Dominikanów / Dobrego Pasterza Kraków od Dasta Invest - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
MarcinJ

Re: Dominikanów / Dobrego Pasterza Kraków od Dasta Invest - opinie na forum

Postautor: MarcinJ » 31 paź 2024, 9:59

Na jakim etapie jest teraz ta budowa, jest już może elewacja na tym budynku? Nie mam czasu podejść, żeby spojrzeć. Ciekawi mnie, jak to wyszło w kontekście sąsiedniej zabudowy.

adrian.ogorzelec

Postautor: adrian.ogorzelec » 01 lis 2024, 19:30

Aga19 pisze:Nie wiem jak sytuacja wygląda obecnie ale jak my kupowaliśmy można było negocjować, co prawda delikatnie ale zawsze. Kwoty nie były powalające ale zawsze można spróbować. Czy jest ktoś tutaj kto kupił mieszkanie w tej inwestycji? Zastanawiam się nad założeniem grupy na ."Dominikanów Dasta" albo coś takiego ; )

Tak Ja kupiłem - chętnie nawiąże kontakt . Proszę o SMS 793303159

MarcinJ

Postautor: MarcinJ » 01 lis 2024, 20:11

adrian.ogorzelec pisze:Tak Ja kupiłem - chętnie nawiąże kontakt

A napisze Pan, co skłoniło do decyzji o zakupie mieszkania w od Dasty w tej inwestycji? Nie obawia się Pan o odległości od sąsiednich budynków? Jakie plusy tu przemówiły za zakupem, a jakie były minusy, które potencjalnie mogą wystąpić w przypadku tej inwestycji?

Sellie

Postautor: Sellie » 23 lis 2024, 11:47

MarcinJ pisze:Na jakim etapie jest teraz ta budowa, jest już może elewacja na tym budynku? Nie mam czasu podejść, żeby spojrzeć. Ciekawi mnie, jak to wyszło w kontekście sąsiedniej zabudowy.

Zrobiłam zdjęcia jak to aktualnie wygląda.
Ogólnie to ta uliczka jest dosyć mała, wszystkie zewnętrzne parkingi są już zajęte praktycznie 100% czasu. Blisko jest ten park kieszonkowy - ale już teraz w lecie jest tam full ludzi, nie jest to, że tak powiem miejsce do relaksu, bo zwyczajnie nie ma miejsca na tyle ludzi z okolicznych blokowisk. Jest tam dużo dzieci, bo jest zrobiony plac zabaw i boisko - także dosyć głośno w lecie, całe dnie. Park jest maleńki - do przejścia w 2 minuty.
Minusem są na pewno te odstępy między blokami, najbardziej współczuje tym ludziom z bloku obok, którzy mają mieszkania po 1-2 miliony pewnie (w tamtym bloku są takie mieszkania piętrowe, raczej ekskluzywne), wcześniej mieli widok na niską zabudowę kawałek zielonej przestrzeni, teraz będą mieli widok na sąsiada Zbyszka w gaciach, albo i bez, z rana, albo w najlepszym wypadku na ścianę : D Luksus ; ) Z drugiej strony są domki. W tych domkach ludzie mają psy, psy, które reagują na każdą osobę przechodzącą : D ogólnie człowieka coś trafia od takiego wiecznego hałasu, ale poza tym wydaje mi się, że ta konkretna inwestycja nie będzie narażona aż tak mocno na hałas od Opolskiej, po tej str. wydaje się w miarę cicho.
Minusem jest brak sklepów blisko. Najbliżej jest żabka jakieś 6-7 min pieszo, a tak to Lidl albo Auchan - 10-20 minut pieszo.
Z plusów to jak na razie jest to spokojna uliczka, jeśli wszyscy lokatorzy będą parkować w garażach podziemnych to może będzie ok, chociaż z drugiej strony 50 nowych aut na tak małej ulicy to będzie swoją drogą obciążenie.
Raczej dobra lokalizacja dla ludzi bez aut lub z dziećmi bo jest ten przeludniony park blisko w miarę - chociaż bez bezpośredniego widoku. Jednakże poza tym parkiem to zieleni za dużo nie ma w tej okolicy, jedynie Dworek Białoprądnicki, albo w drugą stronę, ale to już spory kawałek - Park Lotników.
Z ciekawości sprawdziłam ceny - po 16-17 za metr wg otodom. Jakbym miała 17 k za metr płacić, to bym sobie kupiła dom, gdzie człowiek ma prywatność i nie musi się bić o miejsca parkingowe. Ale budowa szybko idzie, więc podejrzewam, że sporo sprzedali. Niby 2 kwartał 2025 ma być oddanie - podejrzewa, że się wyrobią, bo ostatnio ta budowa dosyć szybko idzie. Przystanek autobusowy Lublańska blisko, ale trzeba, że tak powiem robić spore okrążenie, żeby się do niego dostać - w linii prostej od podwórka pewnie by bylo 3 minuty, na około jest 5-10.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 23 lis 2024, 11:56 przez Sellie, łącznie zmieniany 1 raz.

Sellie

Postautor: Sellie » 23 lis 2024, 11:52

Jeszcze jedno, bo mogłam dodać tylko 3 jako załącznik. Widok od strony parku jak się idzie.

Obrazek

hellhax

Postautor: hellhax » 23 lis 2024, 13:27

O matko kochana. Te zdjęcia co pokazują bliskość do budynku dominikańska 30 i sposób zabudowy...to już klasyczna patodeveloperka I to wagi ciężkie. Po dascie się tego nie spodziewałem.

Sellie

Postautor: Sellie » 24 lis 2024, 18:09

No niestety, zanim zaczęli budowę, jak powiesili tablice to miałam ciężką rozkminę jak oni tam cisną blok, bo to nie było duże podwórko. Sama się zastanawiałam czy tam nie kupić jak jeszcze ceny były w miarę ok, ale teraz po wybudowaniu jak widzę jak to wygląda, to dzięki bogu, że sie wstrzymałam. Spodziewałam się czegoś jak bloki po drugiej stronie ulicy - tam mają kawałek od ulicy trawniczek, drzewa wysokie i przestrzeń między jednym, a drugim blokiem większa. Niestety tutaj pojechali z optymalizacją zysków jak widzę. Ja osobiście za brak prywatności bym tyle nie wywaliła, ale nie jest to najgorsza inwestycja. Materiałowo wygląda to dosyć porządnie.

michok

Postautor: michok » 24 lis 2024, 22:29

Nie podoba mi się ta inwestycja, w sumie to inwestycja na dąbskiej też jest średnia. Dasta obniżyła loty? W obu przypadkach przysłaniają widok.

Mam identyczne zdanie o parku zaczarowanej dorożki. To bardziej duży plac zabaw niż park. Lokalizacja raczej dla zmotoryzowanych.
Mirosław Ch. Urodzony w Małopolsce, na co dzień mieszkający w Krakowie.

tomekl007

Postautor: tomekl007 » 25 lis 2024, 8:23

michok pisze:Nie podoba mi się ta inwestycja, w sumie to inwestycja na dąbskiej też jest średnia. Dasta obniżyła loty? W obu przypadkach przysłaniają widok.

Mam identyczne zdanie o parku zaczarowanej dorożki. To bardziej duży plac zabaw niż park. Lokalizacja raczej dla zmotoryzowanych.

Z ciekawości co jest średniego w inwestycji na dabska? Z zewnątrz osiedle wygląda bardzo ładnie i przemyślanie.

Aga19

Postautor: Aga19 » 25 lis 2024, 8:48

No cóż... wygląda jak wygląda. Z tym akurat nie da się dyskutować. Pozostaje mieć nadzieję, że jednak będzie się dobrze mieszkało :roll:

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”