyńska w Krakowie, to nie od wczoraj jest w sprzedaży.

matut pisze:Dzwoniłem przed świętami w sprawie oferty, usłyszałem to samo co inni forumowicze, "zarząd nie podjął jeszcze decyzji co do sprzedaży", niech Pan zadzwoni za miesiąc, czyli po majówce. Pazerni deweloperzy ; ) jak myślicie z jaką ceną wyjdą za m2?

Hehe, chyba przetrzymali to licząc na to, że skoro ceny cały czas rosną, to sprzedadzą drożej, może się okazać, że tak kolorowo to wcale nie będzie, tym bardziej patrząc na to, ile ostatnio nowych inwestycji ruszyło na Prądniku Białym.

To zapytam jeszcze raz, skąd pomysł, że to są dobre ceny, te które pokazują na stronie?

miras30

Postautor: miras30 » 27 paź 2024, 21:32

koni pisze:
miras30 pisze:Ceny są dosyć przystępne jak na wydaje się dosyć dobra lokalizację, czy ten pociąg który jest nieopodal może być uciążliwy?

A to ile teraz trzeba zapłacić za metr kwadratowy mieszkania tam? Podzielisz się informacją?

Obrazek
Wizualizacja: deweloper RE-Bau

A tak z ciekawości, to powiedz mi dlaczego uważasz, że ulica Gdyńska, zwłaszcza ta jej część, to jest dobra lokalizacja? Ile jest stamtąd do sensownego autobusu? Bo o czymś takim, jak tramwaj, to chyba nie ma mowy w tej okolicy? Gdzie tam jest najbliższa szkoła albo sensowne sklepy - tylko nie chodzi mi o wyprawę samochodem, tylko takie wyjście z domu i zrobienie zakupów w odległości krótkiego spaceru? Twoim zdaniem jakie zalety ma ta lokalizacja w Krakowie?

Metraże 45 m - ok 14900
Okolice 65 m - 13 700

Co do reszty Twoich zagadnień, pozwolę sobie wkleić to co deweloper napisał. Moim zdaniem mnóstwo zalet. Dla mnie zaletą jest to, że są to Bronowice, a nie jakieś tam Mistrzejowice czy Rybitwy… jak na bronowice cena jest bardzo przyzwoita

“Lokalizacja inwestycji zapewnia jednocześnie komfort mieszkania w cichej i zielonej dzielnicy Krakowa, wygodną komunikację z centrum miasta oraz szybki dostęp do sklepów, szkół, przedszkoli oraz miejsc aktywnego wypoczynku.

W promieniu jednego kilometra znajduje się wszystko co niezbędne do komfortowego życia: Galeria Bronowice, IKEA, Castorama, Lidl, Biedronka, szkoły podstawowe, przedszkola, kluby fitness oraz trzy parki miejskie (Krowoderski, im. Stanisława Wyspiańskiego, Park Azory).

Dzięki pobliskim, dwupasmowym ulicom Josepha Conrada i Opolskiej zapewniony jest szybki dojazd zarówno do centrum miasta, jak również obwodnicy, autostrady i lotniska. Przystanki komunikacji miejskiej położone są w odległości 200 metrów. W niedalekiej przyszłości komunikacja zostanie wzbogacona o tramwaj.”

koni

Postautor: koni » 28 paź 2024, 8:26

Faktycznie, napisali, że w promieniu kilometra, tylko musiszatać helikopterem. Zobacz ile wychodzi, jak chcesz pieszo dostać się stamtąd np. do Galerii Bronowice. Dodatkowo ul. Conrada / Opolska, to nie jest miejsce zachęcające do spacerów, ale wiadomo, każdy wybiera, co mu pasuje :)

koni

Postautor: koni » 28 paź 2024, 8:57

I jeszcze to:
W niedalekiej przyszłości komunikacja zostanie wzbogacona o tramwaj.

Co to jest ta niedaleka przyszłość? Tymczasem:
Budowa linii tramwajowej, łączącej osiedle Azory z pętlą Cichy Kącik w Krakowie, to inwestycja, na którą z utęsknieniem czekają mieszkańcy miasta. Pasażerowie z nowej trasy mieli skorzystać w 2030 r., jednak już teraz wiemy, że może się to opóźnić.

onet.pl/informacje/glos24/mialo-byc-pieknie-ale-nie-jest-co-z-tramwajem-cichy-kacik-azory/14h0vyn,30bc1058

koni

Postautor: koni » 28 paź 2024, 9:05

Cena z przykładu też była z ich strony, choć może i są tam mieszkania tańsze. Mnie interesowało większe z tarasem. I chyba ukryli na stronie stare ceny, od których jest promocja 7%.

koni

Postautor: koni » 28 paź 2024, 19:55

Edit: nie ukryli cen, jak wejdzie się w konkretne mieszkanie, to jest tam stara cena i nowa cena (mieszkania w zakładce "Promocja").

Inny przykład ceny, za mieszkanie 2-pokojowe 38,24 m2 w promocji chcieliby ok. 16 172 zł za metr kwadratowy. Pomimo promocji, to jednak jakoś dużo mi się wydaje, jak za lokal w tej lokalizacji.

MiG

Postautor: MiG » 02 sty 2025, 22:58

Wciąż sporo mieszkań tam mają wolnych, mam wrażenie, że jakoś wybitnie, to nie idzie im sprzedaż tej inwestycji. Widzicie uzasadnienie dla takich cen w tej okolicy? Jakoś Gdyńska nie wydaje mi się top lokalizacją i da się znaleźć lepiej położone mieszkania w podobnej cenie, ale może coś pominąłem. Ale jak widzi się tą budowę z Opolskiej (czy to już jest Conrada), to mnie jej otoczenie nie rzuca na kolana. Natomiast same bloki w porządku.

No i ciągle mają jakieś promocje, jak miejsca postojowe gratis to większych mieszkań, to już może być realna oszczędność.

tonyxxl

Postautor: tonyxxl » 03 sty 2025, 4:01

miras30 pisze:Dla mnie zaletą jest to, że są to Bronowice, a nie jakieś tam Mistrzejowice czy Rybitwy… jak na bronowice cena jest bardzo przyzwoita.

Po pierwsze ul. Gdyńska to jest ciągle Prądnik Biały administracyjnie a nie Bronowice. Ale to nie ma żadnego znaczenia tutaj. To typowa wichura, boczna/końcowa ulica przy samej lini kolejowej i zwykłe zadupie. Bez samochodu bieda jak na wsi. Dojdziesz do Opolskiej i dalej masz problem, bo dopiero z petli na Azorach masz jakieś sensowne połaczenia do centrum.
miras30 pisze:Metraże 45 m - ok 14900
Okolice 65 m - 13 700

Drogo.

kafelkowamagia

Postautor: kafelkowamagia » 18 kwie 2025, 11:56

Cześć,
braliśmy z mężem pod uwagę te budynki, szczególnie niższe z przodu. Układ nie najgorszy i cenowo mieściliśmy się w budżecie. Niestety po przyjeździe na miejsce czar prysł. Dość mocno słychać pobliską Opolską, tory biegną wprost przy budynkach + dość nisko schodzą samoloty. Wiadomo, że dla niektórych może to nie stanowić przeszkody, ale niestety..
Podjechaliśmy tam 2 razy i 2 razy jechał pociąg :D dla nas za głośno.. i strach pakować 800k w niepewność

Zaznaczam, że to subiektywna myśl ;)

eres

Postautor: eres » 21 maja 2025, 11:51

My po obejrzeniu mieszkania w środku na budowie się zdecydowaliśmy.

Samolotów w mieszkaniu nie słychać (są 3-szybowe okna i klimatyzacja w standardzie). Zresztą latają nad całym północnym Krakowem.
Pociągów też, to są towarowe więc jeżdżą rzadko i powoli a dodatkowo właśnie wszedł w życie zakaz trąbienia :idea: investmap.pl/od-dzis-pociagi-w-polsce-nie-beda-juz-obowiazkowo-trabic-na-przejazdach.a313264

Od 2028 ma być tramwaj na Azorach więc komunikacyjnie będzie bajka i wtedy w życiu się tu nie kupi mieszkania za tą kasę :D gazetakrakowska.pl/kiedy-tramwaj-dojedzie-na-osiedle-azory-w-krakowie-urzad-podaje-termin-w-planach-jest-tez-trzypoziomowy-parking-p-r/ar/c1p2-27509999

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”