Osiedle Wizjonerów / Mieszkaj w Mieście Kraków forum opinie (mieszkania Bronowice)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
brygidabrzask

Re: Osiedle Wizjonerów / Mieszkaj w Mieście Kraków forum opinie (mieszkania Bronowice)

Postautor: brygidabrzask » 11 lut 2025, 10:50

kama pisze:A gdzie tam ma kolejny etap startować? Pamiętam, że mieli budować takie niby domy / szeregówki nawet ciekawie wyglądające na wizualizacjach. Ruszyli już z tym etapem?

nowe realizacje do juz tylko i wylaczenie beda na łąkach wokoło L i K; w sprzedazy teraz K i L

DanielJames

Re: Osiedle Wizjonerów / Mieszkaj w Mieście Kraków forum opinie (mieszkania Bronowice)

Postautor: DanielJames » 11 lut 2025, 11:55

Czy kupował ktoś ostatnio mieszkanie na tej inwestycji bądź na innych tego dewelopera ? Jakie rabaty udało Wam się wynegocjować ?

fakemail10

Postautor: fakemail10 » 11 lut 2025, 14:06

DanielJames pisze:Czy kupował ktoś ostatnio mieszkanie na tej inwestycji bądź na innych tego dewelopera ? Jakie rabaty udało Wam się wynegocjować ?

Jestem na etapie zakupu mieszkania na innej inwestycji. Nie wiem jak wcześniej aczkolwiek aktualnie deweloper nie jest skory do podjęcia negocjacji. Czy Tobie udało się coś wynegocjować?

przyjezdny

Postautor: przyjezdny » 11 lut 2025, 19:58

DanielJames pisze:Czy kupował ktoś ostatnio mieszkanie na tej inwestycji bądź na innych tego dewelopera ? Jakie rabaty udało Wam się wynegocjować ?

Ja kupowałem od nich mieszkanie w 2023. Brak szans na jakąkolwiek negocjacje ceny (fakt, że było to jedno z najlepszych mieszkań w inwestycji). Niezbyt dobrze wspominam sam proces zakupu, bo sprzedawca sprawiał wrażenie, że mu wcale nie zależy na sprzedaniu mieszkania. Jeżeli chodzi o obsługę posprzedażową to nie mogę się do niczego przyczepić. Kilka lat wcześniej kupowałem mieszkanie od dewelopera Start i tam poziom obsługi w biurze sprzedaży był zdecydowanie wyższy.

Sam jestem ciekawy, czy MwM zmienią strategie w którymś momencie i zaczną obniżać ceny. Bo chyba to jeden z nielicznych deweloperów w Krakowie, który oficjalnie nie informuje o żadnych promocjach. A za niedługo dobiją pewnie do 1000 dostępnych mieszkań w ofercie w samym tylko Krakowie.

dylemat

Postautor: dylemat » 12 lut 2025, 0:07

przyjezdny pisze:fakt, że było to jedno z najlepszych mieszkań w inwestycji

Tak z ciekawości, to jakbyś zdefiniował jedno z najlepszych mieszkań w tej inwestycji?

przyjezdny

Postautor: przyjezdny » 12 lut 2025, 9:02

dylemat pisze:
przyjezdny pisze:fakt, że było to jedno z najlepszych mieszkań w inwestycji

Tak z ciekawości, to jakbyś zdefiniował jedno z najlepszych mieszkań w tej inwestycji?

Większość okien od strony południowej, ostatnie piętro, 3 sypialnie plus salon z kuchnią w fajnym układzie. Moje doświadczenia po ostatnim zakupie mieszkania są takie, że w przypadku chęci zakupu mieszkania tego typu jak opisałem jest bardzo trudno ugrać jakikolwiek rabat. Inaczej wygląda sytuacja gdy mówimy o mieszkaniu na niższym piętrze lub z oknami na północ.

realista

Postautor: realista » 13 lut 2025, 8:10

doświadczenia są takie jakie są czasy, obecnie na pewno się zmieniło podejście dewelopera do kwestii negocjacji cen

DanielJames

Postautor: DanielJames » 13 lut 2025, 13:57

Szału nie ma niecałe 2 procent rabatu :D

realista

Postautor: realista » 13 lut 2025, 15:01

wyśmiać i podziękować.

SirCinek

Postautor: SirCinek » 20 lut 2025, 13:21

DanielJames pisze:Szału nie ma niecałe 2 procent rabatu :D

Przy cenie 20k/m2 to szałowe te rabaty.. No ale może faktycznie ich przyciśnie i zejdą trochę z tonu :)

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”