Merite Serena Kraków / Grupa Merite deweloper - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Bas Kra

Re: Merite Serena Kraków / Grupa Merite deweloper - opinie na forum

Postautor: Bas Kra » 26 lis 2024, 17:06

merite pisze:
Bas Kra pisze:
Pepeg pisze:Ale w tej inwestycji od początku wiadomo ile mieszkań jest sprzedanych i jaka jest cena. W przeciwieństwie do innych deweloperów gdzie cena jest tajemnicą a kolory mieszkań sprzedanych/zarezerwowanych na stronie zmieniają się jak w kalejdoskopie. Może dlatego konkurencja tak trolluje tą inwestycje.

W tym wątku są aktywne 3 trole. Jeden uparcie twierdzi, ze pozytywne wpisy pochoidzą o d dewelopera, drugi uparcie twierdxzi, ze przed blokiem została myjnia i kwestionuje zdolność finansowa dewelopera, trzeci kwestionuje zdolnosc finansową dewelopera. Fajnie, ze deweloper odpowiedzial.

Ja mam uwage negatywną do inwestycji - brakuje mi czarno-bialego planu mieszkan. Do wyboru, niech ten kolorowy jak przedszkola, pomaluj mi mamo, z plamami i stoliczkami jak kwiatusie na łace zostanie, ale na stronie powinien byc do wyboru zwykly, nieoczo****ny plan mieszkania.

Szanowny Panie,

Bardzo dziękujemy za merytoryczną uwagę. Jeśli chodzi o rzuty mieszkań, to na życzenie Klientów wysyłamy PDF danego lokalu z projektu wykonawczego, w załączeniu przykładowy rzut.

Z wyrazami szacunku,

Agnieszka Gilarska

Nie chodzi o plan inzynieryjny, chodzi o prosty reklamowy widok inny, niz czerwone łozka, brązowe blaty kuchni etc. Ale rouzumiem, ze architekci mieli taką wizję artystyczną, a nie inną na prezentację, ale to nie jets moj biznes oczywiscie.

Pepeg

Postautor: Pepeg » 26 lis 2024, 17:24

Ten za kolorowy tamtem za skomlikowany. No to masz na stronie prosty widok. Ale pewnie zaraz będzie że za prosty. :lol: :lol: :lol:

Obrazek

Bas Kra

Postautor: Bas Kra » 26 lis 2024, 20:47

Pepeg pisze:Ten za kolorowy tamtem za skomlikowany. No to masz na stronie prosty widok. Ale pewnie zaraz będzie że za prosty. :lol: :lol: :lol:

Jets za prosty ! :) robić samemu screeny, aby wydac kasę? nie.

szalony kupiec

Postautor: szalony kupiec » 07 gru 2024, 23:40

Bas Kra pisze:
Pepeg pisze:Ten za kolorowy tamtem za skomlikowany. No to masz na stronie prosty widok. Ale pewnie zaraz będzie że za prosty. :lol: :lol: :lol:

Niestety sądząc po wypowiedziach, to większość tu komentujących nie jest wcale zainteresowana kupnem, a jedynie trollowaniem inwestycji, więc obstawiam, że żadne plany, ani wizualizacje nie będą odpowiednie ;)

Poza tym, uznananie dla dewelopera za odwagę i wypowiedź na forum. Może skłoni to zainteresowanych do bezpośredniego kontaktu, zamiast czytania wypowiedzi tutejszych "ekspertów".

Bas Kra

Postautor: Bas Kra » 07 gru 2024, 23:56

szalony kupiec pisze:
Bas Kra pisze:

Niestety sądząc po wypowiedziach, to większość tu komentujących nie jest wcale zainteresowana kupnem, a jedynie trollowaniem inwestycji, więc obstawiam, że żadne plany, ani wizualizacje nie będą odpowiednie ;)

Poza tym, uznananie dla dewelopera za odwagę i wypowiedź na forum. Może skłoni to zainteresowanych do bezpośredniego kontaktu, zamiast czytania wypowiedzi tutejszych "ekspertów".

W sprawie planow ywpowiadam się zgodnie z moimi odczuciami. czasem wystarczy porpawić dorbnostke, aby osiagnac lepsze efekty i odwrotnie - spaprac coś szczegółem, sczególnie na stronach www. zauważ, ze konsultacja była bezpłatna, bo normalnie za sprawdzanie rzeczy płącą mi :)))

szalony kupiec

Postautor: szalony kupiec » 08 gru 2024, 0:35

Bas Kra pisze:
szalony kupiec pisze:
Bas Kra pisze:

W sprawie planow ywpowiadam się zgodnie z moimi odczuciami. czasem wystarczy porpawić dorbnostke, aby osiagnac lepsze efekty i odwrotnie - spaprac coś szczegółem, sczególnie na stronach www. zauważ, ze konsultacja była bezpłatna, bo normalnie za sprawdzanie rzeczy płącą mi :)))

Oczywiście, nie oceniam :) Każdy ma swoje upodobania, jedni wolą proste rzuty, inni rysunki techniczne ;) Chodziło mi o to, że jak ktoś jest faktycznie zainteresowany, to raczej rzut na stronie jest najmniejszym problemem. Nie wyobrażam sobie podejmowania decyzji o zakupie mieszkania na podstawie rysunku i opisu na stronie + złotych myśli forumowiczów. Niektóre z komentarzy może i rzeczywiści otwierają oczy na fakty, o których się wcześniej nie wiedziało/nie myślało, ale też dużo wpisów to zwykłe złośliwości

Bas Kra

Postautor: Bas Kra » 08 gru 2024, 1:49

szalony kupiec pisze:Oczywiście, nie oceniam :) Każdy ma swoje upodobania, jedni wolą proste rzuty, inni rysunki techniczne ;) Chodziło mi o to, że jak ktoś jest faktycznie zainteresowany, to raczej rzut na stronie jest najmniejszym problemem. Nie wyobrażam sobie podejmowania decyzji o zakupie mieszkania na podstawie rysunku i opisu na stronie + złotych myśli forumowiczów. Niektóre z komentarzy może i rzeczywiści otwierają oczy na fakty, o których się wcześniej nie wiedziało/nie myślało, ale też dużo wpisów to zwykłe złośliwości

każdy kupuje inaczej i wiekszosc deweloperów daje dwa rózne rysunki do wyboru, nie zauwazyłeś? chyba ideałem jest to, zobacz, jak dokłądnie wszystjko widac, łącznie z pdoziałką metrową
apartamentywybickiego.pl/uploads/app-_aliso-invest-flat/card/527/m17-1.pdf

szalony kupiec

Postautor: szalony kupiec » 08 gru 2024, 13:10

Bas Kra pisze:
szalony kupiec pisze:Oczywiście, nie oceniam :) Każdy ma swoje upodobania, jedni wolą proste rzuty, inni rysunki techniczne ;) Chodziło mi o to, że jak ktoś jest faktycznie zainteresowany, to raczej rzut na stronie jest najmniejszym problemem. Nie wyobrażam sobie podejmowania decyzji o zakupie mieszkania na podstawie rysunku i opisu na stronie + złotych myśli forumowiczów. Niektóre z komentarzy może i rzeczywiści otwierają oczy na fakty, o których się wcześniej nie wiedziało/nie myślało, ale też dużo wpisów to zwykłe złośliwości

każdy kupuje inaczej i wiekszosc deweloperów daje dwa rózne rysunki do wyboru, nie zauwazyłeś? chyba ideałem jest to, zobacz, jak dokłądnie wszystjko widac, łącznie z pdoziałką metrową
apartamentywybickiego.pl/uploads/app-_aliso-invest-flat/card/527/m17-1.pdf

Ciężko dogodzić każdemu ;) Każdy kupuje inaczej, każdy deweloper też przedstawia swoje oferty inaczej ;) Fakt, mogliby dorzucić ogólne wymiary, z drugiej strony jak widać nie mają problemu z udostępnianiem szczegółowych rysunków na życzenie klientów. Każdy towar ma swojego kupca, kto ma kupić to kupi i tyle ;)

gizmo

Postautor: gizmo » 08 gru 2024, 21:09

merite pisze:Szanowni Państwo

Fajnie, że ktoś otwarcie komunikuje się na forum. A skoro tak, to mam dwa pytania.

1. W jakim trybie jest powoływana firma zarządzająca nieruchomością po zawiązaniu wspólnoty mieszkaniowej? Wiadomo może, co to jest za podmiot?
2. Jakie są przewidywane koszty utrzymania mieszkania w inwestycji Merite Serena, ile będzie liczone mniej więcej za utrzymanie części wspólnych itp. Albo prościej, ile będzie trzeba zapłacić co miesiąc za mieszkanie ok. 50 m2 przy 2 osobach, przy czym opłaty za śmieci i wodę to sobie policzę, zresztą za ogrzewanie też.

No i jaki jest przewidywany koszt utrzymania miejsca postojowego w garażu podziemnym?

merite

Postautor: merite » 09 gru 2024, 9:36

gizmo pisze:
merite pisze:Szanowni Państwo

Fajnie, że ktoś otwarcie komunikuje się na forum. A skoro tak, to mam dwa pytania.

1. W jakim trybie jest powoływana firma zarządzająca nieruchomością po zawiązaniu wspólnoty mieszkaniowej? Wiadomo może, co to jest za podmiot?
2. Jakie są przewidywane koszty utrzymania mieszkania w inwestycji Merite Serena, ile będzie liczone mniej więcej za utrzymanie części wspólnych itp. Albo prościej, ile będzie trzeba zapłacić co miesiąc za mieszkanie ok. 50 m2 przy 2 osobach, przy czym opłaty za śmieci i wodę to sobie policzę, zresztą za ogrzewanie też.

No i jaki jest przewidywany koszt utrzymania miejsca postojowego w garażu podziemnym?

Dzień dobry,

Zarząd powołamy w trybie art 18 ustawy o własności lokali, jako zarząd powierzony, który sprawuje firma zewnętrzna. Zarządca zostanie powołany w pierwszym akcie notarialnym, gdyż wtedy zawiązuje się wspólnota. Działamy zawsze transparentnie, więc zarządcę powołujemy na czas nieokreślony, tak aby członkowie wspólnoty w prosty sposób mogli dokonać zmiany firmy zarządzającej. Na obecną chwilę nie został jeszcze wybrany żaden konkretny podmiot, wyboru dokonamy w II kwartale 2025 roku. Na ten moment nie jesteśmy w stanie dokładnie oszacować kosztów utrzymania nieruchomości wspólnej, zależą one od wielu czynników, szacujemy, że może to być ok 5 zł/m2 powierzchni mieszkalnej oraz 3,6 zł/m2 dla miejsc postojowych oraz komórek lokatorskich. Z racji tego, że na dachu zostaną zamontowane panele fotowoltaiczne o łącznej mocy 17 kV, uda się na pewno znacznie obniżyć koszty energii elektrycznej na częściach wspólnych. Podsumowując, koszt utrzymania nieruchomości wspólnej dla lokalu 50 m2 to ok. 250 zł/miesiąc plus ok. 50 zł dla miejsca postojowego, dodatkowo należy doliczyć koszty mediów według obowiązujących stawek (woda zimna, woda ciepła, MPEC, prąd oraz śmieci).

W razie jakichkolwiek pytań, zapraszam do kontaktu pod numerem 795 155 590.

Z poważaniem,

Michał Górka
GRUPA MERITE

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”