Mam podobne zdanie. Kraków jest miastem które jest bardzo zakorkowane, jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych miast. Planowanie przestrzenne nie istnieje. Zieleni nie ma. A potrzeby i interes obywatela ma się gdzieś: gazetakrakowska.pl/ogromne-problemy-po-ataku-hakerskim-na-mpk-w-krakowie-pasazerowie-narzekaja-na-brak-biletow-w-aplikacji-i-dostaja-mandaty-od-kontrolerow/ar/c1p2-27056155
Przykład z tego tygodnia. Ludzie kupili bilety. MPK zostało zaatakowane przez hakerów. Hakerzy prawdopodobnie wykradli dane. Bilety ludzi zniknęły. Co robią kontrolerzy i MPK? Zamiast wstrzymać kontrolę i przywrócić system to wlepiają mandaty ludziom którzy zakupili bilety
Co do cen mieszkań jeszcze niedawno byłem na poszukiwaniu mieszkania w Krakowie. Ale obserwując rynek i chore ceny stwierdziłem że nie ma to żadnego sensu. Niech inni jak chcą uczestniczą w tym wyścigu szczurów - ja nie mam zamiaru. Minie jeszcze kilka lat i przyjdą czasy gdzie znalezienie mieszkania nie będzie żadnym problemem bo demografia załatwi ten problem za nas.
La Vie House Kraków / Imperial Capital deweloper (ul. Łagiewnicka) - opinie na forum
-
Re: La Vie House Kraków / Imperial Capital deweloper (ul. Łagiewnicka) - opinie na forum
W Krakowie ? U nas jest taki dopływ ludzi że nie ma na to szans. Może w Ostrowcu Świętokrzyskim albo Radomsku demografia zrobi swoje ale nie w Krakowie. Teraz mamy rynek bogatych inwestorów którzy kupują za gotówkę bez kredytu. Zwykli ludzie czekają aż spadną stopy procentowe ale póki co to się nie stanie to deweloperzy tworzą oferty pod klientów gotówkowych z kasą.
Co do samej inwestycji to nie wiem jak tam będzie wyglądać docelowo dojazd ale na ten moment ulica Łagiewnicka to jest dramat. Jeden wielki korek nie polecam tam jechać bo można utknąć na godzinę przeciskając się między ciężarówkami. Chodniki jak w latach 90tych brud brzydko. Nie wygląda to dobrze. Niby blisko ale tak na prawdę kiepska komunikacja daleko do matecznego na piechotę samochodem ciężko się stamtąd wydostać do tego po jednej wizycie trzeba jechać na myjnie. Ceny ciut niższe ale chyba nie warto niestety.

Co do samej inwestycji to nie wiem jak tam będzie wyglądać docelowo dojazd ale na ten moment ulica Łagiewnicka to jest dramat. Jeden wielki korek nie polecam tam jechać bo można utknąć na godzinę przeciskając się między ciężarówkami. Chodniki jak w latach 90tych brud brzydko. Nie wygląda to dobrze. Niby blisko ale tak na prawdę kiepska komunikacja daleko do matecznego na piechotę samochodem ciężko się stamtąd wydostać do tego po jednej wizycie trzeba jechać na myjnie. Ceny ciut niższe ale chyba nie warto niestety.

Re: La Vie House Kraków / Imperial Capital deweloper (ul. Łagiewnicka) - opinie na forum
Chyba odpływacie od tematu La Vie House mocno tutaj. Myślę, że jak ktoś zakłada rodzinę, rodzą mu się dzieci czy po prostu chce komfortowo mieszkać (nie mówię, że tu akurat), to nie ma za bardzo czasu zastanawiać się nad tym, czy będą spadki czy wzrosty, trzeba brać, tym bardziej, że budowa ze 2 lata może trwać, więc jak się za 2 lata ktoś zdecyduje, to wejść może za 4 lata. Ja tam ciągle postrzegam kwestię zakupu mieszkania, jako środek do zaspokojenia własnych potrzeb mieszkaniowych, choć wiem, że chyba jestem w mniejszości.
Faktycznie ta ulica nie wygląda specjalnie zachęcająco. Skąd tam tyle samochodów, to jakiś ruch tranzytowy? Jeśli tak, to skąd dokąd? Bo nie wieżę, że to mieszkańcy tych kilku domów te korki powodują.
A zdobiłeś może jakieś zdjęcia tego, jak ta budowa wygląda za płotem? Bo rozumiem, że to ta budowa po lewej stronie na zdjęciu jest.
DanielJames pisze:Co do samej inwestycji to nie wiem jak tam będzie wyglądać docelowo dojazd ale na ten moment ulica Łagiewnicka to jest dramat. Jeden wielki korek nie polecam tam jechać bo można utknąć na godzinę przeciskając się między ciężarówkami. Chodniki jak w latach 90tych brud brzydko. Nie wygląda to dobrze. Niby blisko ale tak na prawdę kiepska komunikacja daleko do matecznego na piechotę samochodem ciężko się stamtąd wydostać do tego po jednej wizycie trzeba jechać na myjnie. Ceny ciut niższe ale chyba nie warto niestety.
Faktycznie ta ulica nie wygląda specjalnie zachęcająco. Skąd tam tyle samochodów, to jakiś ruch tranzytowy? Jeśli tak, to skąd dokąd? Bo nie wieżę, że to mieszkańcy tych kilku domów te korki powodują.
A zdobiłeś może jakieś zdjęcia tego, jak ta budowa wygląda za płotem? Bo rozumiem, że to ta budowa po lewej stronie na zdjęciu jest.
Ale te mieszkania 5-pokojowe na metrażach 80-90 m2, to nawet niezłe są, może pokoje niewielkie, może mogłyby być bardziej kwadratowe, ale ceny robią się coraz bardziej sensowne, choć jeszcze tanio, to tam nie jest, zwłaszcza, że okolica to nie ogrody z willami.
I dopiero teraz zauważyłem, że ten budynek będzie miał zamknięty dziedziniec, przy czym chyba sporo mniejszy niż w inwestycji tego samego dewelopera przy ul. Nowohuckiej. W ogóle, to coraz więcej takich wynalazków się buduje, dla mnie dziwna perspektywa, jak nie ma kawałka przestrzeni choćby w bok z balkonu. Ale na pewno znajdą się ludzie, którzy będą zachwalać takie rozwiązanie.
I dopiero teraz zauważyłem, że ten budynek będzie miał zamknięty dziedziniec, przy czym chyba sporo mniejszy niż w inwestycji tego samego dewelopera przy ul. Nowohuckiej. W ogóle, to coraz więcej takich wynalazków się buduje, dla mnie dziwna perspektywa, jak nie ma kawałka przestrzeni choćby w bok z balkonu. Ale na pewno znajdą się ludzie, którzy będą zachwalać takie rozwiązanie.
-
Podrzuci ktoś zdjęcia z budowy? 

co by nie pisać, to trzeba przyznać że na krakowskim rynku imperial robi jedne z niewielu ładnych wizualnie inwestycji, gorzej z lokalizacjami tych nieruchomości (za wyjątkiem cystersów, no ale tam to są lokale mieszkalne z 23% vatem)
zgadzam sie, w zasadzie to kazda z ostatnich inwestycji mi sie podoba, ale wszystkie zostaly wyeliminowane przez wady lokalizacji
morizon.pl/oferta/sprzedaz-mieszkanie-krakow-podgorze-wadowicka-73m2-mzn2045123180
widzialem juz wiele fikołków tej marnej firmy domopoly, ale wizualizacji mieszkania na łagiewnickiej (tu standardowo wymieniają inną ulicę dla zmyłki) z widokiem na morze to jeszcze nie widzialem
widzialem juz wiele fikołków tej marnej firmy domopoly, ale wizualizacji mieszkania na łagiewnickiej (tu standardowo wymieniają inną ulicę dla zmyłki) z widokiem na morze to jeszcze nie widzialem

humbak pisze:z widokiem na morze to jeszcze nie widzialem
A to nie jest fantazja jakiegoś pośrednika / "flipera", który sygnował większość tych grafik?
no tak, o tym wlasnie mowie, a dokladnie o 'domopoly' które słynie z fikołków z opisami, kombinowaniem z adresami itd - u mnie sa skresleni za taka etyke pracy
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”