Fort Natura Kraków (Wybickiego 5) / deweloper Frax-Bud - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
absentia.mint

Re: Fort Natura Kraków (Wybickiego 5) / deweloper Frax-Bud - opinie na forum

Postautor: absentia.mint » 29 sty 2025, 18:17

DanielJames pisze:Byłem tam kiedyś zobaczyć jak to wygląda. Poszedłem w stronę drzew przy ogrodzeniu z magistrala kolejowa.

HAŁAS NIE DO ZNIESIENIA

Myślę że około 100 decybeli.

Trzeba byc na prawdę głuchym żeby kupić tam mieszkanie. Zapewne przy zamkniętych oknach przez te 3 zimne miesiące w roku można jeszcze funkcjonować?
Nie wyobrażam sobie tam mieszkać przez 9 miesięcy próbując odpocząć np po pracy. Nie da się otworzyć okna przez hałas od magistrali.

Kuriozalna lokalizacja i totalna pomyłka dla kupujących.

Jeju! Co za farmazony… wynajmuje na tym osiedlu mieszkanie i nie narzekam. Znam miejsca w Krk gdzie jest zdecydowanie głośniej. Jak ktoś szuka ciszy i spokoju to powinien wyemigrować w Bieszczady.

DanielJames

Postautor: DanielJames » 29 sty 2025, 19:10

Czyli gdzie jest głośniej? podaj jakiś przykład kto ma jeszcze glosniej

free66

Postautor: free66 » 30 sty 2025, 8:49

DanielJames pisze:Czyli gdzie jest głośniej? podaj jakiś przykład kto ma jeszcze glosniej

Z moich osobistych doświadczeń wynika, że jednym z najbardziej hałaśliwych miejsc w Krakowie jest budynek przy ulicy Marii Konopnickiej 61. Hałas ten dotyczy głównie części budynku od strony ulicy, gdzie ruch odbywa się przez całą dobę. Ciągły szum, dojazd do ronda oraz częste przyspieszanie samochodów i motocykli znacząco wpływają na poziom hałasu w tej okolicy.

Według dokumentacji dostępnej na stronie Biuletynu Informacji Publicznej Miasta Krakowa, ulica Marii Konopnickiej znajduje się w strefie ponadnormatywnego oddziaływania akustycznego. Oznacza to, że poziom hałasu w tym rejonie przekracza dopuszczalne normy.

Dostęp do publicznej mapy: msip.um.krakow.pl/kompozycje/?config=config_halas_22.json
Właściciel agencji nieruchomości w Krakowie.
Koordynator wielu projektów deweloperskich na terenie Polski.

DanielJames

Postautor: DanielJames » 30 sty 2025, 10:11

No to mamy to na Wybickiego jest tragicznie ale za to jest jeszcze najgorzej na Konopnickiej. To tak jakby cieszyć się z przedostatniego miejsca w rankingu FIFA.
No ja się wcale nie dziwię że ktoś wynajmuje a nie sam mieszka :D

nayemca

Postautor: nayemca » 30 sty 2025, 13:41

free66 pisze:
DanielJames pisze:Według dokumentacji dostępnej na stronie Biuletynu Informacji Publicznej Miasta Krakowa, ulica Marii Konopnickiej znajduje się w strefie ponadnormatywnego oddziaływania akustycznego. Oznacza to, że poziom hałasu w tym rejonie przekracza dopuszczalne normy.

Dostęp do publicznej mapy: https://msip.um.krakow.pl/kompozycje/?c ... s_22.json#

Kolego, dzięki za mapę drogową. Podrzuć jeszcze mapę hałasu PKP. Na tej swojej mapie zobacz ulicę Wybickiego na poziomie 5, czyli Fort Natura. Kolor jest niebieski, czyli dramatyczny hałas drogowy do 79,9 decybeli, a Konopnicka, o której piszesz, ma powyżej 80. Różnica niewielka. Więc jeszcze uzupełnię, oprócz potwornego hałasu pociągów niedajacych spać i ani spokoju, oraz stacji PKP, gdzie dzisiaj zwalali chyba jakieś podkłady czy co, huk jak wybuchy granatów, jest straszny hałas od Wybickiego, a wszystkie 4 bloki mają jedną ścianę z oknami na Wybickiego. Jeden blok ma też okna na Łokietka na przejazd kolejowy i stamtąd leci nieustanny szum samochodów, na tej mapie ciemnoczerwony. A od czerwca do września PKP zwiększy ilosć pociągów, bo zawsze w sezonie letnim zwiększają.

free66

Postautor: free66 » 30 sty 2025, 14:30

DanielJames pisze:No to mamy to na Wybickiego jest tragicznie ale za to jest jeszcze najgorzej na Konopnickiej. To tak jakby cieszyć się z przedostatniego miejsca w rankingu FIFA.
No ja się wcale nie dziwię że ktoś wynajmuje a nie sam mieszka :D

A gdzie jest najciszej Twoim zdaniem?

free66

Postautor: free66 » 30 sty 2025, 14:34

nayemca pisze:
free66 pisze:
DanielJames pisze:Według dokumentacji dostępnej na stronie Biuletynu Informacji Publicznej Miasta Krakowa, ulica Marii Konopnickiej znajduje się w strefie ponadnormatywnego oddziaływania akustycznego. Oznacza to, że poziom hałasu w tym rejonie przekracza dopuszczalne normy.

Dostęp do publicznej mapy: https://msip.um.krakow.pl/kompozycje/?c ... s_22.json#

Kolego, dzięki za mapę drogową. Podrzuć jeszcze mapę hałasu PKP. Na tej swojej mapie zobacz ulicę Wybickiego na poziomie 5, czyli Fort Natura. Kolor jest niebieski, czyli dramatyczny hałas drogowy do 79,9 decybeli, a Konopnicka, o której piszesz, ma powyżej 80. Różnica niewielka. Więc jeszcze uzupełnię, oprócz potwornego hałasu pociągów niedajacych spać i ani spokoju, oraz stacji PKP, gdzie dzisiaj zwalali chyba jakieś podkłady czy co, huk jak wybuchy granatów, jest straszny hałas od Wybickiego, a wszystkie 4 bloki mają jedną ścianę z oknami na Wybickiego. Jeden blok ma też okna na Łokietka na przejazd kolejowy i stamtąd leci nieustanny szum samochodów, na tej mapie ciemnoczerwony. A od czerwca do września PKP zwiększy ilosć pociągów, bo zawsze w sezonie letnim zwiększają.

Napiszę Ci jeszcze raz, że naprawdę wierzę, że hałas jest dla Ciebie uciążliwy. Ja jedynie wskazałem miejsce, w którym sam nie zdecydowałbym się zamieszkać. Jak jednak widać, większość mieszkań na Wybickiego jest już zamieszkana lub w trakcie wykańczania, a na Konopnickiej lokale zostały sprzedane już wiele lat temu, około 2016 roku.

nayemca

Postautor: nayemca » 30 sty 2025, 15:38

free66 pisze:
nayemca pisze:Napiszę Ci jeszcze raz, że naprawdę wierzę, że hałas jest dla Ciebie uciążliwy. Ja jedynie wskazałem miejsce, w którym sam nie zdecydowałbym się zamieszkać. Jak jednak widać, większość mieszkań na Wybickiego jest już zamieszkana lub w trakcie wykańczania, a na Konopnickiej lokale zostały sprzedane już wiele lat temu, około 2016 roku.

Daruj sobie reklamowe farmazony, w niewielu oknach w 4 budynkach się świeci wieczorem. Język wynajmujących to głównie ukraiński. Na szczęscie ja mam wybór i spadam stąd z powodu hałasu generowanego przez pociagi, stację PKP Dworzec Towarowy i jej przyległości.

free66

Postautor: free66 » 30 sty 2025, 15:48

nayemca pisze:
free66 pisze:
nayemca pisze:Napiszę Ci jeszcze raz, że naprawdę wierzę, że hałas jest dla Ciebie uciążliwy. Ja jedynie wskazałem miejsce, w którym sam nie zdecydowałbym się zamieszkać. Jak jednak widać, większość mieszkań na Wybickiego jest już zamieszkana lub w trakcie wykańczania, a na Konopnickiej lokale zostały sprzedane już wiele lat temu, około 2016 roku.

Daruj sobie reklamowe farmazony, w niewielu oknach w 4 budynkach się świeci wieczorem. Język wynajmujących to głównie ukraiński. Na szczęscie ja mam wybór i spadam stąd z powodu hałasu generowanego przez pociagi, stację PKP Dworzec Towarowy i jej przyległości.

Jaka reklama? Czy znowu coś promuję, nawet o tym nie wiedząc? 8-) Widzę, że czytanie ze zrozumieniem sprawia Ci spory problem. Oczywiście, tylko język ukraiński – pewnie zaraz się dowiem, że żaden Polak tam nie mieszka.

nayemca

Postautor: nayemca » 30 sty 2025, 15:55

free66 pisze:
nayemca pisze:
free66 pisze:

Jaka reklama? Czy znowu coś promuję, nawet o tym nie wiedząc? 8-) Widzę, że czytanie ze zrozumieniem sprawia Ci spory problem. Oczywiście, tylko język ukraiński – pewnie zaraz się dowiem, że żaden Polak tam nie mieszka.

Nie znasz wystarczajaco polskiego i używasz translatora? GŁÓWNIE znaczy większość, w języku polskim. Nie oznacza 100% czegoś.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”