Inwestycja Hynka Kraków - Dasta Invest - opinie i forum mieszkańców
Re: Inwestycja Hynka Kraków - Dasta Invest - opinie i forum mieszkańców
Ten sam błąd konstrukcyjny był na dąbskiej - kazdy pion gnił przez błedy w elewacji.
tomekl007 pisze:Ten sam błąd konstrukcyjny był na dąbskiej - kazdy pion gnił przez błedy w elewacji.
Ale co takiego tam gniło? Z mieszkaniami był jakiś problem?
stropy na balkonie
tomekl007 pisze:stropy na balkonie
To tym razem to samo? Bo znów pojawiło się rusztowanie na blokach Dasty przy Hynka.

To jakiś błąd projektowy, czy kwestia kiepskiego wykonastwa?
No i to etap II o ile dobrze pamiętam.

Czyli dwa bloki od strony pasa startowego. Rusztowanie jest teraz na niższym.

Czyli dwa bloki od strony pasa startowego. Rusztowanie jest teraz na niższym.
Widziałem, że tam przy kolejnych blokach (pierwszy od ulicy Hynka) wyrastają rusztowania. Wszystkie bloki tam pobudowali z jakąś wadą? Te prace są bardzo uciążliwe dla mieszkańców, podzielicie się opinią jak to wygląda?
A poza tym, to jak się Wam mieszka przy pasie startowym w Czyżynach? Jakie wady i jakie zalety tej lokalizacji moglibyście wymienić? Usług to tam chyba sporo, ale jak z tramwajem? Chodzicie na przystanek Czyżyny czy jednak autobus?
Mieszkałam bardzo długo po drugiej stronie pasa, na 2 Pułku Lotniczego, bardzo blisko od inwestycji przy Hynka bo doslownie po przekątnej. Mieszkało mi się rewelacyjnie. Wszędzie blisko, wszystko co potrzebne do życia w zasięgu 15 minut spacerem: lekarz, szkola, sklepy, place zabaw, parki, uslugi no doslownie wszystko. Jeśli chodzi o komunikację to wybierałam tramwaj. Trzeba trochę kroków zrobić ale dojazd do centrum to jakieś 10-12min. Samo sąsiedztwo pasa nie jest bardzo uciążliwe. Zima zdarzali się driftujacy kierowcy na śniegu no i fajerwerki na Sylwestra - najbardziej drażnił potem bałagan, wszytsko porozrzucane po całym pasie, niewiele osób sprzątało po sobie. Kiedy się wyprowadzałam to naprawdę z bólem serca. Do tej pory bardzo lubię zaglądać w te strony.
Wady - ja ich nie widzę. Ale może jestem nieobiektywna
Wady - ja ich nie widzę. Ale może jestem nieobiektywna

Jedna z lepszych miejscówek na czyżynach. Pod pewnymi względami najlepsza, oczywiście jak w każdym miejscu są też minusy. Chciałem tu kupić mieszkanie, ale była zamknięta lista.
Mirosław Ch. Urodzony w Małopolsce, na co dzień mieszkający w Krakowie.
michok pisze:Jedna z lepszych miejscówek na czyżynach. Pod pewnymi względami najlepsza, oczywiście jak w każdym miejscu są też minusy. Chciałem tu kupić mieszkanie, ale była zamknięta lista.
Ta inwestycja miała też jednak swoje minusy, np. platformy postojowe w garażu, mieszkania raczej mniejsze, inwestycyjne, pod wynajem. Bywały też mieszkania z niby z dużymi balkonami, ale szerokości nie większej niż suszarka na pranie. Ten budynek sprawiał na mnie wrażenie, jakby był budowany pod tych ludzi z "zamkniętej listy". A pewnie nie były to ich pierwsze mieszkania, w których mieli zamiar mieszkać.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”