Apartamenty 29 Listopada Nowy Sącz od Pik Invest - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
darek

Apartamenty 29 Listopada Nowy Sącz od Pik Invest - opinie na forum

Postautor: darek » 31 sty 2025, 10:43

Przyznam, że ubawiła mnie ta inwestycja w Nowym Sączu, tj. Apartamenty 29 Listopada w Nowym Sączu, która jak łatwo się domyślić, znajduje się przy al. 29 Listopada. Przyznam, że jak na sądeckie warunki, to nieźle odjechali, już z samą nazwą, bo nie wiem co to ma wspólnego z apartamentami, skoro największe mieszkania tam mają 50 m2 : D A pewnie tak z połowa mieszkań, to w ogóle ma 28 m2. Co ciekawe, na tych 50 metrach, to wymyślili mieszkania 4-pokojowe w Nowym Sączu, i może to byłoby i spokok, gdyby najmniejszy pokój nie miał... 5,73 m2 powierzchni. Trochę mało jak na "apartamenty", ale może mam zawyżone standardy.

darek

Re: Apartamenty 29 Listopada Nowy Sącz od Pik Invest - opinie na forum

Postautor: darek » 31 sty 2025, 10:54

Warto jeszcze wspomnieć o tym, jakie są ceny mieszkań w Nowym Sączu w tej inwestycji. Oscylują w okolicach 9 - 10 tys. za m2 i nieco ponad w przypadku najmniejszych mieszkań, więc nie jest tanio za takie atrakcje. Do tego miejsce postojowe w garażu, to 55 000 zł, miejsce zewnętrzne to 39 000 zł i komórka lokatorska 7 000 zł/m2, więc zdecydowanie tanio nie jest. Czy w Krakowie nie ma podobnych cen miejsc postojowych? Jakie macie opinie o tej inwestycji w Nowym Sączu? A może lepiej kupić coś z drugiej ręki w wielkiej płycie i mieć metraż znacznie większy niż tu?

darek

Postautor: darek » 31 sty 2025, 10:55

No i jeszcze jedna zabawna rzecz, mieszkania mające niecałe 42 m2, które są 2-poziomowe, na dole salon, na górze antresola z sypialnią, a pomiędzy nimi oczywiście schodu. Widzieliście kiedyś takie cuda?

lwowski

Postautor: lwowski » 01 lut 2025, 0:11

Obejrzałem wizualizację bloku, a w zasadzie, to chyba 3 bloków, które buduje przy ul. 29 Listopada w Nowym Sączu deweloper Pik Invest i jak dla mnie, to szału nie ma.

Obrazek
Wizualizacja: deweloper Pik Invest

Bawią mnie na wizualizacjach dewelopera te super Merce pod blokami, z pewnością właściciele drogich samochodów bardzo chcą zamieszkać w mieszkaniu mającym 28 m2, albo chcą ulokować siebie lub dzieci w jakimś mikro pokoiku.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”