Osiedle Przy Malborskiej etap II Kraków od Dom Development - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Nowy

Osiedle Przy Malborskiej etap II Kraków od Dom Development - opinie na forum

Postautor: Nowy » 10 cze 2024, 15:03

Umknęło mi, że weszła do sprzedaży jeszcze jedna inwestycja Developera Dom Development, a mianowicie 2-gi etap inwestycji Osiedle Przy Malborskiej w Krakowie. Etap 1, to chyba właśnie jest kończony albo lada już jest i pewnie lada chwila będzie przekazywany klientom, a ruszył już kolejny.

Największe mieszkania tam, to prawie 102 metry kwadratowe i 5-pokojowe, choć na tym metrażu, to chciałoby się mieć salon z aneksem kuchennym nieco większy. Cała przeszklona ściana w salonie może też w porządku wygląda, ale biorąc pod uwagę, że jedną ze ścian zajmuje kuchnia (aneks), to wiele do zagospodarowania nie zostaje. No i jeden pokój na nieco ponad 8 m2, też chciałoby się więcej na ponad 100 m2.

4-pokojowe mieszkanie, to tylko jedno widziałem tam, nie wiem czy już się sprzedały wszystkie, ale tu dla odmiany jest 66 m2 i raczej niewielki salon z aneksem. No i jest sporo mieszkań 2-pokojowych i 3-pokojowych.

Bez sensu jest ten parking przed budynkiem, można było nieco lepiej teren zagospodarować. Ale jak się Wam podoba, podzielcie się opinią na forum, co myślicie o tej lokalizacji i mieszkaniach budowanych tam przez Dom Development. Ktoś pytał o ceny, ile tam kosztuje m2 mieszkania?

michok

Re: Osiedle Przy Malborskiej etap II Kraków od Dom Development - opinie na forum

Postautor: michok » 10 cze 2024, 15:29

Nie jest złe to mieszkanie 100 metrowe jak na dzisiejsze standardy. Co mi się nie podoba, to balkon. Zamiast 10 metrowego tasiemca wolałbym nawet 2 razy mniejszy, ale kwadratowy lub loggie.
Mirosław Ch. Urodzony w Małopolsce, na co dzień mieszkający w Krakowie.

Nowy

Re: Osiedle Przy Malborskiej etap II Kraków od Dom Development - opinie na forum

Postautor: Nowy » 10 cze 2024, 17:50

Ale ten balkon nie jest chyba taki zły, w sensie jest dosyć szeroki, jak na to, co się często widuje. Pewnie mogłoby być lepiej, ale to moim zdaniem to nie jest specjalny problem, choć najlepiej jakby to zebrać w kupę i mieć tarasik 15-metrowy.

Bardziej okna na północ w tym brużdżą i relatywnie niewielki i mało ustawny salon w porównaniu do metrażu. Wrzucałem gdzieś tu niedawno mieszkanie ok. 80 m2 5-pokojowe i wydaje mi się, że ono nie było jakoś znacząco mniej funkcjonalne, pomimo 20 m2 różnicy, a jeden pokój tu to nawet mniejszy od najmniejszego w tamtym mieszkaniu (8,37 m2 dla niepoznaki nazwany gabinetem).

Ale ogólnie, to nie ma co wybrzydzać, takich mieszkań w Krakowie, jak na lekarstwo.

Nowy

Postautor: Nowy » 10 cze 2024, 17:53

I jeszcze jedno, w dużej łazience jest jedna ściana konstrukcyjna zewnętrzna, mogli tam machnąć jakieś małe okienko. Przez sporo lat chyba w jednej inwestycji w Krakowie widziałem jasną łazienkę.

A sama okolica? Ktoś może mieszka w tym rejonie?

AIW

Postautor: AIW » 25 lis 2024, 14:21

Czy ktoś może się orientuje jaki jest aktualny stan budowy II etapu?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”