Apartamenty Park Matecznego Kraków od Dom Development - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
humbak

Re: Apartamenty Park Matecznego Kraków od Dom Development - opinie na forum

Postautor: humbak » 18 gru 2024, 0:36

Nowy pisze:Swoją drogą, to był może ktoś ostatnio w okolicach budowy osiedla Apartamenty Park Matecznego w Krakowie i może podzielić się informacją, na jakim etapie są prace przy pierwszych etapach? Może ktoś doda jakieś zdjęcia na forum?

Na początku grudnia, widok od strony osiedla ZAM. Nie będzie to pewnie zaskoczeniem jesli powiem, że tak patrząc z boku to te przestrzenie między budynkami wydają się mniejsze niż na wizualizacji 3D ;)
Obrazek

Nowy

Postautor: Nowy » 18 gru 2024, 12:29

Tak się napaliłeś na te obniżki, że mylisz pojęcia. Patologią systemu było sprzedawanie mieszkań w blokach na etapie dziury w ziemi. Sytuacja, w której miesięcznie sprzedaje się kilka / kilkanaście mieszkań, to raczej powrót do jakiej takiej normalności. Tylko nie pisz mi, że skoro mam inne zdanie, to znaczy, że muszę być od dewelopera, bo nie jestem.

Inna sprawa, że mam nadzieję, że trochę będą musieli powalczyć jakością o klienta, bo ostatnie lata, to było cięcie kosztów i schodzenie z jakości, skoro i tak się wszystko sprzedawało, to nie było sensu się starać.

Nowy

Postautor: Nowy » 18 gru 2024, 12:30

@humbank, dzięki za zdjęcie. Sporo już tego pobudowali.

Mar G

Postautor: Mar G » 18 gru 2024, 14:18

Nowy pisze:Tak się napaliłeś na te obniżki, że mylisz pojęcia. Patologią systemu było sprzedawanie mieszkań w blokach na etapie dziury w ziemi. Sytuacja, w której miesięcznie sprzedaje się kilka / kilkanaście mieszkań, to raczej powrót do jakiej takiej normalności. Tylko nie pisz mi, że skoro mam inne zdanie, to znaczy, że muszę być od dewelopera, bo nie jestem.

Inna sprawa, że mam nadzieję, że trochę będą musieli powalczyć jakością o klienta, bo ostatnie lata, to było cięcie kosztów i schodzenie z jakości, skoro i tak się wszystko sprzedawało, to nie było sensu się starać.

DD ma dużą poduszkę ,nie muszą szybko sprzedawać. stać ich.
inne miasta łatają lukę - symptomatyczne jednak że uruchamiając w całym kraju tyle inwestycji w Krakowie już tego nie robią

bankier.pl/wiadomosc/W-IV-kw-24-Dom-Development-uruchomil-sprzedaz-ponad-1500-lokali-w-10-inwestycjach-8863224.html

GwiazdaWlodek

Postautor: GwiazdaWlodek » 20 gru 2024, 23:08

Aktualny stan budowy na 19/12, widok ze strony parkingu obok biura sprzedaży. Pozdro

Obrazek

latarnik

Postautor: latarnik » 15 sty 2025, 20:18

17 grudnia było wolnych 208 mieszkań. 15 stycznia jest 206. Około miesiąc i dwa sprzedane mieszkania.

A kolejne etapy tuż tuż

Firankaa1

Postautor: Firankaa1 » 23 sty 2025, 18:45

Ładnie ich musi cisnąć, bo po rozmowie w biurze i konkretnym zainteresowaniu dostałam prawie 100 tys rabatu.

humbak

Postautor: humbak » 23 sty 2025, 20:56

sama liczba w sumie niewiele mowi - mozesz powiedziec cokolwiek wiecej? metraz? budynek? pietro? dali rabat na miejsce postojowe?

latarnik

Postautor: latarnik » 31 sty 2025, 18:00

humbak pisze:sama liczba w sumie niewiele mowi - mozesz powiedziec cokolwiek wiecej? metraz? budynek? pietro? dali rabat na miejsce postojowe?

100k mówi już bardzo dużo.

Wariant 1:
100 metrowe mieszkanie po 20 000 - wspomniany rabat daje 5%
30 metrowe mieszkanie po 16 000 - wspomniany rabat daje 20%

Na innych wątkach ludzie kpią z spadków i mówią że spadki więcej niż jednocyfrowe są niemożliwe. A nikt nie wie czy jesteśmy na początku czy końcu spadków. Imo to dopiero poczatek

humbak

Postautor: humbak » 01 lut 2025, 23:56

latarnik pisze:
humbak pisze:sama liczba w sumie niewiele mowi - mozesz powiedziec cokolwiek wiecej? metraz? budynek? pietro? dali rabat na miejsce postojowe?

100k mówi już bardzo dużo.

Wariant 1:
100 metrowe mieszkanie po 20 000 - wspomniany rabat daje 5%
30 metrowe mieszkanie po 16 000 - wspomniany rabat daje 20%

Na innych wątkach ludzie kpią z spadków i mówią że spadki więcej niż jednocyfrowe są niemożliwe. A nikt nie wie czy jesteśmy na początku czy końcu spadków. Imo to dopiero poczatek

dla mnie nie mowi bo:
- murapol po sasiedzku robil promocje na 200tys bo taki sobie marketing obrali by niby klient czul ze to okazja i ze duzo zyskal, i takie znizki z przesadzonych cen wyjsciowych jeszcze o niczym nie swiadcza. Wyjciowo dawali 20k, a po kilkunastu minutach rozmowy okazywalo sie ze mozna zejsc do cen posrednikow z portali ogloszeniowych, gdzie ceny ofertowe byly od 16.4k do 17.5 to samo mieszkanie bodajże 62m od posrednika dalo sie kupic ponad 3k taniej. Co to wiec za promocja 200k i niby desperacja skoro posrednik wykorzystujac max cene ujawnil taka realna ofertowa?
- nie wiemy jakie jest to mieszkanie, a moze ma ewidentny feler (balkon na wylot wentylacyjny garazu co bedzie generowalo halas, albo jakis ciemny rog lub inny problem. Ktos kto kupuje pod wynajem to moze mu nie zalezy, ale nikt szukajacy dla siebie moze by takiego nie kupil. Przykladowo w segmencie 3-4 pokoi uwazam ze te co lepsze (poza dwoma powyzej 100m) juz poszly, z obecnie pozostalych zadnego bym osobiscie nie kupil.

jak dla mnie promocja promocji nierowna, desperacji jak ktos sie chce doszukiwac to niech doszukuje, ja obstawiam ze dzis im to az tak bardzo nie robi roznicy, i jak chyba w q3 maja byc gotowe te budynki to jak dobrze je zrobia i bedzie bliski termin oddanai to moze bedzie im latwiej sprzedac. Z tego co slyszalem to budowali ze srodkow wlasnych wiec cisnienia od banku by kredyt splacic chyba nie maja.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”