PortoWa Apartamenty Kraków / deweloper Matexi Polska - opinie na forum (blok na 100 mieszkań na Zabłociu)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
muzyd

Re: PortoWa Apartamenty Kraków / deweloper Matexi Polska - opinie na forum (blok na 100 mieszkań na Zabłociu)

Postautor: muzyd » 19 gru 2024, 11:47

fjrc pisze:Będzie budowa szkoły obok Betoniarni na Dekerta. Projekt został przyjęty w budżecie na lata 25-29 w kwocie ponad 75 mln.

Obok betoniarni? A nie mieli czasem tego budować obok sąsiedniego budynku YIT?

fjrc

Re: PortoWa Apartamenty Kraków / deweloper Matexi Polska - opinie na forum (blok na 100 mieszkań na Zabłociu)

Postautor: fjrc » 19 gru 2024, 13:34

muzyd pisze:
fjrc pisze:Będzie budowa szkoły obok Betoniarni na Dekerta. Projekt został przyjęty w budżecie na lata 25-29 w kwocie ponad 75 mln.

Obok betoniarni? A nie mieli czasem tego budować obok sąsiedniego budynku YIT?

Tak, to na tym krótkim odcinku ul. Dekerta . Napisałem, ze obok betoniarni, bo wiem jakie kontrowersje i dyskusje wywołuje jej obecność i wiele osób kojarzy to miejsce z betoniarnią przy ul. Portowej.

plaszak

Postautor: plaszak » 26 gru 2024, 23:38

To jeszcze tu kilka zdjęć tego, jak idzie budowa inwestycji Apartamenty PortoWa w Krakowie przez dewelopera Matexi Polska.

Obrazek

A budowa jest już mocno zaawansowana, bo jak tu widać, prace toczą się już na 3 piętrze stawianego bloku.

Obrazek

Jak na razie konsekwentnie odlewają wszystko z betonu, ciekawe czy na wyższych piętrach pojawią się jakieś inne materiały budowlane do stawiania ścian konstrukcyjnych.

plaszak

Postautor: plaszak » 26 gru 2024, 23:42

Jednocześnie trwają też prace przy samej ulicy Portowej, co jest dobrą informacją, bo trudno by sobie było wyobrazić nowe inwestycje stojące przy takiej drodze bez chodników.

Obrazek

Choć jak na razie dominantą przy tej drodze i w tej okolicy to wydaje się być ciągle funkcjonująca tam betoniarnia. Uroku na raczej temu miejscu nie przydaje. Ciekawe, ile jeszcze lat tam będzie działała.

Obrazek

No i jak widać, po sąsiedzku deweloper YIT / inwestycja Portowa albo raczej jego generalny wykonawca działają znacznie szybciej.

Awatar użytkownika
anubis⠀

Postautor: anubis⠀ » 04 sty 2025, 19:32

Nie wiem jak was, ale mnie rozczula widok na betoniarnię o zachodzie słońca.
Prognoza anubisa > taka jak Kierownika Zakładu Ekonomii Instytucjonalnej i Politycznej SGH:
https://cutt.ly/pEi3HOF

Nowe pustostany w Krakowie > zapraszam do wątku o pustostanach:
https://budujesie.pl/viewtopic.php?f=14&t=12022

fjrc

Postautor: fjrc » 31 sty 2025, 8:29

Widok z Grzegórzek

Obrazek

Awatar użytkownika
anubis⠀

Postautor: anubis⠀ » 05 lut 2025, 10:29

anubis⠀ pisze:Nie wiem jak was, ale mnie rozczula widok na betoniarnię o zachodzie słońca.

I ten widok prędko się nie zmieni, a już na pewno nie na park.

https://biznes.lovekrakow.pl/aktualnosc ... 60098.html

Park w miejscu betoniarni nie przejdzie. Będzie możliwa zabudowa mieszkaniowa

Tak więc w najbardziej prawdopodobnym przypadku betoniarnia działająca kilkadziesiąt lat pozostanie z nami na dłużej w tym miejscu, a w innym przypadku powstanie spory bloczek mieszkalny przysłaniający resztki widoku na Wisłę z tej inwestycji.

Pytanie do tych co nabyli w kosmicznych cenach lokum w tym budynku - zadowoleni z zakupu?
Prognoza anubisa > taka jak Kierownika Zakładu Ekonomii Instytucjonalnej i Politycznej SGH:
https://cutt.ly/pEi3HOF

Nowe pustostany w Krakowie > zapraszam do wątku o pustostanach:
https://budujesie.pl/viewtopic.php?f=14&t=12022

DanielJames

Postautor: DanielJames » 05 lut 2025, 10:42

Tak z ciekawości o co chodzi z tym płaceniem tak dużych pieniędzy bo jest blisko Wisła czyli ściek bo jest widok na Wisłe czyli ściek ? Ściek i bariera którą trzeba omijać aby dostać się na drugą stronę

NeVeS

Postautor: NeVeS » 05 lut 2025, 11:05

głównie chodzi o to by nie mieć okien przeciwnego bloku przed sobą, a w centrum głównie jest to możliwe nad wisłą, albo na najwyższych piętrach, za co się płaci premium.

borja_sv

Postautor: borja_sv » 06 lut 2025, 9:03

Witam,

czy ktoś może mi powiedzieć jaki plan jest ustalony dla terenu który zaznaczyłem na czerwono? Czy nadal będzie to obszar sadów, czy też sytuacja ta może się w przyszłości zmienić?

Obrazek

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”