Merite Serena Kraków / Grupa Merite deweloper - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
szalony kupiec

Re: Merite Serena Kraków / Grupa Merite deweloper - opinie na forum

Postautor: szalony kupiec » 30 paź 2024, 13:05

Konkurencja nie śpi :p rynek obecnie wygląda jak wygląda, więc jak widać, wszystkie chwyty dozwolone :p

Pepeg

Postautor: Pepeg » 30 paź 2024, 16:10

szalony kupiec pisze:Konkurencja nie śpi :p rynek obecnie wygląda jak wygląda, więc jak widać, wszystkie chwyty dozwolone :p

Nie przeceniałbym roli jakie to niszowe forum ma wpływ na decyzje zakupu mieszkań w Krakowie.
Nie wiem nawet czy 10% kupujących mieszkania wie o istnieniu tej platformy.

szalony kupiec

Postautor: szalony kupiec » 30 paź 2024, 18:24

Prawda. Swoją drogą, gdzie/ w jaki sposób szukacie mieszkań? Poczta pantoflowa, jeździcie po mieście i obserwujecie, czy raczej tylko Internet? Z moich obserwacji wiem, że często, zwłaszcza w przypadku małych inwestycji nie ma ogłoszeń na stronach typu rynekpierwotny, czy Otodom, co pewnie jest uwarunkowane dużymi opłatami.

JetiX

Postautor: JetiX » 06 lis 2024, 12:10

szalony kupiec pisze:Prawda. Swoją drogą, gdzie/ w jaki sposób szukacie mieszkań? Poczta pantoflowa, jeździcie po mieście i obserwujecie, czy raczej tylko Internet? Z moich obserwacji wiem, że często, zwłaszcza w przypadku małych inwestycji nie ma ogłoszeń na stronach typu rynekpierwotny, czy Otodom, co pewnie jest uwarunkowane dużymi opłatami.

My znaleźliśmy to zupełnie przypadkiem, jechaliśmy oglądnąć inwestycje Apartamenty Maestro, skręciliśmy za wcześnie na rondzie i zobaczyliśmy plac budowy i reklamę Merite Serena.

Mimbla

Postautor: Mimbla » 07 lis 2024, 0:30

Cruzzo pisze:
Mimbla pisze:
Monin pisze:
Nie wiem przy jakiej pętli byłeś ostatnio ale mój kolega mieszka w tym starym bloku na przeciwko pętli, często stamtąd odjeżdżałem, tam jeżdżą tylko nowe składy i nie kojarzę żeby w ogóle było słychać te tramwaje. Za to przy blokach na Teligi i Wielickiej jest duży hałas od torowiska i jeszcze większy od przejeżdżających samochodów. Nie mówiąc mieszkaniach na Saskiej, jeździłem tam czasem na rowerze i dziwie się jak tam ci ludzie wytrzymują, bo huk od tej estakady tramwajowej jest okropny.

Tam nie pętla jest największym problemem, a obwodnica. Polecam przejechać się tak w okolicach 23 w nocy i posłuchać jak potrafi się szum obwodnicy od tych dużych bloków odbijać. Nawet bym nie pomyślała, że to może być źródło problemu, a jednak. A perspektywa ruchu dla obwodnicy jest tylko zwyżkowa, po pełnym domknięciu.

Sprawdzałem ten temat jeszcze przed kupnem. Rzeczywiście po 22, słychać było delikatny szum, ale w mojej ocenie - i tak to było najcichsze miejsce wieczorem z inwestycji, które oglądaliśmy (inne inwestycje skomentowałem kilka postów temu). Niestety jest to miasto i ciężko i idealnie ciche miejsce. Przypuszczam, że w mieszkaniach nie będzie nic słychać przy zamkniętych oknach - ale no... będę pewny po wybudowaniu :D

Delikatny szum to raczej dla ludzi z upośledzonym słuchem. Tę obwodnicę słuchać bardzo. Tramwaj nie jest problematyczny, jest relatywnie cichy i ostatecznie przestaje jeździć przed 24, a obwodnica szumi całą dobę.
I nie, nie jestem z konkurencji, byliśmy zainteresowani kupnem działki w tamtym rejonie i wchodziłam na forum i ten wątek, żeby poczytać opinie o okolicy.

Cruzzo

Postautor: Cruzzo » 11 lis 2024, 14:03

Mimbla pisze:
Cruzzo pisze:
Mimbla pisze:
Tam nie pętla jest największym problemem, a obwodnica. Polecam przejechać się tak w okolicach 23 w nocy i posłuchać jak potrafi się szum obwodnicy od tych dużych bloków odbijać. Nawet bym nie pomyślała, że to może być źródło problemu, a jednak. A perspektywa ruchu dla obwodnicy jest tylko zwyżkowa, po pełnym domknięciu.

Sprawdzałem ten temat jeszcze przed kupnem. Rzeczywiście po 22, słychać było delikatny szum, ale w mojej ocenie - i tak to było najcichsze miejsce wieczorem z inwestycji, które oglądaliśmy (inne inwestycje skomentowałem kilka postów temu). Niestety jest to miasto i ciężko i idealnie ciche miejsce. Przypuszczam, że w mieszkaniach nie będzie nic słychać przy zamkniętych oknach - ale no... będę pewny po wybudowaniu :D

Delikatny szum to raczej dla ludzi z upośledzonym słuchem. Tę obwodnicę słuchać bardzo. Tramwaj nie jest problematyczny, jest relatywnie cichy i ostatecznie przestaje jeździć przed 24, a obwodnica szumi całą dobę.
I nie, nie jestem z konkurencji, byliśmy zainteresowani kupnem działki w tamtym rejonie i wchodziłam na forum i ten wątek, żeby poczytać opinie o okolicy.

Wczoraj specjalnie tam pojechałem koło godziny 22 pod bramę - cisza, praktycznie nic nie słychać. Nie wiem gdzie byłeś, ale wydaje mi się, że nie pod budową. W innym miejscach gdzie jest mniejsze zagęszczenie budynków lub po prostu bliżej S7 może słychać, ale przy samym bloku praktycznie idealna cisza.

Nowy

Postautor: Nowy » 11 lis 2024, 17:05

Może ja nie mam racji, ale wydaje mi się, że sprawdzanie hałasu generowanego przez drogi w nocy w czasie długiego weekendu, to nie wiem czy daje najbardziej miarodajny wynik. To jak analizy ruchu prowadzone przez urzędników w Krakowie podczas wakacji, i wychodzi im, że problemu nie ma ; )

realista

Postautor: realista » 11 lis 2024, 17:48

Nowy pisze:Może ja nie mam racji, ale wydaje mi się, że sprawdzanie hałasu generowanego przez drogi w nocy w czasie długiego weekendu, to nie wiem czy daje najbardziej miarodajny wynik. To jak analizy ruchu prowadzone przez urzędników w Krakowie podczas wakacji, i wychodzi im, że problemu nie ma ; )

doceń chociaż że u dewelopera dział marketingu pracuje teraz nawet w weekendy w nocy

krakowiaczek1

Postautor: krakowiaczek1 » 11 lis 2024, 17:57

realista pisze:
Nowy pisze:Może ja nie mam racji, ale wydaje mi się, że sprawdzanie hałasu generowanego przez drogi w nocy w czasie długiego weekendu, to nie wiem czy daje najbardziej miarodajny wynik. To jak analizy ruchu prowadzone przez urzędników w Krakowie podczas wakacji, i wychodzi im, że problemu nie ma ; )

doceń chociaż że u dewelopera dział marketingu pracuje teraz nawet w weekendy w nocy

A Ty z której okolicznej konkurencji jesteś? :) bo wręcz adorujesz wszelkie negatywnie opinie o tej inwestycji, już się to nudne zrobiło :)

realista

Postautor: realista » 11 lis 2024, 19:02

krakowiaczek1 pisze:
realista pisze:

A Ty z której okolicznej konkurencji jesteś? :) bo wręcz adorujesz wszelkie negatywnie opinie o tej inwestycji, już się to nudne zrobiło :)

to nieistotne z której, ważne że jak posmarują to i pochwale, że u nich cicho o 3 nad ranem w niedzielę (jak widać są tacy, dla których to wiarygodne) albo udzielę szkolenia jak nie prowadzić patomarketingu to łapną się na to także trochę bardziej rozgarnięci

a jak nudno się zrobiło to dostarcz jakiejś rozrywki jeszcze

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”