Osiedle Górka Narodowa Kraków od Dom Development - opinie na forum
Re: Osiedle Górka Narodowa Kraków od Dom Development - opinie na forum
Wprowadzili do sprzedaży nowy, prawdopodobnie ostatni etap tej inwestycji. Orientował się ktoś może jak z cenami? Zainteresowanie chyba średnie, bo od miesiąca sprzedali dosłownie kilka mieszkań.
W ofertach specjalnych mieszkanie 39,28 m za 17 290zl/m. 30,33 m za 21 500 zł/m. Ja pierdziele co za ceny 

daniel88 pisze:W ofertach specjalnych mieszkanie 39,28 m za 17 290zl/m. 30,33 m za 21 500 zł/m. Ja pierdziele co za ceny
Magia bliskości przystanku tramwajowego. Trzeba było kupować trzy lata temu za 10K.
Pepeg pisze:daniel88 pisze:W ofertach specjalnych mieszkanie 39,28 m za 17 290zl/m. 30,33 m za 21 500 zł/m. Ja pierdziele co za ceny
Magia bliskości przystanku tramwajowego. Trzeba było kupować trzy lata temu za 10K.
Na szczęście nie jestem na kupnie mieszkania ale współczuję młodym osobom, którzy stoją przed taką decyzją.
daniel88 pisze:W ofertach specjalnych mieszkanie 39,28 m za 17 290zl/m. 30,33 m za 21 500 zł/m. Ja pierdziele co za ceny
Ale jak to? "Fachowcy" z tego forum mówili że jak umiesz negocjowac to dzisiaj 20-30% urwiesz, tak rynek leży i kwiczy

Po co młodym mieszkania 30-40m2? To dla rentierów fliperów i spekulantów. Młodzi jak już kupują to 100m2, jak nie to wynajmują. Na co kto miałby kupować dla siebie airbnb
pozdro pisze:Po co młodym mieszkania 30-40m2? To dla rentierów fliperów i spekulantów. Młodzi jak już kupują to 100m2, jak nie to wynajmują. Na co kto miałby kupować dla siebie airbnb
W czerwcu 2023r. córka znajomego (26 lat) prosiła mnie o pomoc w znalezieniu mieszkania. Z kredytem 2% i własnym wkładem stać ją było na mieszkanie między 30-35 m. Wybrała wówczas inwestycje na os. Piastów bo na inne nie było ją stać, a chciała mieć swoje. Paru jej znajomych również skorzystało z kredytu 2% i kupowali podobne metraże. Także są tacy, którzy kupują małe mieszkania dla siebie.
pozdro pisze:Po co młodym mieszkania 30-40m2? To dla rentierów fliperów i spekulantów. Młodzi jak już kupują to 100m2, jak nie to wynajmują. Na co kto miałby kupować dla siebie airbnb
Jakoś w tych 30-40m2 wychowało się ze 3 pokolenia i to w czasach gdzie normą było 2+2.
Mało która para ma teraz dzieci przed 30stką a dwójkę tak szybko to już rzadkość.
Na pierwsze 5-10 lat "nowej drogi życia" takie 30-40m2 wielu wystarcza. Potem można wymienić na większe jak będzie potrzeba albo kupić jakiś domek.
Pomijam zdolność kredytową i koszty utrzymania ale po co płacić za puste pokoje? Na pokaz?
Jakiś czas temu dostałem ofertę tak chciałem poglądowo sprawdzić może ktoś porównać jak ma świeżą

To jest taka oferta wstępna na email, jaką dostanie każdy kto napisze prośbę. Jak pójdziesz do biura sprzedaży to dostaniesz jeszcze kilka % od tej ceny.
Dla porównania w tym samym etapie, wynegocjowałem bez większego wysiłku, na początku stycznia, ofertę na 42m2, na piętrze, za 620k.
Wychodzi jakieś 14,7k/m2.
Do tego doliczyć trzeba garaż za 40k.
Ewentualnie miejsce postojowe za 24k.
Bo miejsc darmowych tam nie będzie.
Dla porównania w tym samym etapie, wynegocjowałem bez większego wysiłku, na początku stycznia, ofertę na 42m2, na piętrze, za 620k.
Wychodzi jakieś 14,7k/m2.
Do tego doliczyć trzeba garaż za 40k.
Ewentualnie miejsce postojowe za 24k.
Bo miejsc darmowych tam nie będzie.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”