Inwestycja mieszkaniowa ul. Śliwkowa Kraków / Delet Nieruchomości - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
iti

Inwestycja mieszkaniowa ul. Śliwkowa Kraków / Delet Nieruchomości - opinie na forum

Postautor: iti » 18 lis 2024, 23:26

Wygląda na to, że w krakowskich Czyżynach ruszyła jeszcze jeszcze jedna inwestycja mieszkaniowa, tym razem to ul. Śliwkowa w Krakowie, a prowadzi ją deweloper Delet Nieruchomości. Jeśli ktoś nie bardzo kojarzy ul. Śliwkową, to jest to przy al. Pokoju, niedaleko Ronda Czyżyńskiego. To zdjęcie zostało zrobione właśnie z chodnika wzdłuż tej ulicy. Na pierwszym planie jest jakiś parking, a za nim budowany jest nowy blok mieszkalny.

Obrazek

Okolica nieźle skomunikowana, z Ronda Czyżyńskiego sporo tramwajów w różnych kierunkach, jeśli chodzi o poruszanie się samochodem, to też nieźle. Sporo usług takich, jak szkoły czy przedszkola na pobliskim Osiedlu Kolorowym. Z większych sklepów, to chyba najbliżej CH Czyżyny. Ale jednocześnie od al. Pokoju może być dosyć głośno, w tej ulicy jest też torowisko tramwajowe. Co myślicie o tej lokalizacji? Jakie macie opinie?

iti

Re: Inwestycja mieszkaniowa ul. Śliwkowa Kraków / Delet Nieruchomości - opinie na forum

Postautor: iti » 18 lis 2024, 23:28

No i jeszcze tablica informacyjna inwestycji prowadzonej przez Delet Nieruchomości przy Śliwkowej w Krakowie.

Obrazek

Ktoś może widział gdzieś już ofertę sprzedaży mieszkań tam, albo jakieś wizualizacje bloku? Jak to ma finalnie wyglądać?

czyzy

Re: Inwestycja mieszkaniowa ul. Śliwkowa Kraków / Delet Nieruchomości - opinie na forum

Postautor: czyzy » 05 gru 2024, 22:15

Ktoś się orientuje, czy oferta sprzedaży mieszkań w tej inwestycji jest gdzieś na rynku, bo przyznam, że się nie spotkałem, a prace idą pełną parą.

Obrazek

Przechodziłem kiedyś i zrobiłem takie zdjęcie, ale to już było jakiś czas temu, więc może już budynek będzie wychodził ponad poziom zero. Swoją drogą, ciekawe czy to działka wymusza taki kształt zabudowy, bo chyba będzie to taka elka.

Karkowi

Postautor: Karkowi » 07 mar 2025, 14:15

Podbijam, miejscówka wydaje się ciekawa!

iti

Postautor: iti » 07 mar 2025, 14:28

Też szukałem czegoś więcej o tej inwestycji przy ul. Śliwkowej, Al. Pokoju, ale nic więcej nie znalazłem. Co do lokalizacji, to faktycznie, tak patrząc na Kraków nieźle, niedaleko tramwaje na Rondzie Czyżyńskim i Stara Huta. Ale warto zwrócić uwagę na to, że po stronie Al. Pokoju jest tam jakiś parking średniej urody, a od drugiej strony chyba dosyć blisko są bloki kolejne.

iti

Postautor: iti » 12 mar 2025, 23:06

A sama budowa pnie się w górę, czy raczej wychodzi już ponad poziom garażu podziemnego.

Obrazek

Ciekawi mnie, czy zostanie tam ten parking tak, jak jest, ale to średnio urodziwe sąsiedztwo do mieszkań. Dzisiaj nic nie wskazuje na to, że coś z tym parkingiem miałoby się stać. Wygląda, jakby to była osobna nieruchomość osobnego właściciela.

iti

Postautor: iti » 12 mar 2025, 23:15

Technologia budowy klasyczna, czyli zbrojony beton.

Obrazek

Ciekawe czy mieszkania w tym trafią do sprzedaży, czy jednak ktoś ma na to jakiś inny pomysł?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”