Inwestycja Kapelanka-Pychowicka Kraków - deweloper Budrem / opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
kduesh

Re: Inwestycja Kapelanka-Pychowicka Kraków - deweloper Budrem / opinie na forum

Postautor: kduesh » 09 lis 2024, 10:55

andrzej3258 pisze:Ktoś jest w stanie powiedzieć czy z deweloperem da się coś negocjować? Ceny absurdalne w stosunku do tego co jest oferowane.

Hej, specjalnie konto założyłem żeby Ci odpowiedzieć, jakoś w sierpniu oglądałem mieszkanie z 1 etapu, jeszcze było kilka, stronę internetową niby nie aktualizowali i temu było więcej dostępnych niż w rzeczywistości. 10k można było uciąć rabatu, ale to rada musi niby się dogadać i się zgodzić ;) ostatecznie nie wziąłem oferty. Tak z ciekawości po ile teraz sobie życzą, przy oglądaniu mieszkań wspominali, że znacznie wyższa będzie cena na ostatnim etapie.

andrzej3258

Postautor: andrzej3258 » 09 lis 2024, 12:49

10 tys to ile procentowo z przypadku tej oferty? Z pierwszego etapu zostało niewiele mieszkań, więc pewnie łatwiej teraz o upust. Cena ostatniego etapu to koło 20 tys za metr - masakra. Szczególnie, że wiele mieszkań ma w ogóle nieżyciowy rozkład.

kduesh

Postautor: kduesh » 09 lis 2024, 16:42

andrzej3258 pisze:10 tys to ile procentowo z przypadku tej oferty? Z pierwszego etapu zostało niewiele mieszkań, więc pewnie łatwiej teraz o upust. Cena ostatniego etapu to koło 20 tys za metr - masakra. Szczególnie, że wiele mieszkań ma w ogóle nieżyciowy rozkład.

Przed 2% za to mieszkanie chcieli około 880 600zl (11900/m2, mieszkanie około 74m), w sierpniu tego roku chyba 14 800/m2 (tak plus minus, już nie pamiętam, ale poniżej 15k/m2), no to około 1% rabatu na całości z uwzględnieniem tego, że miałbym kupic miejsce parkingowe. Zaciekawiła mnie ta oferta, bo obok murapol liczył sobie wtedy od 19k/m2 -20k/m2, ale sobie odpuściłem, okna w większości od północy, będzie ciągle ciemno i wilgoć plus część okien skierowana zaraz na plac zabaw i miejsce rekreacyjne osiedla, to za ponad milion w stanie surowym to trochę przesada jak dla mnie, dzięki za informację odnośnie aktualnych cen.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”